logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Сучасний конституціоналізм: економічні права

   Кафедрою міжнародного, цивільного та комерційного права ФМТП 12 травня 2021 року було проведено відкриту лекцію на тему «Сучасний конституціоналізм: економічні права».

  Лектором виступив Михайло Савчин, професор Ужгородського національного університету, директор Науково-дослідного інституту порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету, доктор юридичних наук, автор багатьох наукових робіт, присвячених правовому регулюванню та економічним свободам і правам.

   Михайло Савчин залюбки поділився своїм досвідом та знаннями у сфері правового регулювання економічної системи в контексті глобалізації, а саме ефективністю правового регулювання економічних інституцій, юридичними  підставами для втручання держави у здійснення економічних свобод, розкрив основні критерії правового регулювання економічних свобод згідно із засадами верховенства права, про­порційності, поділу влади, розмежування питань законодавства та регулятор­ної діяльності держави. 

  Лектором було приділено окрему увагу регуляторній діяльності вико­навчої влади, розкрито статус і роль у цьому процесі незалежних державних агентств та основних напрямів їх діяльності, досліджено особливості здійснен­ня економічних свобод у зв'язку із бізнесом, у сфері ІТ-права, муніципальному та сімейному праві та в деяких інших суспільних сферах.

  Бажаючих приєднатися до заходу та поспілкуватися з лектором було більше, ніж дозволяє віртуальна аудиторія Zoom конференції.

Висловлюємо подяку шановному лектору за цікавий захід!  

13.05.2021
42241
398
остання редакція 13.05.2021