logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

Гончаренко Олена Миколаївна

міжнародного, цивільного та комерційного права

ГОНЧАРЕНКО ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА

доктор юридичних наукдоцент, професор кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права
 

e-mail: o.goncharenko@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА

Google Scholar
ORCID
ResearcherID

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

господарське право, міжнародне економічне право, саморегулювання господарської діяльності, транснаціональне торгове право, системи врегулювання міжнародних торговельно-економічних спорів, міжнародний комерційний арбітраж

ДИСЦИПЛІНИ «Система врегулювання міжнародних торговельно-економічних спорів», «Транснаціональне торгове право», «Міжнародний комерційний арбітраж» 
 
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ

доктор юридичних наук, 12.00.04 «Господарське право; господарсько-процесуальне право», тема дисертації: «Теоретико-правові засади саморегулювання господарської діяльності», 2020 р.
 

доцент кафедри теорії держави та права, 2009 р.
 

кандидатюридичних наук, 12.00.02 «Конституційне право», тема дисертації: «Розвиток економічних прав людини і громадянина в Україні», 2006 р.
 

ДОСВІД РОБОТИ

професор кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, з 2020 р. до цього часу
 

експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, з 2021 р. до цього часу
 

доцент кафедри комерційного права, міжнародного приватного, комерційного та цивільного права, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2012 – 2020 рр.
 

доцент кафедри адміністративного права Національного університету біоресурсів та природокористування, 2010–2012 рр.
 

старший викладач, доцент, заступник декана,  в.о. завідувача кафедри Міжгалузевого інституту управління, 2000–2010 рр.
 

юрисконсульт, 1999 р.
 

ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ
Перелік

 
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ

Диплом за перемогу у конкурсі «Вибір студенства 2019» у номінації «Креативний підхід», 2019 р.
 

Грамота за перемогу у номінації «Вибір студенства», 2018 р.
 

Сертифікат за підтримку у проведенні V Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу, який проходив під егідою МНА «Європейської арбітражної палати» та внесок у розвиток міжнародного комерційного арбітражу, 2018 р.
 

Почесна грамота КНТЕУ за сумлінну і пліднупрацю, 2016 р.
 

Лист-подякаКНТЕУ за особистийвнесок в організаціюнауковихзаходів, 2016 р.
 

Сертифікат на підтвердженняучастіу IV Міжнародному студентському конкурсі з міжнародного торгового права та міжнародного комерційного арбітражу ICC Lexmercatoria, 2015 р.
 

Почесна грамота КНТЕУ за багаторічну плідну роботу по підготовці висококваліфікованих кадрів, 2013 р.
 

Подяка Київського міського голови, 2007 р.
 

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

онлайн тренінг «Експерт з акредитації освітніх програм», Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, 2020 р.
 

сертифікат про підвищення кваліфікації за програмою «Верховний Суд і його завдання у забезпеченні єдності судової практики», 2020 р.
 

стажування в Українській іноземній юридичній колегії, 2016 р.
 

підвищення кваліфікації в Академії адвокатури України, 2013 р.
 

ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ

лектор акредитованого курсу для адвокатів «Актіо-експерт», 2020 р.
 

член робочої групи з розроблення законопроєкту «Про саморегулювання господарської та професійної діяльності»,  2019 р.
 

тренеркоманди Київського національного торговельно-економічного університету у змаганнях The ELSA UkraineMootCourtCompetitionon WTO Law, 2019 р.
 

тренер команди Київського національного торговельно-економічного університету у змаганнях The ELSA Ukraine Moot Court Competition on WTO Law, 2018 р.
 

тренер команди Київського національного торговельно-економічного університету у змаганнях V Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу, який проходив під егідою МНА «Європейської арбітражної палати», генеральний партнер Українська іноземна юридична колегія, 2018 р.
 

тренер команди Київського національного торговельно-економічного університету у змаганнях IV Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу, який проходив під егідою МНА «Європейської арбітражної палати», генеральний партнер Українська іноземна юридична колегія, 2017 р.
 

тренер команди Київського національного торговельно-економічного університету у змаганнях з міжнародного торгового права та міжнародного комерційного арбітражу ICC Lexmercatoria  V Міжнародний студентський конкурс, який проходив у Білорусії на базі Білоруського державного університету за сприяння Міжнародного арбітражного суду ICC (Париж) (диплом «Кращий меморандум відповідача»), 2016 р.
 

ХОБІ поезія

11.03.2021
433884
3038
остання редакція 13.12.2021
42241