logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Лекція про особливості правового регулювання використання космічного простору 

07 листопада 2022 року для студентів спеціальності 293 «Міжнародне право» лекцію про особливості правового регулювання використання космічного простору прочитала Гурова Анна Михайлівна – науковий співробітник Міжнародного центру космічного права, к.ю.н., член Міжнародного інституту космічного права та Асоціації Місячного поселення.

Спочатку вона розповіла про міжнародні організації та міжнародні договори, що регулюють використання Космосу, детально зупинившись на мандаті Комітету ООН з використання космічного простору в мирних цілях, діяльності його Науково-технічного підкомітету та Юридичного підкомітету, Управлінні ООН з мирного використання космічного простору, Відділі застосування космічних технологій Міжнародного комітету з глобальних навігаційних супутникових систем.

Друга частина лекції була присвячена практичним аспектам використання космічного простору та викликам, які постають перед міжнародним співтовариством. Цікаво було послухати про сучасні космічні війни, боротьбу з космічним сміттям, реєстрацію космічних об’єктів та відповідальність за космічну діяльність.

Студенти були захоплені почутою інформацією, коли так просто і легко розповідають про складне.

Щиро дякуємо шановній Анні Михайлівні за час і можливість поділитись своїми знаннями з нашими студентами.

11.11.2022
42241
223
остання редакція 15.11.2022
42241