logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Студентка КНТЕУ – делегат першої в Україні молодіжній моделі Парламентської асамблеї НАТО

   Студентку Факультету міжнародної торгівлі та права КНТЕУ Корнієнко Катерину було відібрано до участі у першій в Україні молодіжній моделі Парламентської асамблеї НАТО за організацією Мережі захисту національних інтересів «АНТС» та за підтримки Центру документації та інформації НАТО.

   Участь у моделі взяли понад 80 студентів з різних куточків України. Протягом двох місяців молодь слухала лекції від провідних фахівців у сферах енергетичної безпеки, протидії кіберзагрозам, Чорноморського регіону, дезінформації, а також щодо проблематики гібридних загроз демократії. Після цього студентів було поділено на комітети та країни, перед ними постало завдання щодо написання та захисту резолюцій. Зокрема, Катерина бута делегатом Чорногорії та працювала у Комітеті з питань науки і технологій.

   З привітальним словом на моделі ПА НАТО виступили: Руслан Стефанчук - Голова Верховної Ради України; Ольга Стефанішина - Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України; Ніколас Гаррокс - Заступник Глави місії у Посольстві великої Британії в Україні; Ганна Гопко - Голова правління «АНТС», Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах (2014-2019); Бартош Ціхоцкі - Посол Польщі в Україні; Вінета Кляйне - Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні; Соломія Бобровська - Заступник Голови Постійної Делегації у ПА НАТО; Оксана Юринець - керівник проекту ПА НАТО, Голова Постійної Делегаціі України у ПА НАТО (2018-2019); Раса Юкнявічіне - депутат Європейського парламенту, Президент ПА НАТО (2018); Руксанда Попа - Генеральний секретар ПА НАТО.

   Також після заходу студенти мали змогу відвідати Київську міську державну адміністрацію, де їм пощастило поспілкуватись з мером Києва Віталієм Кличко.

    За словами Катерини, участь у першій в Україні молодіжній моделі Парламентської асамблеї НАТО сприяло здобуттю неймовірного досвіду, який дав мотивацію та практичне використання знань, які отримуються в Університеті!

15.12.2021
42241
282
остання редакція 15.12.2021
42241