logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

КРУГЛИЙ СТІЛ « Правове регулювання цифрової економіки: нові виклики та можливості »

   08 червня 2023 року за ініціативи кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права в онлайн-форматі було проведено круглий стіл на тему «Правове регулювання цифрової економіки: нові виклики та можливості ».

З вступним словом виступили Анжеліка ГЕРАСИМЕНКО, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, доктор економічних наук та Наталія МАЗАРАКІ, завідувач кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права, доктор юридичних наук, професор, які наголосили на актуальності теми круглого столу, на всеосяжності впливу цифрової економіки на всі сфери життя людини та бізнесу та необхідності належного правового регулювання.

До заходу долучилися представники різних сфер діяльності: Олена ГОНЧАРЕНКО, головний науковий консультант відділу з питань цивільних і господарських відносин та підприємництва Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України д.ю.н., доцент; Тетяна ЧУБАР, помічник судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, кандидат юридичних наук; Олег КОРОТИЧ, помічник-консультант на громадських засадах депутата Калинівської селищної ради Броварського району Київської області; Юлія КОКAРЧA, Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, кандидат політичних наук, доцент кафедри права; Любов НЕЦЬКА, завідувач кафедри господарського, повітряного та космічного права Юридичного факультету, кандидат юридичних наук, доцент Національного авіаційного університету; Сергій КУЧЕРЯВЕНКО, адвокат Адвокатського бюро «Дмитра Коваленка», аспірант кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права; Оксана АДАМОВИЧ, адвокат, доктор філософії з права та інші.

Модераторами заходу були доценти кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права к.ю.н., доцент Лариса НЕСКОРОДЖЕНА та к.ю.н Тетяна ПОГАРЧЕНКО.

На науковому заході були обговорені питання впливу цифрової економіки на: законопроектну роботу та оновлення Цивільного кодексу України; порядок здійснення правосуддя; застосування цифрових інструментів при ведені адвокатської діяльності; цифровізацію в органах місцевого самоврядування; правове регулювання цифрової валюти Центрального банку; цифрову стратегію ЄС щодо України; застосування етичних кодексів тощо.

Обговорення було жваве, активне та цікаве. Після обговорення присутніми були визначені пріоритетні напрямки та пропозиції щодо правового регулювання цифрової економіки. Модератори висловили вдячність всім учасникам заходу за активну участь та зазначили, що на базі Університету і в подальшому будуть обговорюватися актуальні правові питання.

Результати обговорення викладено в збірнику тез, з яким можна познайомитися за посиланням.

10.06.2023
42241
223
остання редакція 30.07.2023
42241