logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
img

Серенко Антон Андрійович

ресторанних і крафтових технологій

СЕРЕНКО АНТОН АНДРІЙОВИЧ

асистент кафедри технології і організації ресторанного господарства, аспірант

e-mail: a.serenko@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА

ResearcherID 

Google Scholar

ORCID

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

розроблення технології харчових продуктів з регульованим нутрієнтним складом із використанням вторинної молочної сировини

ДИСЦИПЛІНИ

«Енологія»

АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ
  • аспірант за спеціальністю 181 «Харчові технології» Київського національного торговельно-економічного університету, з 2020 р.
  • магістр за спеціальністю «Харчові технології» спеціалізація «Ресторанні технології», Київський національний торговельно-економічний університет,  2019 р.
  • бакалавр за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» спеціалізація «Технології в ресторанному господарстві», Київський національний торговельно-економічний університет,  2018 р.
  • технік технолог з технології харчування (ОС «молодший спеціаліст»), Київський технікум готельного господарства, 2015 р.
ДОСВІД РОБОТИ
  • сомельє компанії ТОВ "Vitis Group", кавіст мережі винних бутіків "Vino.ua", з лютого 2022 р. по теперішный час
  • асистент кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, з 2020 р. по теперішній час.
  • зав. лабораторії «Енології та барної справи» кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, 2018-2020 рр.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ
Статті у фахових виданнях
  • Serenko A.  Improvement of thermal treatment to enhance biological resistance of fermented beverages / O. Vitriak, L. Reshetnyak, A. Serenko// Proceedings of the NAU. – №1(74). – К.: National Aviation University, 2018. – рp.123-129. (Index Сореrnicus).
  • Серенко А.А. Технологія смузі з використанням харчової композиції з рослинної сировини / Вітряк О.П., Ткаченко Л.В., Серенко А.А. // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету / ТДАТУ. Мелітополь: ТДАТУ, 2019. Вип.19, т.1. 232-240 С. (DOI: 10.31388/2078-0877-19-1-232-239)
  • Серенко А.А. Технологія смузі на основі йогурту підвищеної біологічної цінності // Ресторанні технології : зб. наук. ст. студентів / відп. ред. О.П. Вітряк. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2019. – 255-262 с.
  • Юдіна Т., Серенко А. Формування вітчизняного ринку безлактозних і низьколактозних молочних продуктів. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2021. № 2. С. 33-43.
  • Серенко А.А., Моісеєва Л.О., Юдіна Т.І. Використання вторинної молочної сировини у виробництві низьколактозних йогуртів. Обладнання та технології харчових виробництв: збірник наукових праць. 2021. №2. С. 5-12.
  • Романчук І. О., Юдіна Т. І., Серенко А.А., Мінорова А. В., Моісеєва Л. О., Бабко Д. Є. Ефективність гідролізу лактози у вторинній молочній сировині. Продовольчі ресурси. 2021. №17.С. 129-136.
  • Юдіна Т., Серенко А. Технологія низьколактозних молочних сумішей для йогуртів. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2022. № 3. С. 108-116. 
  • Серенко А., Юдіна Т. Обґрунтування  параметрів сквашування молочних сумішей для низьколактозних йогуртів. Вісник Хмельницького національного університету. Серія: технічні науки. 2023. №. 5 С. 205-211.
  • Серенко А.А., Юдіна Т.І. Харчова та біологічна цінність низьколактозного йогурту на основі сколотин. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2024. № 1 (49). С. 107-116.

Монографії, розділи монографій
  • Серенко А.А. Теоретичні та практичні аспекти виробництва низьколактозних кисломолочних напоїв. Sustainable    food    chain    and    safety    through    science, knowledge and business: Scientific monograph.Riga, Latvia: «Baltija Publishing», 2023. С. 227-246.

Матеріали конференцій

 

Об’єкти права інтелектуальної власності

  • Патент України на корисну модель №128164 Харчова композиція сухої суміші для продукту «Питний сніданок. Спорт»  / О.П. Вітряк, Л.В. Ткаченко, А.А.Серенко, Л.В. Булах, І.С. Булах; заявник і патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т. – заяв. № u201802062; заявл. 28.02.2018; опубл. 10.09.2018, Бюл. №17.
  • Патент України на корисну модель №138503. Харчова композиція сухої суміші для продукту «Питний сніданок. Фітнес»/ Вітряк О.П., Серенко А.А., Булах Л.В.; власники Вітряк О.П., Серенко А.А., Булах Л.В.; заяв. № u201906128. заявл. 03.06.2019; опубл. 25.11.2018, Бюл. №22.
  • Патент України на корисну модель №138504. Харчова композиція сухої суміші для продукту «Питний сніданок. Енергія» / Вітряк О.П., Серенко А.А., Булах Л.В.; власники Вітряк О.П., Серенко А.А., Булах Л.В.; заяв.№ u201906131. заявл. 03.06.2019; опубл. 25.11.2018, Бюл. №22.
  • Патент № 155270 UA МПК A23С 9/00 A23L 8/02 Спосіб виробництва гідролізованих сколотин зі зниженим вмістом лактози/ А.А Серенко, Т.І. Юдіна, Гончар Ю.М.; заявник та патентовласник ДТЕУ (Україна). – № u202302812; заявл. 09.06.2023; опубл. 07.02.2024, Бюл. №6.

НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
  • Грамота Київського національного торговельно-економічного університету за високі досягнення у науковому, громадському, культурно-масовому житті університету, 2018 р.
  • Подяка Київського національного торговельно-економічного університету за активну участь та високі досягнення у науковій діяльності університету, 2018 р.
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
  • навчальний курс «Тренди барної індустрії» (березень 2018, сертифікат);
  • курс сомельє «WINE PROJECT» (16-23 квітня 2018 року, сертифікат)
  •  тренінг «Історія, регламентація і культура споживання коньяків України» (2018 р., сертифікат)
  • Workshop «Modern Bakery» (березень 2019, сертифікат);
  • навчальний курс «Чотири кроки до здорового харчування» (січень 2021, сертифікат);
  • навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальних споживач» (жовтень 2021, сертифікат);
  • курс «Наукова комунікація в цифрову епоху» (лютий 2021, сертифікат);
  • онлайн-курс «Експерт з акредитації освітніх програм» (лютий 2021, сертифікат);
  • онлайн курс «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» (вересень 2021, сертифікат);
  • онлайн курс «Гігієна і санітарія для працівників закладів освіти» (квітень 2022, сертифікат).
  • Курс «Дієтолог-нутриціолог» (2022).
  • Винний курс "Відчувати.Розуміти.Керувати" (2024)
ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ
  • аспірант за спеціальністю 181 "Харчові технологі"
  • наставник академічної групи
  • відповідальний за сайт та сторінки кафедри в соціальних мережах
ХОБІ

кіно, музика, прогулянки, нутриціологія, вино та винна культура

24.02.2021
43220
1581
остання редакція 13.04.2024
43505