товарознавства і фармації
|
РОМАНЕНКО ОЛЕНА ВАЛЕРІЇВНА
кандидат технічних наук, доцент,
доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
ДТЕУ
e-mail: o.romanenko@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
SCOPUS
Web
of Science
ORCID
ResearchGate
Google Scholar
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ |
безпечність і якість харчових продуктів, сучасний асортимент
рибних товарів,принципи класифікації послуг, визначення підходів до
оцінки якості послуг
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
"Товарознавство. Послуги", «Товарознавство. Харчові
продукти», «Теоретичні основи товарознавства»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
- доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю, 2014 р.,
- кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.15 -
Товарознавство харчових продуктів,тема дисертації:«Споживні
властивості нових пресервів на основі прісноводної риби», 2007
р.
- «магістр» спеціальність «Експертиза товарів та послуг»,
Київський національний торговельно-економічний університет, 2003
р.
- товарознавець-експерт (ОС «спеціаліст»), Київський національний
торговельно-економічний університет, 2002 р.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- доцент кафедри товарознавства,управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету МОН
України, з 2013 р. до цього часу;
- заступник декана факультету торгівлі та маркетингу Київського
національного торговельно-економічного університету МОН України,
2013-2018 рр.,
- старший викладач кафедри товарознавства та експертизи харчових
продуктів Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2008-2013 рр.,
- асистент кафедри товарознавства та експертизи харчових
продуктів Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2006-2008 рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
- Романенко О.В. Реологічні властивості нових пастильних виробів
/ Г.Б. Рудавська,Н.П.Шаповалова,О.В. Романенко // Продовольча
індустрія АПК.-2011.-№5.-С.35-37.
- Романенко О.В. Вплив паперових пакувальних матеріалів на
збереження якості цукристих кондитерських виробів / В.А. Осика,
К.В. Мостика, О.В. Романенко // Харчова промисловість.-2012.- №13.-
С.157-163.
- Романенко О.В. Метод визначення структурно-механічних
властивостей рибних пресервів / О.В. Романенко // Товари і
ринки.- №2.-2013.- С.58-65.
- Романенко О.В. Шляхи підвищення конкурентоспроможності рибної
продукції / Р.С.Дончевська, О.В. Сидоренко, О.В. Романенко //
Харчова наука і технологія.- №4(25).-2013.- С.116-119.
- Романенко О.В. Залежність градієнта каламутності заливки
рибних пресервів від температури зберігання /О.В. Романенко //
Обладнання та технології харчових виробництв:
темат.зб.наук.пр.2014. –Вип.32. - С.218-225.
- Романенко О.В. Харчова цінність чорноморської акули-катран / О.
Романенко, Н. Боліла// Україна та ЄС: подолання технічних бар’єрів
у торгівлі [Електронний ресурс]: тези доповідей Міжнар.
наук.-практ. конф.(Київ, 18–19 березня 2015 р.)/відп. ред. ВА
Осика.
- Романенко О.В. Практичні аспекти реалізації стратегії розвитку
галузі рибного господарства України /О.В. Сидоренко, О.В.
Романенко,В.П. Коротецький //Глобалізацій ні виклики розвитку
національних економік: матеріали Між нар. наук.-практ. конф. (Київ,
19 жовт. 2016 р.) Ч.3/відп.ред. А.А. Мазаракі.-Київ:
Київ.нац.торг.-екон.ун-т, 2016. – С. 422-430.
- Романенко О.В. Метод
визначенняградієнтукаламутностіжировихсуспензій /
Туристичний, готельний і рестораннийбізнес:
інновації та тренди [Електронневидання]
:тези. Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 7 квіт.
2016 р.) / відп. ред. А.А. Мазаракі. – Київ
: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2016. – С.
278-281.
- Romanenko O,Romanenko R.Method for determining turbidity
gradient of fat suspensions / International scientific and
practical conference “Modern scientific researches and
developments: theoretical value and practical results” (15-18 March
2016, Bratislava, Slovak Republik).
- РоманенкоО.В. ПерспектививикористаннярапаниЧорноморської/О.В.
Сидоренко, М.В. Апач//ВісникЛьвівськоїкомерційноїакадемії.
Вип..16., 2016.- С.69-72.
- Романенко О.В. Розчинність продуктів для
ентеральногохарчування/Мотузка Ю, Романенко О.,
КазаченкоС.//Технічні науки та технології : науковий журнал /
Черніг. нац. технол. ун-т. – Чернігів : ЧНТУ, 2017. – № 4 (10). –
С.203-210.
- Романенко О.В. Дослідження розчинності сухих продуктів
для ентерального харчування /Н. Притульська, Ю. Мотузка, О.
Романенко// Стратегічні пріоритети розвитку внутрішньої торгівлі
України на інноваційних засадах : матеріали міжнародної
науково-практичної конференції / [відповід. за вип.: проф. Семак Б.
Б.]. - Львів : Видавництво ЛТЕУ, 2017. - 360 с.
- Романенко О.В. Критерії збереженості споживних
властивостей акули-катран рід час товароруху/О. Сидоренко,
О.Романенко, Н.Боліла// Інноваційні аспекти розвитку обладнання
харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: друга
міжнародна науково-практична конференція, 5–7 вересня 2017 р. :
[матеріали конференції] / під заг. ред. Г. В. Дейниченка. – Харків
: ХДУХТ, 2017. – 334 с.
- Романенко О.В. Спосіб визначення релаксаційного зусилля
тушок риби /Шаповал С.Л., Романенко О.В.// Науковий вісник
Львівського національного університету ветеринарної медицини та
біотехнологій імені С.З. Ґжицького.- т. 20, №90.- 2018 р. - С.
7-11 doi: 10.32718/nvlvet9002.
- Romanenko O. Experimental setup for measuring the
isobaricthermal conductivity of molecular crystals / O. I. Pursky,
O. V. Romanenko, R. A. Rasulov, L. M. Mazur. Journal of Physical
Studies v. 24, No. 4 (2019) p. 4001-4008 https://doi.org/10.30970/jps.23.4001 PACS
number(s): 07.20.Mc, 66.70.+f
- Романенко О. Формування консистенції аналога молока з насіння
пажитника грецького/ Ю. Мотузка, А. Кошельник, О.Романенко //
Товари і ринки – 2020. – № 1(33). – С. 56– 64.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ |
Нагороджена Почесними грамотами ректора КНТЕУ (2015 р., 2017
р.).
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ |
- ВФС "ПУЛЬС, 2018 р.;
- Державна інспекція з питань захисту прав споживачів, 2013
р.
- Вища школа педагогічної майстерності Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України, 2008 р.
|
|
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ |
- Гарант ОП «Товарознавство і комерційна логістика» ОС «бакалавр»
з 2019 до цього часу;
- Внутрішній аудитор системи управління якістю за ДСТУ ІSO
9001, 2016-2017 рр.
- Член ГО «Українське товариство товарознавців і технологів» з
2010 р. до цього часу.
|
|
|
ХОБІ |
подорожі, читання художньої та науково-популярної
літератури |
остання редакція 19.04.2023