ресторанних і крафтових технологій
|
СЕРЕНКО
АНТОН АНДРІЙОВИЧ
PhD з харчових технологій, старший викладач кафедри ресторанних
і крафтових технологій
e-mail: a.serenko@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ
АВТОРА |
ResearcherID
Google Scholar
ORCID
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ
ІНТЕРЕСІВ |
розроблення технології харчових продуктів з
регульованим нутрієнтним складом із використанням вторинної
молочної сировини
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Енологія»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА
КВАЛІФІКАЦІЯ |
- доктор філософії (PhD) зі
спеціальності 181 "Харчові технології", тема дисертації "Технологія
низьколактозних кисломолочних напоїв на основі сколотин",
2024.
- аспірант за спеціальністю 181
«Харчові технології» Київського національного
торговельно-економічного університету, 2020-2024 рр.
- магістр за спеціальністю «Харчові
технології» спеціалізація «Ресторанні технології», Київський
національний торговельно-економічний університет, 2019
р.
- бакалавр за спеціальністю «Харчові
технології та інженерія» спеціалізація «Технології в ресторанному
господарстві», Київський національний торговельно-економічний
університет, 2018 р.
- технік технолог з технології
харчування (ОС «молодший спеціаліст»), Київський технікум
готельного господарства, 2015 р.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- старший викладач кафедри
ресторанних і крафтових технологій Державного
торговельно-економічного університету, з 07.2024 по теперішній
час.
- сомельє компанії ТОВ "Vitis
Group", кавіст мережі винних бутіків "Vino.ua", з лютого 2023 р. по
теперішный час
- асистент кафедри технології і
організації ресторанного господарства Київського національного
торговельно-економічного університету, з 09. 2020 р. по
06.2024
- зав. лабораторії «Енології та
барної справи» кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету, 2018-2020 рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
Статті у фахових
виданнях
- Serenko A.
Improvement of thermal treatment to enhance biological resistance
of fermented beverages / O. Vitriak, L. Reshetnyak, A. Serenko//
Proceedings of the NAU. – №1(74). – К.: National Aviation
University, 2018. – рp.123-129. (Index Сореrnicus).
- Серенко
А.А. Технологія смузі з використанням харчової
композиції з рослинної сировини / Вітряк О.П., Ткаченко Л.В.,
Серенко А.А. // Праці Таврійського державного агротехнологічного
університету / ТДАТУ. Мелітополь: ТДАТУ, 2019. Вип.19, т.1. 232-240
С. (DOI: 10.31388/2078-0877-19-1-232-239)
- Серенко
А.А. Технологія смузі на основі йогурту підвищеної
біологічної цінності // Ресторанні технології : зб. наук.
ст. студентів / відп. ред. О.П. Вітряк. – К. : Київ. нац.
торг.-екон. ун-т, 2019. – 255-262 с.
- Юдіна Т., Серенко
А. Формування вітчизняного ринку безлактозних і
низьколактозних молочних продуктів. Міжнародний
науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2021. № 2. С.
33-43.
- Серенко А.А.,
Моісеєва Л.О., Юдіна Т.І. Використання вторинної молочної сировини
у виробництві низьколактозних йогуртів. Обладнання та технології
харчових виробництв: збірник наукових праць. 2021. №2. С.
5-12.
- Романчук І. О., Юдіна Т. І.,
Серенко А.А., Мінорова А. В., Моісеєва Л. О.,
Бабко Д. Є. Ефективність гідролізу лактози у вторинній
молочній сировині. Продовольчі ресурси. 2021. №17.С. 129-136.
- Юдіна Т., Серенко
А. Технологія низьколактозних молочних сумішей для
йогуртів. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і
ринки". 2022. № 3. С. 108-116.
- Серенко А., Юдіна
Т. Обґрунтування параметрів сквашування молочних сумішей для
низьколактозних йогуртів. Вісник Хмельницького національного
університету. Серія: технічні науки. 2023. №. 5 С. 205-211.
- Серенко А.А.,
Юдіна Т.І. Харчова та біологічна цінність низьколактозного йогурту
на основі сколотин. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і
ринки". 2024. № 1 (49). С. 107-116.
Монографії, розділи
монографій
- Серенко А.А. Теоретичні та практичні аспекти
виробництва низьколактозних кисломолочних напоїв.
Sustainable food
chain and
safety through science,
knowledge and business: Scientific monograph.Riga, Latvia: «Baltija
Publishing», 2023. С. 227-246.
- Серенко А.А. Питні сніданки з рослинної сировини / А.А.
Серенко, О.П. Вітряк, Л.В. Ткаченко // Інноваційні технології
розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного
бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді:
Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і
студентів, присвячена 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квітня 2017 р.:
[тези у 2-х ч.] / редкол.: О.І. Черевко [та ін.].–Харків : ХДУХТ,
2017. –Ч. 1. – С.48-49.
- Антон Серенко Моделювання харчової композиції сухої суміші
для приготування поживних напоїв / Антон Серенко, Оксана Вітряк //
Матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих
учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню
проблем харчування людства у XXI столітті", присвяченої 135-річчю
Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019
р. – К.: НУХТ, 2019 р. – Ч.1. – 19 с.
- Серенко А.А. Технології поживних напоїв на основі гарбуза
та зернопродуктів / Вітряк О.П., Серенко А.А. // Розвиток харчових
виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі:
проблеми, перспективи, ефективність: Міжнародна науково-практична
конференція, 15 травня 2019 р.: [тези у 2-х ч.] /редкол.: О.І.
Черевко [та ін.]. – Харків: ХДУХТ, 2019. – Ч. 1. – 11 с.
- Серенко А.А. Технологія оздоровчих напоїв на основі
рослинної сировини. Одеська національна академія харчових
технологій: Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та
студентів. Міністерство освіти і науки України. – Одеса: 2019. –
112-114 с.
- А. Серенко, Т. Юдіна Технологія низьколактозних кисломолочних
напоїв на основі сколотин. Матеріали 87-Міжнародної наукової
конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові
здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI
столітті» (м. Київ, 16 квітня 2021 р.). Київ: НУХТ. – Ч.1. –
С. 315.
- Юдіна Т.І., Серенко А.А. Технологія низьколактозного
концентрату сколотин. «Інноваційний розвиток готельно-ресторанного
господарства та харчових виробництв: матеріали II Міжнародної
науково-практичної інтернет-конференції» (м. Прага, Чехія, 30
квітня 2021 р.). Прага: Oktan Prints.r.o., 2021. - С. 233.
- Т.І. Юдіна, А.А. Серенко Обґрунтування вибору вторинної
молочної сировини у технології низьколактозних кисломолочних
напоїв. «Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного
господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність:
міжнародна науково-практична конференція» (м. Харків, 18 травня
2021 р.). Харків: ХДУХТ, 2021. Ч. 2. С.
131-132.
- Т.І. Юдіна, А.А. Серенко Крафтові кисломолочні напої
оздоровчого призначення. «Глобалізаційні виклики розвитку
національних економік: тези доповідей ІІ Міжнародної
науково-практичної конференції» (м. Київ, 19 жовтня 2021 р.). Київ:
КНТЕУ. 2021. С. 533-536.
- Yudina T., Serenko A. Enzymatic hydrolysis of lactose in
buttermilk. The 13 th International scientific and practical
conference «International scientific innovations in human life»
(Manchester, July 6-8, 2022). United Kingdom, Manchester:
Cognum Publishing House. 2022. Р.148-151.
- Т. Юдіна, А. Серенко Ферментоліз лактози у молочних сумішах на
основі сколотин із підвищеним вмістом сухих речовин. Матеріали
89-ої Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і
студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування
людства у XXI столітті» (м. Київ, 3–7 квітня 2023 р.). Київ: НУХТ.
Ч.1. С. 322.
- Юдіна Т.І., Серенко А.А. Ферментативний гідроліз лактози у
сколотинах із підвищеним вмістом сухих речовин. «Сучасні тренди і
перспективи в галузі переробки м’яса і молока: програма та тези
матеріалів IV Міжнародної науково-практичної конференції» (м. Київ,
21 вересня 2023 р.). Київ: НУХТ, 2023р. С. 31.
- Серенко А., Юдіна Т. Технологія низьколактозних йогуртів
оздоровчого призначення. Збірник наукових матеріалів ІІІ
Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від
дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи»
(м. Київ, 26-27 жовтня 2023 р.). Київ: НУХТ, 2023. С. 97-99.
- Юдіна Т.І., Серенко А.А., Ляшко С.Г., Показники безпеки
низьколактозного йогурту на основі сколотин. «Якість і
безпека харчових продуктів: збірник тез VІ Міжнародної
науково-практичної конференції»
(м. Київ, 9-10 листопада 2023 р.).. Київ: НУХТ,
2023. С. 164-165.
Об’єкти права інтелектуальної
власності
- Патент України на корисну модель №128164 Харчова композиція
сухої суміші для продукту «Питний сніданок. Спорт» / О.П.
Вітряк, Л.В. Ткаченко, А.А.Серенко, Л.В. Булах, І.С. Булах; заявник
і патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т. – заяв. № u201802062;
заявл. 28.02.2018; опубл. 10.09.2018, Бюл. №17.
- Патент України на корисну модель №138503. Харчова композиція
сухої суміші для продукту «Питний сніданок. Фітнес»/ Вітряк О.П.,
Серенко А.А., Булах Л.В.; власники Вітряк О.П., Серенко А.А., Булах
Л.В.; заяв. № u201906128. заявл. 03.06.2019; опубл. 25.11.2018,
Бюл. №22.
- Патент України на корисну модель №138504. Харчова
композиція сухої суміші для продукту «Питний сніданок. Енергія» /
Вітряк О.П., Серенко А.А., Булах Л.В.; власники Вітряк О.П.,
Серенко А.А., Булах Л.В.; заяв.№ u201906131. заявл. 03.06.2019;
опубл. 25.11.2018, Бюл. №22.
- Патент № 155270 UA МПК A23С 9/00 A23L 8/02 Спосіб
виробництва гідролізованих сколотин зі зниженим вмістом лактози/
А.А Серенко, Т.І. Юдіна, Гончар Ю.М.; заявник та патентовласник
ДТЕУ (Україна). – № u202302812; заявл. 09.06.2023; опубл.
07.02.2024, Бюл. №6.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА
ВІДЗНАКИ |
- Грамота Київського національного торговельно-економічного
університету за високі досягнення у науковому, громадському,
культурно-масовому житті університету, 2018 р.
- Подяка Київського національного торговельно-економічного
університету за активну участь та високі досягнення у науковій
діяльності університету, 2018 р.
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ
КВАЛІФІКАЦІЇ |
- навчальний курс «Тренди барної індустрії» (березень 2018,
сертифікат);
- курс сомельє «WINE PROJECT» (16-23 квітня 2018 року,
сертифікат)
- тренінг «Історія, регламентація і культура споживання
коньяків України» (2018 р., сертифікат)
- Workshop «Modern Bakery» (березень 2019, сертифікат);
- навчальний курс «Чотири кроки до здорового харчування» (січень
2021, сертифікат);
- навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне
законодавство, сумлінний виробник, відповідальних споживач»
(жовтень 2021, сертифікат);
- курс «Наукова комунікація в цифрову епоху» (лютий 2021,
сертифікат);
- онлайн-курс «Експерт з акредитації освітніх програм» (лютий
2021, сертифікат);
- онлайн курс «Зміцнення викладання та організаційного управління
в університетах» (вересень 2021, сертифікат);
- онлайн курс «Гігієна і санітарія для працівників закладів
освіти» (квітень 2022, сертифікат).
- Курс «Дієтолог-нутриціолог» (2022).
- Винний курс "Відчувати.Розуміти.Керувати" (2024)
|
|
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ
ДІЯЛЬНОСТІ |
- аспірант за спеціальністю 181 "Харчові технологі"
- наставник академічної групи
- відповідальний за сайт та сторінки кафедри в соціальних
мережах
|
|
|
ХОБІ |
кіно, музика, прогулянки, нутриціологія, вино та винна
культура
|
остання редакція 25.07.2024