logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Лекція щодо правового регулювання укладення окремих видів цивільно-правових договорів  

17 квітня 2023 року  для студентів спеціальності 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» освітнього ступеня «бакалавр» було проведено лекцію в межах  дисципліни «Цивільне право» головою Адвокатського об’єднання «Логвинський та партнери», партнером, адвокатом Олексієм Харіним на тему: «Порядок укладання та зміст цивільно-правових договорів».

   Під час лекції було сфокусовано увагу на практичних аспектах порядку укладання цивільно-правових договорів, зокрема було зроблено акцент на необхідності аналізу правосуб’єктності учасників цивільних правовідносин, порядку укладання договору із різними контрагентами. Було звернуто увагу на необхідності аналізу інформації, яка відображається в  Єдиному державному  реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Єдиному державному реєстрі судових рішень.

  Було проаналізовано умови договору, які мають бути відображені в договорі, особливості закріплення в договорі окремих положень щодо предмету договору, а також ціни та строків виконання зобов’язань в різних видах договорах, зокрема купівлі-продажу, договорів щодо надання послуг тощо.  Адвокатом акцентувалася увага на аналізі положень судової практики в частині розмежування недійсних та неукладених договорів.  

   Висвітлюючи практичні аспекти правового регулювання договірних відносин було акцентовано увагу  на можливості використання іноземної валюти, зокрема як предмету договору позики, аналізі практики Верховного Суду в частині вирішені спорів між суб’єктами цивільних правовідносин за договором позики.   

    Лекція була цікавою, інформативною та змістовною. Щиро дякуємо Олексію Харіну за цікаву лекцію, можливість поділитись своїми знаннями та практичним досвідом  із нашими студентами і маємо надію на наступні зустрічі.

21.04.2023
42241
172
остання редакція 21.04.2023