logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Відкрита лекція «Проблемні питання адміністративного судочинства»

   У рамках Меморандуму про партнерство між Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду та Київським національним торговельно-економічним університетом була проведена відкрита лекція на тему «Проблемні питання адміністративного судочинства».

   Захід відбувся 27 лютого 2020 року у форматі on-line за ініціативи кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права. Кандидат юридичних наук, заступник декана факультету міжнародної торгівлі та права Коренюк Ольга Олександрівна розпочала захід, зазначивши важливість зустрічей з юристами, які успішно поєднують наукову діяльність з практикою, як для студентів спеціальностей «Право» і «Міжнародне право», так і для викладачів.

   Спікером заходу виступила Дорохіна Юлія Анатоліївнадоктор юридичних наук, професор, помічник Голови Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

  У ході лекції спікер окреслила світові моделі адміністративної юстиції та ознайомила присутніх зі специфікою роботи Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, його завданнями та повноваженнями. Особливу увагу звернула на особливості розгляду спорів щодо проходження публічної служби, зокрема, судову практику та правові позиції Верховного Суду у справах, які стосуються спорів державних службовців. Крім того, лектор висвітлила проблему самопредставництва юридичних осіб в контексті конституційних положень, а також надала аналіз такій особливій підставі для перегляду судових рішень у зв’язку з виключними обставинами, як встановлена Конституційним Судом України неконституційність закону, іншого правового акту чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи.

  Під час цієї зустрічі піднімалися й інші актуальні питання адміністративного судочинства, що дало слухачам можливість дізнатися про практичні аспекти та особливості застосування адміністративного законодавства.

01.03.2021
42241
494
остання редакція 01.03.2021
42241