logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

КРУГЛИЙ СТІЛ «РЕФОРМУВАННЯ ООН В УМОВАХ ВИКЛИКІВ СЬОГОДЕННЯ»

   30 березня 2023 року за ініціативи кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права та кафедри світової економіки в онлайн-форматі було проведено круглий стіл на тему «Реформування ООН в умовах викликів сьогодення».

   До заходу долучилися 82 студенти та викладачі ДТЕУ. Модератором заходу була д.н.держ.у., проф., професор кафедри світової економіки Вікторія ЗАЛІЗНЮК.

   Запрошений до круглого столу у якості спікера д.е.н., проф. Ігор БУРАКОВСЬКИЙ, директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, виступив з аналітичною доповіддю на тему: «Реформування ООН: економічні аспекти», у ході якої зокрема було звернуто увагу на внутрішню структуру та проблеми організації, які знижують ефективність проведених нею місій.

   Наталія МЕЛЬНИЧЕНКО к.ю.н., доц., доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права ДТЕУ приєдналась до обговорення зі своїм виступом на тему: "Реформування ООН. Правові аспекти. Визначення нелегітимності перебування російської федерації у складі ООН та у Раді Безпеки ООН". Вона з міжнародно-правої точки зору описала необхідність реформування процедури голосування у Раді Безпеки ООН, зокрема, розповіла про можливі сценарії реформування цього органу, правові підстави позбавлення рф членства в ООН відповідно до її статутних положень.

  У ході цієї розмови присутні студенти охоче доєдналися до обговорення та поставили свої питання, у яких піднімалися проблеми права вето та концепції майбутнього виключення росії з постійних членів Ради Безпеки ООН.

   Студентка 1 курсу освітньої програми «Міжнародні відносини та економічна дипломатія», Катерина ЧЕРНИШЕНКО долучилась до дискусії, презентувавши дослідження на тему "Реформування ООН. Можливості та альтернативи".

  Після активного обговорення присутніми були визначені пріоритетні напрямки та пропозиції щодо реформування ООН в економічному, правовому та суспільному полі. Учасники заходу поділились своїми думками та оцінками щодо дій рф у рамках ООН та Ради безпеки ООН. Особливо важливим учасники визначили фокус уваги на дипломатичних та правових шляхах розв'язання проблематики реформування вказаної міжнародної організації.

Автор тексту студентка 1 курсу освітньої програми

«Міжнародні відносини та економічна дипломатія» Катерина Чернишенко

13.04.2023
42241
219
остання редакція 13.04.2023