logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

У КНТЕУ відбулась Модель ООН

11-12 жовтня  2021 року  у КНТЕУ відбулась Модель ООН, що є синтезом наукової конференції та рольової гри, в ході якого студенти відтворюють роботу органів ООН, набули дипломатичні, лідерські, ораторські та мовні навички, а також досвід приходити до компромісу. Крім того, за допомогою Моделі ООН набувається вміння аналізувати і розуміти позицію держав світу, застосовувати на практиці норми міжнародного права  і формувати власні пропозиції.

Орзанізація заходу відбулась за сприяння декана ФМТП КНТЕУ - Гончарової Юлії Анатоліївни; завідувача кафедри міжнародного цивільного та комерційного права КНТЕУ - Мазаракі Наталії Анатоліївни; старшого викладача міжнародного, цивільного та комерційного права - Іващенко Дар’ї Євгенівни; старшого викладача міжнародного, цивільного та комерційного права - Кортукової Тамари Олександрівни;  з промовою також виступили Голова наукового сектору - Ладик Микита та заступник по роботі із секторами - Гарбар Антон, начальник міжнародного відділу - Фіщенко Гліб Юрійович.

Після закінчення офіційного відкриття Моделі ООН відбулись засідання комітетів. Цьогоріч в межах Моделі ООН відбулось моделювання  комітету Ради Європи, головна тема якого була: «Функціонування демократичних інституцій в Європі» та комітету Ради Безпеки, який працював над тематикою: «Зброя масового ураження та проблема урегулювання її зберігання та використання». Упродовж заходу учасники виступали від імені держав і намагалися розробити шляхи врегулювання міжнародних суперечностей, застосовуючи аналітичні та комунікативні навички, щоб гідно представити інтереси своєї держави перед представниками інших держав і Секретаріатом.

Зокрема, у складі Ради Європи держави представляли наступні студенти: США – Ігнатенко Софія, Україну – Ющенко Ігор, Росію – Заєць Анастасія, Польщу – Долматова Марія, Францію – Кузюра Вікторія, Німеччину – Козак Поліна, Італію – Дубовик Анастасія, Норвегію – Сергій Діана, Велику Британію – Волчек Юліанна, Туреччину – Сезоненко Микита, Іспанію – Чайкин Ілля, Чехію – Вінс Валерій.  Головою комітету був Писаренко Іван, Експерт – Винник Анастасія, Секретар – Хименко Анастасія.

До складу Ради Безпеки входили наступні представники держав: США – Кондратюк Максим, Україна – Бороденко Анастасія, Росія – Шендер Євген, Німеччина – Токаревська Олександра, Канада – Горбачова Анастасія, ПАР – Велика Ілона, Туреччина – Куліковський Платон, Китай – Бахарев Володимир, КНДР – Єршов Данило,  Японія - Сидоренко Марія.

Під час заходу також працювала преса, яку представляли: Бондарець Анна, Лугова Катерина, Дудник Таїсія.

За ці два дні Модель ООН згуртувала учасників, адже її суть полягає не лише в представленні інтересів своєї держави, а й у вмінні налагоджувати зовнішні відносини. Час від часу, аудиторії наповнювалися  гулом дебатів під час активної роботи делегатів, які дивували своїми знаннями про внутрішню організацію своїх країн, тому, часто, здавалось, що вони справжні делегати, які прилетіли з різних куточків світу.

Коли робота в середині комітетів завершилась настав час обрати найкращих делегатів і в Раді Європи, і в Раді Безпеки. Отже, такими стали студенти-делегати в Раді Безпеки: Єршов Данило і Шевченко Ілля. В Раді Європи: Заєць Анастасія та Ігнатенко Софія.

Тож вітаємо усіх учасників  Моделі ООН 2021, які гідно представляли свої країни  і бажаємо не зупинятись на високих результатах, а й надалі продовжувати організовувати і долучатись до різноманітних заходів!

Статтю підготувала студентка КНТЕУ

представник преси Моделі ООН

15.10.2021
42241
377
остання редакція 15.10.2021
42241