logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
img

Федорова Діна Володимирівна

ресторанних і крафтових технологій

ФЕДОРОВА ДІНА ВОЛОДИМИРІВНА

доктор технічних наук, професор
завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій

гарант освітньо-наукової програми 1 рівня вищої освіти «Ресторанні технології та фуд-дизайн»

e-mail: d.fedorova@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА

Scopus
Web of Science
Google Scholar
ORCID

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

Фундаментальні і прикладні дослідження у сфері дослідження сировини, харчових продуктів і створення інноваційних технологій харчової продукції з використанням дегідратованих напівфабрикатів

ДИСЦИПЛІНИ

“Оздоровче харчування”, “Концепції та ресторанний креатив”, “Ресторанні технології та фуд-дизайн”

АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ
  • доктор технічних наук, 05.18.16 «Технологія харчової продукції», тема дисертації: "Ресурсозберігаючі технології риборослинних напівфабрикатів для харчової продукції", 2018 р.
  • доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства, 2013 р.
  • кандидат технічних наук, 05.18.16 «Технологія харчової продукції», тема дисертації: "Технологія оздоблювальних напівфабрикатів для борошняних кондитерських виробів з екстрактом стевії та продуктами переробки морських водоростей", 2006 р.
ДОСВІД РОБОТИ
  • завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, з 2020 р. до цього часу.
  • професор кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, з 2019 р.
  • доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2011 – 2018 рр.
  • старший викладач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2008– 2011 рр.
  • асистент кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2006 – 2007 рр.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ

Автор понад 200 наукових і навчально-методичних праць, серед яких: понад 100 наукових публікацій; понад 60 наукових публікацій у професійних рецензованих журналах, що входять до наукометричних баз даних; 4 колективні монографії; 6 навчальних посібників; 28 патентів України.

https://knute.edu.ua/file/NzU4Nw==/4b3541d07e124e0445e25032ec3d7b45.pdf


ПЕРЕЛІК НАЙВАГОМІШИХ ПРАЦЬ:

Колективні монографії

Посібники

Статті у наукометричних базах даних Scopus, Web of Science

НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
  • Почесна грамота Київського національного торговельно-економічного університету МОН України за сумлінну працю, високий професіоналізм, досягнуті успіхи в науково-педагогічній діяльності та з нагоди професійного свята "День працівників освіти", 2019 р.
  • Почесна грамота Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за багаторічну працю, вагомий внесок у розвиток наукового комплексу Деснянського району м. Києва та з нагоди відзначення Дня науки, 2017 р.
  • Лист подяки Київського національного торговельно-економічного університету МОН України за особистий внесок у розвиток науки та винахідницьку діяльність, 2016 р.
  • Почесна грамота Київського національного торговельно-економічного університету МОН України за активну участь у науковій, громадській, навчальній роботі та з нагоди Дня факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, 2015 р.
  • Лист подяки Київського національного торговельно-економічного університету МОН України за небайдужість, підтримку і допомогу воїнам АТО та їх родинам, 2015 р.
  • Грамота Київського національного торговельно-економічного університету МОН України за проведення майстер-класу "Лабораторне заняття "Молекулярні технології сучасної кулінарної продукції", 2007 р.
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
  • Стажування у ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзеєва АМН України», відділ дослідження продуктів харчування (2013 р.).
  • Стажування у Технічний Університет Кошице, Словацька Республіка 14.10-17.10.2019.
  • Програма стажування науково-педагогічних працівників, ресторан "Меланж" (м. Київ), ТОВ "Фішка", 03.12.2018 – 04.01.2019 р.
  • Тренінг "Парус - Підприємство 7.40", модулі "Ресторан", "Готель", Корпорація Парус, 2016 р.
  • Тренінг "Exclusive flowers in Sugarcraft and Airbrush Technics", International Culinary Art Center (м. Київ), 2017.
  • Навчальний тренінг щодо роботи у суддівській колегії міжнародних кулінарних змагань "BestCookFest Epad", Туреччина, Ізмір, 2018 р.
  • Навчальний тренінг щодо роботи у суддівській колегії міжнародних кулінарних змагань 11th International Culinary Competitions of Southern Europe 2019, Греція, Салоніки, 2019 р.
  • Навчальний тренінг "Modern Bakery" Девіда Мішеля Мізона (КНТЕУ, м. Київ), 2019 р.
  • Навчальний тренінг "Сучасна данська кухня" Кнуда Еріка Ларсена (КНТЕУ, м. Київ), 2019 р.
  • Навчальний тренінг "Різдвяна випічка" Девіда Мішеля Мізона (КНТЕУ, м. Київ), 2020 р.
  • Навчальний тренінг "Скандинавська кухня" Кнуда Еріка Ларсена (КНТЕУ, м. Київ), 2020 р. 
  • Закордонне науково-педагогічне стажування "Теорія і практика науково-педагогічних підходів в освітньому процесі", Університет прикладних наук  (University of Applied Sciences ISMA, International Science Group).Рига, Латвія, 24 травня - 28 червня 2021 р. (180 год.).

ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ
  • Член спеціалізованої вченої ради Д 26.055.02 за спеціальністю  05.18.16 «Технологія харчової продукції», з 2019 р. до цього часу.
  • Член редакційної колегії наукового журналу «Товари і ринки» Київського національного торговельно-економічного університету» з 2019 р. до цього часу.
  • Секретар громадської спілки «Український кулінарний союз».

ХОБІ

подорожі, фітнес-тренер групових програм фітнесу, театральне мистецтво та імпровізація

24.02.2021
43220
2550
остання редакція 13.04.2024
43505