logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Профорієнтаційний захід для учнів 11 класу

  У рамках організації профорієнтаційної роботи 10 листопада 2023 р. доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Погарченко Т.В. разом з учнями 11-В класу гімназії № 257 «Синьоозерна» та їхнім класним керівником відвідали унікальну пам'ятку архітектури – Кловський палац, який є представницьким корпусом Верховного Суду.

  Для учнів була проведена екскурсія, у ході якої вони мали змогу ознайомитися з роботою Верховного Суду зсередини та завітати до зали судових засідань. Також учні дізналися цікаві факти з історії судової системи та Кловського палацу, оглянувши його барокові інтер'єри та Музей Верховного Суду. Розмістившись за круглим столом у конференц-залі, за яким зазвичай проводяться офіційні зустрічі керівництва Верховного Суду з іноземними гостями, представниками установ та організацій України, учні слухали розповідь про діяльність Великої Палати Верховного Суду та касаційних судів у його складі.

   Незабутнє враження на учнів справив зал Пленуму, де зазвичай проводяться засідання Пленуму Верховного Суду та інші офіційні заходи. Там для учнів було проведено урок-практикум у формі навчального судового засідання, на якому вони могли спробувати себе в ролі суддів, представників сторін, свідків, а також мали змогу поставити запитання щодо процесу розгляду справи. Це дало можливість учням відчути атмосферу, в якій приймає рішення найвищий судовий орган держави, дізнатися про різні юридичні професії та визначитися з обранням спеціальності на майбутнє при вступі до університету.

22.11.2023
42241
70
остання редакція 22.11.2023