Статті у фахових виданнях
1. Михайлик В.С. Оптимізація нутрієнтного складу борошняних
кондитерських виробів з пісочного тіста з шротом олійних культур /
В.С. Михайлик, А.В. Антоненко // Укр. журн. сучасних проблем
токсикології. – 2013. – № 4 (63). – С. 59–63.
2. Михайлик В.С. Технологія пісочного печива зі шротами олійних
культур / М.Ф. Кравченко, Л.В Ткаченко, В.С. Михайлик // Товари і
ринки. – 2016. – № 2. – С. 138–147.
3. Михайлик В.C. Технологія та якість печива зі шротами олійних
культур / В. С. Михайлик, А. В. Антоненко // Харчова наука та
технологія. – 2016. – № 1 (10). – С. 72-77.
4. Михайлик В.С. Технологія пісочного печива з пектином / М.Ф.
Кравченко, В.С. Михайлик, Н.Ю. Ярошенко // Наук. пр. нац. ун-ту
харчових технологій. – 2018. – № 2 (т.24). – С. 232–237.
5. Михайлик В.С. Використання шроту олійних культур у технології
борошняних кондитерських виробів / М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик,
Н.Ю. Ярошенко // Наук. пр. ХДУХТ. – 2018. – № 2. – С. 107–115.
6. Михайлик В.С. Research into the structural-mechanical
properties of short bread dough with oil seed meals / М.Ф.
Кравченко, В.С. Михайлик, 18 Якимчук Д.М. та інші //
Східно-європейський журнал передових технологій. – 2019. – № 3/11
(89). – С. 45–54.
7. Михайлик В.С. Визначення структурно-механічних властивостей
тіста зі шроту олійних культур / В.С. Михайлик // Праці
Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2019. –
№ 19, том 1. – С. 240–247.
8. Михайлик В.С. Визначення оптимального співвідношення
композиційної суміші шротів у технології пісочного печива / М.Ф.
Кравченко, В.С. Михайлик, Т.М. Марусяк // Вісник Харківського
національного технічного університету сільського господарства імені
Петра Василенка. – 2020. – № 4. – С. 195–200.
9. Михайлик В.С. Якість пісочного печива з композицією шротів /
М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик, Т.М. Марусяк // Товари і ринки. –
КНТЕУ, 2021. – № 3. – C. 141–150.
Статті у наукових періодичних виданнях інших
держав
10. Myhailyk V.S. Research of rational concentration of oilseed
crops meals in the sandy dough semi-finished product / M.F.
Кravchenко., V.S. Myhailyk // EUREKA : Life Sciences. – 2019. – №
4. – P. 62–70.
Об’єкти права інтелектуальної власності
Патент на корисну модель. Спосіб приготування печива зі
шротом волоського горіха» / Кравченко Михайло Федорович, Ярошенко
Наталя Юріївна, Михайлик Віталій Сергійович – № 132519; заявл.
25.02.2019, Бюл. № 4. 12.
Патент на корисну модель. Спосіб приготування печива з
композицією шротів насіння кунжуту та льону / Кравченко Михайло
Федорович, Ярошенко Наталя Юріївна, Михайлик Віталій Сергійович – №
133246; заявл. 25.03.2019, Бюл. № 6.
Тези і матеріали наукових конференцій
Михайлик В.С. Використання шротів у технології борошняних
кондитерських виробів / В.С. Михайлик, Л.В. Ткаченко // Розвиток
харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і
торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Тези доповідей
Міжнародної науковопрактичної конференції 22 травня 2014. –
Харків.– С.49-50.
Михайлик В.С. Вплив додавання шротів з рослинної сировини на
фізико-хімічні властивості пісочного печива / В.С. Михайлик, Л.В.
Ткаченко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки:
технології, якість та безпека : збірник матеріалів міжн.
наук.-прак. конф. 28–29 травня, Київ – 2015. – С. 63–65.
Михайлик В.С. Визначення технологічних показників шротів олійних
культур / В.С. Михайлик, Л.В. Ткаченко // Туристичний, готельний і
ресторанний бізнес : інновації та тренди : матеріали міжнародної
наук.-практ. конф. 7 квітня, Київ. – 2016. – С. 45.
Михайлик В.С. Новітня технологія печива з пектином / В.С.
Михайлик, А.В. Антоненко // Гостинність, сервіс, туризм досвід,
проблеми, інновації : КНУКіМ, Тези доповідей III Міжнародної
науковопрактичної конференції ч.2., 14–15 квітня. – 2016. – С.
153–156.
Михайлик В.С. Підвищення біологічної цінності пісочного печива /
В.С. Михайлик, Л.В. Ткаченко // Здобутки та перспективи розвитку
кондитерської галузі : матеріали 3-ої міжнародної спец. наук.-прак.
конф. 13 вересня, Київ. – 2016. – С. 140–142.
Михайлик В.С. Визначення технологічних показників шротів олійних
культур / В.С. Михайлик, Л.В. Ткаченко // Інновацiйнi технологiї
розвитку у сферi харчових виробництв, готельно-ресторанного
бiзнесу, економiки та пiдприємництва: науковi пошуки молодi
матеріали Всеукранської наук.-практ. конф. молодих учених i
студентiв, 7 квiтня, Харків – 2016. – С. 31.
Михайлик В.С. Фізико-хімічні показники пісочного печива з
пектином / М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик // Інновації в управлінні
асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг : матеріали
міжнародної науково-практичної конференції 7 грудня, Львів. – 2017.
– С. 165–166.
Михайлик В.С. Дослідження структурно-механічних характеристик
пісочного тіста зі шротами олійних культур / М.Ф. Кравченко, 20
В.С. Михайлик // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та
готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи,
ефективність : матеріали міжн. наук.-прак. конф. до 80-річчя з дня
народження ректора університету 19 листопада, Харків. – 2018. – С.
93–94.
Михайлик В.С. Технологія і якість пісочного печива зі шротами
сої, соняшнику, розторопші /В.С. Михайлик, Н.Ю. Ярошенко //
Perspectives of science and education : матеріали міжнародної конф.
7th International youth conference 15th February, New York. – 2019.
– p. 391–396.
Михайлик В.С. Структурно-механічні показники пісочного тіста зі
шротами олійних культур / М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик //
Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв,
готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові
пошуки молоді : матеріали Всеукраїн. Наук.-практ. конф. здобувачів
вищої освіти і молодих вчених 3 квітня, ХДУХТ, Харків. – 2019. – С.
142–143
Михайлик В.С. Якість пісочного тіста зі шротами сої, соняшнику,
розторопші / М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик // Наукові здобутки
молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті :
матеріали 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференція молодих
учених, аспірантів і студентів 11–12 квітня, НУХТ, Київ. – 2019. –
С. 36.
Михайлик В.С. Якість пісочного тіста зі шротами сої, соняшнику,
розторопші / В.С. Михайлик, А.В. Антоненко // Гостинність, сервіс,
туризм: досвід, проблеми, інновації : матеріали VI Міжнародної
науково-практичної конференції 11–12 квітня, КНУКІМ, Київ. – 2019.
– С. 52–53.
Михайлик В.С. Пружно-еластичні властивості пісочного тіста зі
шротами сої, соняшнику, розторопші / М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик
// Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного
господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність :
матеріали Міжнар. наук.- практ. конф., 15 травня, Харків. – 2019. –
С. 23–24.
Михайлик В.С. Моделювання композиційної суміші шротів у
технології пісочних кондитерських виробів / М.Ф. Кравченко, В.С.
Михайлик // 21 Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності :
матеріали Міжнар. наук.- практ. конф., 26-27 листопада, Львів. –
ЛДУФК. – 2020. С. 165–167.
Михайлик В.С. Фізико-хімічні властивості шротів волоського
горіха і кунжуту / М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик // Сучасні
тенденції розвитку індустрії гостинності : матеріали Міжнар.
наук.-практ. конф., 7– 8 жовтня, ЛДУФК, Львів. – 2021. С.
140–141.
Михайлик В.С. Функціонально-технологічні характеристики шротів
волоського горіха і кунжуту / М.Ф. Кравченко, В.С. Михайлик //
Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : матеріали
ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ., 19 травня,
ЛДУФК, Львів. – 2022. – С. 140–141.
Технічні Умови (ТУ У)
Вироби з пісочного тіста з додаванням шротів харчових. Технічні
умови (ТУ У 10.7- 3450508407-001:2020) В.С. Михайлик, М.Ф.
Кравченко