logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Лекція щодо практичних  аспектів регулювання корпоративних відносин

   30 січня 2023 року  для студентів спеціальності 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» освітнього ступеня «магістр» було проведено лекцію в межах  дисципліни «Корпоративне право» головою Адвокатського об’єднання «Логвинський та партнери», партнером, адвокатом Олексієм Харіним на тему: «Поняття та елементи корпоративних правовідносин».

    Під час лекції було сфокусовано увагу на практичних елементах правового регулювання корпоративних правовідносин, охарактеризовано правовий статус учасників господарських товариств, зокрема акціонерів акціонерних товариств, учасників товариств з обмеженою відповідальністю, умови набуття ними корпоративних прав. Було проаналізовано корпоративні права учасників корпорацій, зокрема мету набуття корпоративних прав фізичними та юридичними особами, ризики інвесторів при набутті корпоративних прав за різними правовими підставами. 

     Висвітлюючи практичні аспекти правового регулювання корпоративних відносин, адвокатом було акцентовано увагу  на можливості вибору моделі корпоративного управління власниками корпоративних прав, важливості розуміння природи інформації для органів державної влади щодо бенефіціарних власників корпоративних прав, пов’язаних осіб як учасників корпоративних відносин. Також було проаналізовано практичні аспекти формування статутного капіталу корпорацій за рахунок нерухомого та рухомого майна, порядку підготовки внутрішніх корпоративних актів товариства, змісту та порядку укладання корпоративних договорів, в тому числі за участю посадових осіб корпорації. 

Щиро дякуємо шановному  Олексію Миколайовичу  за час і можливість поділитись своїми знаннями та практичним досвідом  із нашими студентами!

01.02.2023
42241
186
остання редакція 01.02.2023