logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Шостий щорічний Всеукраїнський  студентський круглий стіл

«Правове регулювання цифрової економіки: правові інструменти, можливості та виклики»

21 листопада  2023 року за ініціативою кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права в онлайн-форматі було проведено Всеукраїнський студентський круглий стіл на тему «Правове регулювання цифрової економіки: правові інструменти, можливості та виклики»,  за результатами  роботи якого було видано збірник в електронному форматі.

Зі вступним словом виступила декан факультету міжнародної торгівлі та права канд. юрид. наук, доцент Юлія ГОНЧАРОВА, яка подякувала здобувачам вищої освіти за активну участь в науковій роботі в умовах воєнного стану, наголосила на актуальності теми круглого столу та акцентувала увагу на  впливі цифрової економіки на всі сфери життя людини та бізнесу.

У круглому столі брали участь представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ); Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнко (м. Кам’янець-Подільський); Ужгородського торговельно-економічного інституту  Державного-торговельно-економічного університету (м. Ужгород); Державного-торговельно-економічного університету (м. Київ).

Модератор заходу – доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права канд. юрид. наук, доцент Лариса НЕСКОРОДЖЕНА.

На науковому заході були обговорені питання: впливу цифрової економіки на правове регулювання захисту особистих даних, правове регулювання системи публічних електронних закупівель  у ЄС, здійснення електронної комерції, інтернет-торгівлі та інтернет-банкінгу; забезпечення прав користувачів онлайн-платформ на цифрових ринках ЄС; захисту прав споживачів при електронній торгівлі; використання цифрових технологій в процесі підбору персоналу та багато інших.

Результати обговорення викладено в збірнику тез, з яким можна познайомитися за посиланням.

Обговорення актуальних тем було цікавим. Дякуємо всім учасникам круглого столу та чекаємо  до наступної зустрічі!

24.11.2023
42241
70
остання редакція 26.02.2024
42241