ресторанних і крафтових технологій
|
ФЕДОРОВА ДІНА ВОЛОДИМИРІВНА
доктор технічних наук, професор
завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій
гарант освітньо-наукової програми 1 рівня вищої освіти
«Ресторанні технології та фуд-дизайн»
e-mail: d.fedorova@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ
АВТОРА |
Scopus
Web
of Science
Google Scholar
ORCID
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ
ІНТЕРЕСІВ |
Фундаментальні і прикладні
дослідження у сфері дослідження сировини, харчових продуктів і
створення інноваційних технологій харчової продукції з
використанням дегідратованих напівфабрикатів
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
“Оздоровче харчування”, “Концепції та ресторанний креатив”,
“Ресторанні технології та фуд-дизайн”
|
|
|
АКАДЕМІЧНА
КВАЛІФІКАЦІЯ |
- доктор технічних наук, 05.18.16 «Технологія харчової
продукції», тема дисертації: "Ресурсозберігаючі технології
риборослинних напівфабрикатів для харчової продукції", 2018 р.
- доцент кафедри технології і організації ресторанного
господарства, 2013 р.
- кандидат технічних наук, 05.18.16 «Технологія харчової
продукції», тема дисертації: "Технологія оздоблювальних
напівфабрикатів для борошняних кондитерських виробів з екстрактом
стевії та продуктами переробки морських водоростей", 2006 р.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- завідувач кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, з 2020 р. до цього часу.
- професор кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, з 2019 р.
- доцент кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2011 – 2018 рр.
- старший викладач кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2008– 2011 рр.
- асистент кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2006 – 2007 рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
Автор понад 200 наукових і навчально-методичних праць, серед
яких: понад 100 наукових публікацій; понад 60 наукових публікацій у
професійних рецензованих журналах, що входять до наукометричних баз
даних; 4 колективні монографії; 6 навчальних посібників; 28
патентів України.
https://knute.edu.ua/file/NzU4Nw==/4b3541d07e124e0445e25032ec3d7b45.pdf
ПЕРЕЛІК НАЙВАГОМІШИХ ПРАЦЬ:
- Фундаментальные и прикладные аспекты современных
эколого-биологических исследований : монография/[авт. кол.:
Федорова Д.В., Кравченко М.Ф., Карпенко П.О. и др.]. – Одесса:
КУПРИЕНКО СВ, 2015. – 226 с.
- Піддубний В.А., Мазаракі А.А., Притульська Н.В., Кравченко
М.Ф., Федорова Д.В. Інновації в харчових технологіях: монографія /
за ред. д.т.н., проф. Піддубного В.А. – К.: Кондор-Видавництво,
2015. – 568 с.
- Технологія харчових продуктів функціонального призначення:
монографія. / за ред. д.т.н., проф. Пересічного М.І. – К.: КНТЕУ,
2008. – 532с.
- Ukraine and the world: the tourism system. / D. Fedorova, M.
Kravchenko, M. Perepelytsia, V. Piddubnyi. – Prague: Nemoros CZ SE,
2019. – 323 с.
- Проектування закладів ресторанного господарства. Мазаракі А.А.,
Мельниченко С.В., Шаповал С.Л., Кравченко М.Ф., Федорова Д.В. та
ін./ за загальною редакцією доктора економічних наук, професора
А.А. Мазаракі. – К. : КНТЕУ. – 2018. – 318 с.
- Проектування готелів. Мазаракі А.А., Мельниченко С.В., Шаповал
С.Л., Кравченко М.Ф., Федорова Д.В. та ін./ за загальною редакцією
доктора економічних наук, професора А.А. Мазаракі. – К. : КНТЕУ. –
2018. – 322 с.
- Соуси: навчальний посібник. Кравченко М.Ф., Федорова Д.В. – К.
: КНТЕУ. – 2018. – 126 с.
- «HoReCa : Ресторани» (том 2). Мазаракі А.А., Мельниченко С.В.,
Шаповал С.Л., Ведмідь Н.І., Расулов Р.А., Кравченко М.Ф. та ін./ за
загальною редакцією доктора економічних наук, професора А.А.
Мазаракі. – К. : КНТЕУ. – 2018. – 324 с.
- «HoReCa : кейтеринг» (том 3). Мазаракі А.А., Мельниченко С.В.,
Шаповал С.Л., Ведмідь Н.І., Расулов Р.А., Кравченко М.Ф. та ін./ за
загальною редакцією доктора економічних наук, професора А.А.
Мазаракі. – К. : КНТЕУ. – 2018. – 302 с.
Статті у наукометричних базах
даних Scopus, Web of Science
- Termogravimetric study of fish&plant semi-products which
made from raw and blanched azov gobies and wheat branе/ N.
Prytulska, D. Fedorova, M. Lazarenko, О. Vasylieva, T.
Yudina// Україна, Східно-Європейський журнал передових технологій –
2016. – № 6/11 (84) – С. 22-29. (Scopus, Index Copernicus).
- Федорова Д.В. Дослідження жирнокислотного складу сухих
рибо-рослинних напівфабрикатів /Д.В. Федорова, П.О. Карпенко,
О.О. Васильєва // Наук. праці Одес. нац. акад. харчових
технологій. – 2017. – Вип. 40. – Том 2. – С. 260–263. –
(Серія : Технічні науки). (Web of Science).
-
Technology and quality of food products with powders of
hydrobionts/ D Fedorova, L Diachuk, K Palamarek// Наук. праці
Одес. нац. акад. харчових технологій. – 2019. – Вип. 40. – Том 2. –
С. 260–263. – (Серія : Технічні науки). (Web of
Science,).
- Determining of rational
concentration of dry demineralized whey in a formulation for
martzipan pastes/ M. Kravchenko, D. Fedorova, L. Rybchuk, R.
Romanenko, V. Piddubnyi, I. Danyliuk, K. Palamarek, T. Marusyak, T.
Nezveshchuk-Kohut// Україна, Східно-Європейський журнал передових
технологій – 2020. – №1/11 (103) – С. 22-33. (Scopus, Index
Copernicus).
-
Theoretical description for оrellanin electrochemical determination
and electropolymerization in the presence of hydroquinones,
assisted by CuS nanoparticles/ V.V. Tkach, M.V. Kushnir, D.V.
Fedorova et all. // Biointerface Research in Applied Chemistry
(Platinum Open Access Journal (ISSN 2069-5837). (63) 2020. Volume
11. – Issue 3.– 2021.
https://doi.org/10.33263/BRIAC113.1060710613.
(Scopus).
-
The theoretical description for the electrochemical determination
of 1-propenesulfenic acid and propaethial S-oxide in food and
lacrimogenic compositions over CoO(OH) nanoparticles, deposited
over poly(5-amino-1,4-naphthoquinone/ V.V. Tkach, Fedorova D.
et all. Biointerface Research in Applied Chemistry (PlatinumOpen
Access Journal (ISSN 2069-5837). (63) 2020. Volume 10. – Issue
4.–2021. (Scopus).
|
НАГОРОДИ ТА
ВІДЗНАКИ |
- Почесна грамота Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України за сумлінну
працю, високий професіоналізм, досягнуті успіхи в
науково-педагогічній діяльності та з нагоди професійного свята
"День працівників освіти", 2019 р.
- Почесна грамота Деснянської районної в місті Києві державної
адміністрації за багаторічну працю, вагомий внесок у розвиток
наукового комплексу Деснянського району м. Києва та з нагоди
відзначення Дня науки, 2017 р.
- Лист подяки Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України за особистий внесок у розвиток науки та
винахідницьку діяльність, 2016 р.
- Почесна грамота Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України за активну участь
у науковій, громадській, навчальній роботі та з нагоди Дня
факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, 2015
р.
- Лист подяки Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України за небайдужість, підтримку і допомогу
воїнам АТО та їх родинам, 2015 р.
- Грамота Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України за проведення майстер-класу "Лабораторне
заняття "Молекулярні технології сучасної кулінарної продукції",
2007 р.
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ
КВАЛІФІКАЦІЇ |
- Стажування у ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М.
Марзеєва АМН України», відділ дослідження продуктів харчування
(2013 р.).
- Стажування у Технічний Університет Кошице, Словацька Республіка
14.10-17.10.2019.
- Програма стажування науково-педагогічних працівників, ресторан
"Меланж" (м. Київ), ТОВ "Фішка", 03.12.2018 – 04.01.2019 р.
- Тренінг "Парус - Підприємство 7.40", модулі "Ресторан",
"Готель", Корпорація Парус, 2016 р.
- Тренінг "Exclusive flowers in Sugarcraft and Airbrush
Technics", International Culinary Art Center (м. Київ), 2017.
- Навчальний тренінг щодо роботи у суддівській колегії
міжнародних кулінарних змагань "BestCookFest Epad", Туреччина,
Ізмір, 2018 р.
- Навчальний тренінг щодо роботи у суддівській колегії
міжнародних кулінарних змагань 11th International Culinary
Competitions of Southern Europe 2019, Греція, Салоніки, 2019
р.
- Навчальний тренінг "Modern Bakery" Девіда Мішеля Мізона (КНТЕУ,
м. Київ), 2019 р.
- Навчальний тренінг "Сучасна данська кухня" Кнуда Еріка Ларсена
(КНТЕУ, м. Київ), 2019 р.
- Навчальний тренінг "Різдвяна випічка" Девіда Мішеля Мізона
(КНТЕУ, м. Київ), 2020 р.
- Навчальний тренінг "Скандинавська кухня" Кнуда Еріка Ларсена
(КНТЕУ, м. Київ), 2020 р.
-
Закордонне науково-педагогічне
стажування "Теорія і практика науково-педагогічних підходів в
освітньому процесі", Університет прикладних
наук (University of Applied Sciences ISMA, International Science Group).Рига,
Латвія, 24 травня - 28 червня 2021 р. (180 год.).
|
|
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ
ДІЯЛЬНОСТІ |
- Член спеціалізованої вченої ради Д
26.055.02 за спеціальністю 05.18.16 «Технологія харчової
продукції», з 2019 р. до цього часу.
- Член редакційної колегії наукового
журналу «Товари і ринки» Київського національного
торговельно-економічного університету» з 2019 р. до цього
часу.
- Секретар громадської спілки
«Український кулінарний союз».
|
|
|
ХОБІ |
подорожі, фітнес-тренер групових програм фітнесу, театральне
мистецтво та імпровізація
|
остання редакція 13.04.2024