logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Зустріч здобувачів освіти із заступником Міністра юстиції України

   4 жовтня 2022 року відбулася зустріч здобувачів освітніх програм спеціальності 081 "Право” та 293 “Міжнародне право” ДТЕУ із заступником Міністра юстиції України Олександром Анатолійовичем Банчуком. У ході зустрічі О.А.Банчук розповів майбутнім юристам про особливості функціонування та здобутки вітчизняної системи юстиції у воєнний час.

    Учасники зустрічі обговорили широке коло правових та організаційних питань, пов’язаних з реалізацією таких напрямів діяльності Міністерства юстиції України, як: надання безоплатної правової допомоги, реєстрація актів цивільного стану, організація примусового виконання судових рішень, утримання військовополонених, міжнародно-правове співробітництво, забезпечення дотримання і виконання зобов’язань, узятих за міжнародними договорами України з правових питань, накладення санкцій, виявлення та розшук активів фізичних та юридичних осіб, зазначених у відповідних рішеннях Ради національної безпеки і оборони України.

    Відповідаючи на численні питання здобувачів, О.А.Банчук констатував істотний вплив правового режиму воєнного стану на сучасну юриспруденцію та підкреслив важливість дотримання принципів верховенства прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів юстиції.

Здобувачі ДТЕУ висловили глибоку вдячність О.А.Банчуку за щирий, змістовний діалог про реалії і перспективи юридичної практики. До нових зустрічей!

14.10.2022
42241
251
остання редакція 14.10.2022