logo
Кафедра торговельного підприємництва та логістики
Кафедра торговельного підприємництва та логістики
logo
Кафедра торговельного підприємництва та логістики
img

Новини

торговельного підприємництва та логістики

ЛОГІСТИКА У ТОП-5 ПРОФЕСІЙ. ЯК БІЗНЕС ДІЛИТЬСЯ СЕКРЕТАМИ ЗІ СТУДЕНТАМИ ТА ЗМІНЮЄ ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНУ ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ

Як під час війни відбувається освіта логістів? І чи є в майбутніх фахівців можливість набувати практичні навички? Наскільки конкурентний український диплом логіста? Про це ми запитали у викладачів ДТЕУ — одного з найвпливовіших університетів України, який готує фахівців з логістики. Думку роботодавців представив Максим Головенько, виконавчий директор ТОВ ТРАНС.ЕУ УКРАЇНА, компанії, яка відкрила доступ до своєї платформи для навчання студентів.

Анна Скрипаль, редакторка trans.iNFO 15.04.2024


Фот. ДТЕУ

Анна Скрипаль, trans.INFO: Наскільки освіта логістів в Україні відрізняється від європейської?
Наталія Ільченко, д.е.н., професорка, завідувачка кафедри торговельного підприємництва та логістики: Українські та європейські університети мають певні відмінності у навчальних програмах. Ми випускаємо фахівців широкого профілю, орієнтованих на комерційну логістику. А в Європі студент отримує вузьку спеціалізацію, зокрема, диплом з логістики виробництва або логістики складування. А в Румунії, наприклад, все спрямовано на автотранспортну логістику. В нашому ЗВО здобувачі отримують навички, вивчаючи інформаційну, транспортну, складську логістику, транспортно-експедиційну діяльність, а також правові дисципліни та митне регулювання.
Тетяна Ануфрієва, старша викладачка кафедри торговельного підприємництва та логістики, здобувачка PhD програми “Підприємництво та торгівля”: Наші випускники можуть працювати в логістичних компаніях як в Україні, так й в країнах ЄС, а також на американському або азійському ринках — ми даємо їм необхідну базу.

Чи існують в Україні єдині стандарти підготовки логістів?
Наталія Ільченко: На разі єдиних професійних стандартів підготовки логістів в Україні не існує. Проте у межах кожної спеціальності вони розроблені. Державний торговельно-економічний університет випускає здобувачів за спеціальністю 076 «Підприємництво та торгівля», до речі, невдовзі ми впровадимо оновлений стандарт. Наші освітньо-професійні програми підготовки фахівців з логістики є унікальними й максимально наближеними до практики. При підготовці ми враховуємо вимоги стейкголдерів, які працюють на ринку надання логістичних послуг.
Людмила Харсун, к.е.н., доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики: Наразі розробляється низка професійних стандартів для сфери логістики Українського логістичного альянсу в межах роботи Технічного комітету стандартизації 183 «Логістика, експедирування та управління ланцюгами постачання». Також розпочато роботу по розробці нормативів щодо термінології в галузі логістики.

Освітні програми після початку повномасштабної війни змінилися?
Наталія Ільченко: Система освіти України не була готова до початку повномасштабного російського вторгнення, але наш університет швидко відреагував на ці зміни. Ми переробили освітньо-професійні та робочі програми дисциплін відповідно до вимог сьогодення.
Тетяна Ануфрієва: Освіта, яка була до COVID-19, і трансформації, які відбулися через війну, змусили нас цінити українські надбання, зрозуміти що ми найкращі. Студенти ДТЕУ пишаються своєю освітою.

Як в університеті організовані практичні заняття?
Дмитро Кочубей, к.е.н., доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики: В ДТЕУ вже багато років існує Центр бізнес-симуляції, де створено віртуальне підприємство, у тому числі департамент логістики, маркетингу, фінансовий відділ, студенти на практиці можуть ознайомитися як функціонує підприємство торгівлі.
Наталія Ільченко: Активно застосовуємо кейсовий метод — ситуаційні вправи, в яких здобувач аналізує бізнес-ситуацію, а потім пропонує та обґрунтовує логістичні рішення, а також проєктне навчання — індивідуальну та групову розробку проєктів, де на основі розрахунків та планування студент пропонує шляхи розвитку логістичної системи, а в фіналі захищає проєкт.
Людмила Харсун: На третьому курсі здобувачі опановують навички з транспортної логістики, на четвертому — транспортно-експедиторської діяльності, а магістри організовують мультимодальні перевезення, ознайомлюються з наявними транспортними біржами, аналізують пропозицію.
Тетяна Ануфрієва: ТРАНС.ЕУ УКРАЇНА надав нам повний доступ до професійної біржі, де здобувачі укладатимуть договори, домовлятимуться стосовно вартості перевезень. Для цього вони повинні розуміти ціну фрахту із Китаю до Європи, або з Аргентини до Польщі, орієнтуватися що відбувається в Червоному морі та чи проїзний нині кордон — навчання в реаліях.
Максим Головенько: Завдяки трансформації Платформи Trans.eu впродовж останніх двох років та її новим продуктам, а саме, приватній біржі, ми можемо посилити українську освітню галузь шляхом надання власної платформи, створеної на базі приватної біржі, для того, щоб студенти могли навчитися працювати на ній. Це практика на реальному інструменті, який вже завоював довіру десятків тисяч компаній. Нашою платформою вже користується понад 41 тисяча компаній з усієї Європи.


Фот. ДТЕУ/Урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Державним торговельно-економічним університетом та ТОВ «ТРАНС.ЄУ УКРАЇНА» відбулося 21 березня

Тетяна Ануфрієва: Практичні заняття складають 80 відсотків від загального обсягу викладання дисциплін. Разом з нашим партером ТРАНС.ЕУ УКРАЇНА, ми створюємо унікальну можливість здобути практичні навички роботи на біржі перевезення вантажів в реальних умовах, враховуючи досвід європейських та українських компаній.
Максим Головенько: За допомогою приватної біржі студенти моделюватимуть ситуації, будуватимуть маршрути, плануватимуть наступні завантаження, навчаться створювати та підтверджувати заявки, будуть відстежувати статуси по кожному перевезенню. Вони у закритому середовищі мають можливість відтворювати процес перевезення вантажу від моменту виникнення потреби на перевезення до повного його закриття. Після цього вони будуть аналізувати звіти, які отримають, щоб оцінити наскільки успішними були перевезення. Студенти навчаться робити те, з чим у майбутньому будуть мати справу щоденно.

У студентів є можливість спробувати свої сили вантажовідправниками чи перевізниками?
Максим Головенько: Ми даємо можливість випробувати себе по обидва боки. Якщо студент працюватиме вантажовідправником, для нього буде важливо знаходити перевізників, обирати найкращого серед постійних партнерів або нових. Також ми розуміємо, що багато студентів працюватимуть зі сторони компаній перевізників, коли в них будуть порожні автомобілі їм потрібно буде знаходити вантажі. Зазвичай це відбувається в мануальному режимі, диспетчери зв’язуються з партнерами телефоном, різними месенджерами, але це не ефективно й створює хаос. В молодих логістів потрібно формувати правильні навички використання сучасних платформ, переключити їх з ручних завдань, автоматизувати рутину. Кілька кліків мишкою — й всі партнери отримали потрібну інформацію. Завдяки приватній біржі — закритого середовища, перевізник може завжди бачити актуальні вантажі від своїх постійних замовників. В допомогу створено також мобільний додаток та месенджер, який допомагає завжди бути на зв’язку зі своїм партнером, відстежувати статус. Цифрова Платформа робить транспортно-логістичну галузь більш ефективною, шляхом її цифровізації.
Перевізник може краще планувати маршрути, зменшити пусті пробіги, він буде більш конкурентним на ринку. Процес більш прозорий та ефективний і для вантажовідправника, і для перевізника. Відповідно, витрати на логістику теж зменшуватимуться. Це краще планування, кращі ціни, швидше закриття заявок.

З якими ще компаніями співпрацюєте?
Наталія Ільченко: Ми використовуємо програмні продукти, зокрема, у сфері складської логістики (WMS) від українського розробника UIS, застосунок по маршрутизації перевезень від AntLogistics, TMS Ant-Logistics та ряд інших. Наша «Логістична лабораторія» облаштована стелажами, палетами, засобами зчитування штрих-кодів за підтримки логістичної компанії ZAMMLER. Практику студенти проходять в логістичних та торговельних компаніях (ТОВ «ZAMMLER Україна», ТОВ «АСЕ Логістик Україна», ТОВ «ЮПІСІ ЛОДЖИСТИКС», ТОВ «Трансагро-м», ТОВ «ЕПІЦЕНТР К», ТДВ «ЯГОТИНСЬКИЙ МАСЛОЗАВОД», ПрАТ «МХП», ПрАТ «ОБОЛОНЬ», ТОВ «Сільпо-Фуд»).

А крім лекцій у виші існують ще якісь форми навчання студентів?
Наталія Ільченко: Ми максимально взаємодіємо з практиками, стейкхолдерами, представниками логістичної та торговельної галузей. Така взаємодія передбачає проведення лекцій, тренінгів, семінарів, воркшопів практиками.
Максим Головенько: Ми будемо ділитися секретами: як краще використовувати платформу, як вибрати партнерів, як українських, так і міжнародних, при їхньому виборі мінімізувати ризики.


Фот. ДТЕУ

Що повинен вміти логіст?
Наталія Ільченко: Логістика – дуже динамічна сфера бізнес-діяльності, яка змушує логіста «бігти у два рази швидше», щоб встигнути.
Дмитро Кочубей: Логіст повинен мати низку soft skills: сильні аналітичні здібності, здатність швидко розв’язувати проблеми та адаптуватись під виклики сьогодення, вміти працювати з даними, мати гарні комунікаційні навички та бути командним гравцем.
При вивченні дисциплін майбутні логісти формують hard skills при чому вони змінюються відповідно до вимог ринку. Наразі треба бути технологічно зорієнтованим, оскільки логістика стає все більше автоматизованою, опановувати сучасні програмні продукти, а саме: Ant-logistics, TMS Ant-Logistics, WMS UIS складської логістики (WMS), платформа Trans.eu
Тетяна Ануфрієва: Також дуже важливим є вивчення іноземних мов. Невдовзі ми відкриємо англомовну програму «Logistics and Supply Chain Management» для магістрів.

Щодо освіти впродовж життя…
Тетяна Ануфрієва: Логістика – це така галузь, де немає чогось зафіксованого раз і назавжди, постійно потрібно адаптуватися під зміни. Для цього необхідно відстежувати новини. Майбутні логісти повинні думати, аналізувати, розбиратися в поточній ситуації.
Людмила Харсун: Логістика — кросгалузева спеціальність, з якої легко занурюватися в інші. Ми інформуємо студентів про варіанти неформальної освіти, які приймаються в університеті.
Також у майбутнього фахівця необхідно сформувати певну жагу до постійного саморозвитку в професійній сфері.


Фот. ДТЕУ

Який відсоток студентів працевлаштовується за спеціальністю?
Дмитро Кочубей: Понад 80 відсотків випускників працевлаштовуються за спеціальністю. Варто зауважити, що випускники освітньо-професійних програм «Логістична діяльність», «Товарознавство та комерційна логістика» (ОС «бакалавр») та «Логістика та управління ланцюгами постачання» (ОС «магістр») достатньо компетентні в межах випускової спеціальності «Підприємництво та торгівля», тому не обмежуються посадами в логістичних компаніях, а також обіймають посади середньої управлінської ланки у провідних національних та міжнародних торговельних мережах, керують відділами продажу, закупівлі, трейд-маркетингу, зовнішньоекономічної діяльності. Деякі наші випускники працюють у сфері логістики та торгівлі в країнах Європейського Союзу на посадах регіональних директорів, менеджерів з розподілу товарів.
Тетяна Ануфрієва: Я завжди кажу: не бійтеся брати студентів на роботу, вони вже мають практичний досвід, вміють взаємодіяти в команді.
Максим Головенько: Коли відкриваємо нові вакансії, ми не зважаємо чи  наш майбутній співробітник має український диплом чи європейський. Для нас важливі Hard skills та soft skills, особливо останні, адже успіх компанії залежить від команди.

Наскільки перспективною є професія логіста?
Наталія Ільченко: Професія логіста є однією з найперспективніших та входить до ТОП-5 професій України. В Україні формується новий тип логістичної системи, яка швидко реагує на зовнішні загрози та адаптується до них, тому в цій галузі, як ніколи, потрібні професіонали. З введенням нових технологій, електронних комерційних платформ з імпортно-експортними операціями, важливість логістики у забезпеченні ефективного руху товарів зростає з кожним днем.
Тетяна Ануфрієва: Це одразу видно по сайтах пошуку роботи — понад 2000 вакансій у галузі. Логістика – та компонента, за допомогою якої компанія, або взагалі економіка окремої країни може бути конкурентоспроможна.
Наталія Ільченко: Зараз наша країна отримує величезний досвід в оптимізації логістичних бізнес-процесів в умовах оголошення воєнного стану. Іноземні інвестори це теж розуміють і бачать економічний потенціал розвитку логістичного бізнесу в Україні.

Докладніше на сайті: https://trans.info/ua/logistyka-u-top-5-profesiy-yak-biznes-dilytsya-sekretamy-zi-studentamy-384292


НОВЕ ПАРТНЕРСТВО: ПІДПИСАННЯ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ ДТЕУ ТА ТОВ «ТРАНС.ЄУ УКРАЇНА»

Урочисте підписання меморандуму про співпрацю відбулось 21 березня о 10.00  в залі ректорату ДТЕУ, дана подія співпала з Днем факультету ФТМ.
Меморандум підписали - ректор Анатолій Антонович Мазаракі та виконавчий директор ТОВ ТРАНС.ЕУ УКРАЇНА Головенько Максим Олександрович.
ТОВ «ТРАНС.ЄУ УКРАЇНА» є українською дочірньою компанією Trans.eu Group S.A., який є постачальником інноваційних рішень для транспортно-логістичної галузі та з 2004 року успішно розвиває Платформу Trans.eu в Європі та Азії.
Анатолій Антонович Мазаракі висловив надію на ефективний розвиток партнерства та підкреслив: «Сьогоднішня подія буде мати практичне значення для підготовки майбутніх фахівців з логістики, ми укладаємо меморандум, у який закладено нові ідеї та сподівання на подальшу співпрацю».
Головенько Максим Олександрович, зі свого боку, звернув увагу : «В сучасному світі зараз існує такий тренд в багатьох галузях, особливо в логістиці, цифровізація та диджиталізація процесу, тому, вкрай необхідно використовувати ці інструменти для навчання майбутніх фахівців в логістичній галузі»

Вперше компанії Trans.eu Group S.A. для студентів ДТЕУ ексклюзивно розробила доступ для своєї транспортної біржі вантажних перевезень для отримання практичних навичок логіста, які використовують логісти та учасники транспортного процесу в усіх Європейських країнах та Україні. Тепер наші студенти, на практичних заняттях, зможуть відчути себе справжніми логістами! В режимі реального часу управляти транспортними процесами, обирати логістичних посередників, управляти замовленнями та підписувати контракти, підтверджувати та оплачувати транспортні замовлення - ці та інші операції тепер зможуть виконувати наші майбутні логісти!

Дякуємо нашим партнерам за зустріч, сподіваємось, що це стане початком продуктивної спільної дороги в майбутнє!

 

 

 

   

  

 


ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ КОМЕРЦІЙНОГО ДИРЕКТОРА "ЗАММЛЕР"

16 листопада 2023 року зі студентами Державного торговельно-економічного університету освітньої програми «Логістична діяльність» зустрівся комерційний директор логістичної компанії «ЗАММЛЕР» Антон Цимбал. Лекція-обговорення присвячена темі «Комерційна логістика: як це працює на стороні провайдера». Студенти, якраз на завершення курсу з «Комерційної логістики», побачили в деталях, як формується і від чого залежить комерційний результат діяльності логістичної компанії; усвідомили, що логістика – це не лише про операційність, а й про аналіз, варіативність, прогнозування і компромісні рішення!


УКЛАДЕНО ДОГОВІР ПРО СПІВПРАЦЮ З ACE LOGISTICS GROUP

Кафедра торговельного підприємництва та логістики  04.10.2023 року провела зустріч та  підписала договір про співпрацю з ТОВ ,,АЦЕ ЛОГІСТИКС УКРАЇНА‘‘, яка входить в ACE Logistics Group, які працюють у країнах ЄС та Україні.

ACE LOGISTICS GROUP СКЛАДАЄТЬСЯ З ТАКИХ КОМПАНІЙ:

  • ACE LOGISTICS ESTONIA AS, ЕСТОНІЯ;
  • ACE LOGISTICS UAB, ЛИТВА;
  • ACE LOGISTICS LATVIA SIA, ЛАТВІЯ;
  • ТОВ «АЦЕ ЛОГІСТИК УКРАЇНА», УКРАЇНА;
  • CARGO HANDLING AS, ЕСТОНІЯ  
  • DACHSER FINLAND OY, ФІНЛЯНДІЯ.

Компанії ACE Logistics Group надають такі послуги :

  • Автомобільні перевезеня;
  • Авіаперевезення;
  • Морські контейнерні перевезення;
  • Митно-брокерські послуги;
  • Страхування вантажів;
  • Складські послуги.

Управлінська культура ACE Logistics загалом характеризується духом підприємництва та орієнтацією на особисту відповідальність.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

  

 


ДЕНЬ ВСТУПНИКА 10 ЧЕРВНЯ 2023

 

 

   

ДЕНЬ ВСТУПНИКА 6 ТРАВНЯ 2023

  

  

 


МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
«Логістика майбутнього: ефективні рішення для торгівлі»

20 квітня 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті за сприяння кафедри торговельного підприємництва та логістики відбулася МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «Логістика майбутнього: ефективні рішення для торгівлі». У конференції взяли участь науковці, аспіранти, студенти закладів вищої освіти, представники науково-дослідних установ, органів державного і місцевого самоврядування, громадських організацій, а також представники бізнес-середовища, фахівці у сфері логістики й торговельного підприємництва.

  

  

  

  

  


МАЙСТЕР-КЛАС «ЩОДЕННИК ЛОГІСТА»

7 квітня 2023 року координаторами клубу Логістів було проведено Майстер-клас «Щоденник логіста». У заході взяли участь більше 80 студентів та викладачів, які є членами клубу. Під час майстер-класу асистентом кафедри Тетяною Ануфрієвою було розглянуто основні логістичні терміни і поняття з практичної точки зору, а саме: види контейнерів, вантажівок, палет, їх практичне застосування і умови використання. Студенти активно долучалися до обговорення, а також з цікавістю слухали практичні поради в логістиці.

  

  


ДЕНЬ ВСТУПНИКА 01 КВІТНЯ 2023

 

 

 

   


ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ
для учнів 10 та 11 класів Васильківського академічного ліцею "Престиж"

23 березня 2023 року викладачами кафедри торговельного підприємництва та логістики к.е.н., доцентом Нечипорук А.В. та к.е.н., доцентом Котовою М.В. проведено День гостинності (online, ZOOM) для учнів 10 та 11 класів Опорного закладу освіти "Васильківський академічний ліцей "Престиж" Васильківської міської ради Київської області. Кількість присутніх учнів – 101 учень.
Учням було надано загальну інформацію про університет, що супроводжувалась демонстрацією відео-екскурсії; особливостей вступу до ДТЕУ; ознайомлено з переліком спеціальностей, освітніх програм. Проведено віртуальну екскурсію університетом.
Надано контакти приймальної комісії, групи в Telegram

 


СИНЕРГЕТИЧНЕ ТРІО: ЛОГІСТИКА, ІНВЕСТИЦІЇ, ОСОБИСТІСТЬ

17 березня 2023 року студенти-логісти мали унікальну можливість поспілкуватись із Ларисою Мельничук, Заступником  Генерального Директора ТОВ "ЗАММЛЕР УКРАЇНА" по залученню інвестицій у форматі дискусії на тему "Синергетичне тріо: логістика, інвестиції, особистість".
Говорили про сучасні виклики і тренди в реалізації інвестиційних проектів в логістичній галузі та про must have особистісного розвитку в кар’єрі логіста.
Надихаючими для студентів були історії з власного досвіду професійної діяльності Лариси Мельничук. Надзвичайно пізнавальною для них стала й інформація експерта про сучасні тренди в логістиці, найперспективніші напрями інвестиційних проектів. 
Слухачі активно долучались до обговорення, ставили запитання спікеру і ділились своїми спостереженнями щодо можливостей і напрямів професійного зростання в логістиці.
Кафедра торговельного підприємництва та логістики ДТЕУ висловлює щиру вдячність Ларисі Мельничук за цікаве обговорення, практичні поради і мотиваційні месседжі для здобувачів Університету.

    

   


ЛОГІСТИЧНИЙ АУТСОРСИНГ ЯК МЕХАНІЗМ  ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЗЕД ДІЯЛЬНОСТІ

17 березня 2023 року для студентів було організовано зустріч з практиком – начальником відділу ЗЕД та логістики ТОВ "БМ ДИСТРИБУШН 2.0" Мариною Мельниченко на тему "ЛОГІСТИЧНИЙ АУТСОРСИНГ ЯК МЕХАНІЗМ  ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЗЕД ДІЯЛЬНОСТІ ". Було розглянуто наступні питання:
☝️Чи вигідно для компанії віддавати на аутсорсинг логістичні послуги?
☝️ Ефективна доставка - яка вона ? 
☝️На що треба звернути увагу при заключенні контракту ЗЕД та організації доставки товару, враховуючи преференції, які має Україна? 
☝️Чим вигідний для компанії статус АЕО та як його отримати? 

Попередній перегляд зображення  Попередній перегляд зображення


ОСОБЛИВОСТІ ПРОЄКТУВАННЯ ТА ВІДКРИТТЯ МАГАЗИНУ В УМОВАХ ВІЙНИ

14 березня о 10.00 (online) відбулася відкрита лекція "Особливості проєктування та відкриття магазину в умовах війни" Віта Войнілович, директор ТОВ "СК ФЕШН" розповіла про виклики війни для ритейлу, перспективи відкриття нових офлайн-магазинів та тонкощі і особливості їх проєктування під час воєнного стану


​ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ "НЛП В ПРОДАЖАХ"

14 лютого 2022 року на запрошення викладачів кафедри торговельного підприємництва та логістики проф. Наторіної А.О., доц. Котової М.В. та ст. викл. Фреюк О.В. в рамках дисципліни "Управління продажем та мерчандайзинг" з лекцією на тему: "НЛП в продажах" виступила Аріна Лучкіна, оптимізатор продажів із міжнародною географією.
На її рахунку досвід в таких країнах як Марокко, Мьянма, Перу, Чехія та інші.
Спікер поділилася  із студентами факультету торгівлі та маркетингу лайфкахами, які не тільки застосовуються в продажах, але і є ефективними у повсякденному житті.
Дякуємо експерту за натхнення в День святого Валентина та раді будемо плідній співпраці у майбутньому!

    


KTL Ukraine: БЕЗКОШТОВНА ПРАКТИКА для студентів 

Кожен із нас був студентом!
Тому ми точно знаємо, наскільки складно визначитися з вибором компанії на початку кар'єрного шляху.
Як вибрати місце роботи, де буде цікаво, чи можна розкрити свої таланти, вирости професійно та бути задоволеним у матеріальному плані?
Головна порада від KTL Ukraine – робіть перші кроки вже у студентський період. А ми підтримаємо!
Отже
БЕЗКОШТОВНА ПРАКТИКА для студентів 3-4-5 курсів профільних університетів в Одесі – ОНМУ та Києві – КНТЕУ, НАУ.
У програмі практики KTL Ukraine:

  • семінари на транспортно-логістичні теми від провідних спеціалістів компанії
  • новини та тренди логістики
  • практичний досвід роботи в логістичній сфері - вантажоперевезення авто, залізничним, авіа і морським транспортом

Ми вже стартували!
Всі питання ставте нашому
HR-менеджеру Тетяні
hr@ktlukraine.com
+38 (050) 448 36 57


КРУГЛИЙ СТІЛ «СТАНДАРТИЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ: ЕКСПЕРТНО ПРО АКТУАЛЬНЕ»

10.11.2021 р. за участю науковців кафедри торговельного підприємництва та логістики відбувся Круглий стіл: "Стандартизація електронної комерції:експертно про актуальне"!

Дякуємо за участь органів державної виконавчої влади зокрема представників міністерства економіки та міністерство цифрової трансформації, а Олега Цильвіка за розробку та відкритість до обговорення такого надактуального документу!


ВПЕРЕД, ЛОГІСТИ!

Для підготовки висококваліфікованих магістрів за освітньо-професійною програмою «Логістика та управління ланцюгами постачання» та з метою формування у студентів практичних навичок логістичної діяльності 13 жовтня 2021 року було проведено виїзне заняття з дисципліни «Управління бізнес-процесами в логістиці» на території Центру транспортного сервісу «Ліски», що є філією АТ «Укрзалізниця».

Разом з керівником наукового гуртка «Клуб логістів» к.е.н., доцентом кафедри торговельного підприємництва та логістики Нечипорук А.В. студенти-магістри змогли побачити потужну систему організації інтермодальних та комбінованих перевезень в універсальних та спеціалізованих контейнерах залізничним, автомобільним і морським транспортом, ознайомилися з  транспортною та складською логістикою ЦТС «Ліски» з використанням власних виробничих потужностей і транспортних засобів, організацією митного оформлення вантажів та зберігання вантажів в режимі митного складу та складу тимчасового зберігання.

Досвідчені працівники підприємства з радістю поділилися власним досвідом, відповіли на всі питання, розказали всі тонкощі перевезення контейнерних вантажів, організації роботи підприємства та перспективи на майбутнє. Приємно, коли стейкхолдери співпрацюють з навчальним закладом та активно беруть участь у підготовці майбутніх співробітників!

    

  

  


ЕКСКУРСІЯ  ДО ФІЛІЇ «ЦТС «ЛІСКИ» АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ»

12 вересня 2021 р. студенти 4 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» разом з викладачем кафедри торговельного підприємництва та логістики к.е.н., доц. Лучниковою Т.П.  відвідали Філію «ЦТС «Ліски» АТ «Укрзалізниця» у рамках виїзного заняття з дисципліни «Міжнародна логістика».
На сьогоднішній день Філія «ЦТС «Ліски» АТ «Укрзалізниця» надає повний комплекс логістичних послуг та є лідером у сфері організації залізничних та інтермодальних перевезень транзитних та експортно-імпортних вантажів у контейнерах. Позитивний досвід професіоналів створює умови для доставки вантажів у будь-якому напрямку, поєднуючи функціональний потенціал залізничного, автомобільного та морського транспорту.
Велика подяка керівництву ЦТС «Ліски» за можливість показати студентам технологічні та управлінські моменти в організації логістичних послуг.

  

  

ЕКСКУРСІЯ  ДО «СІЛЬПО» RE CYCLING

10 вересня 2021 р. студенти 3 курсу разом з викладачем кафедри торговельного підприємництва та логістики к.е.н., доц. Нечипорук А.В.  за сприяння  Центру розвитку кар'єри КНТЕУ відвідали у рамках виїзного заняття з дисципліни "Логістики" супермаркет “Сільпо”, який побудований за останніми “зеленими” технологіями. "Сільпо" Re Cycling - це перший супермаркет мережі, який використовує всі сучасні екологічні вимоги. Сонячні батареї, які майже повністю забезпечують всі потреби супермаркету в електроенергії, геотермальні насоси, оригінальний дизайн будівлі та велика кількість цікавих дизайнерських об'єктів  в супермаркеті, спеціальні контейнери для сортування сміття, еко-візки з рибальських сіток, електронні цінники, заправні станції для електромобілей та багато іншого свідчить про те, що даний об'єкт заслуговує уваги. Студенти з практичної сторони побачили застосування всіх основних принципів закупівельної логістики, а власне виробництво продукції чітко продемонструвало виконання логістичного рішення "Купити або зробити".

Велика подяка Центру розвитку кар'єри та ТОВ "СІЛЬПО ФУД" за таку чудову можливість та корисну екскурсію!

  


Всеукраїнський міжвузівський круглий стіл 
«ЛОГІСТИКА МАЙБУТНЬОГО: ЕФЕКТИВНІ РІШЕННЯ ДЛЯ ТОРГІВЛІ»

15 квітня у ЄВРОПЕЙСКЬИЙ ДЕНЬ ЛОГІСТА за участю стейкхолдерів та науковців провідних університетів України було проведено Всеукраїнський міжвузівський круглий стіл на тему: «ЛОГІСТИКА МАЙБУТНЬОГО: ЕФЕКТИВНІ РІШЕННЯ ДЛЯ ТОРГІВЛІ», організований кафедрою торговельного підприємництва та логістики.

Теми, обговорені фахівцями охопили широкий спектр актуальних питань, серед яких: стратегічна роль логістики для реалізації амбітних економічних цілей України в умовах цифрової економіки,  взаємозв’язок логістики та діджитал маркетингу в е-commerce, менеджмент дослідницьких проєктів у сфері логістики, впровадження «зелена логістика» в Україні, оптимізація параметрів логістичного термінала тарно-штучних вантажів агентною симуляцією, цифрова трансформація роздрібної торгівлі, управління надійністю в глобальних ланцюгах постачання, прояви соціальної відповідальності логістичного бізнесу в умовах пандемії, інноваційні підходи до організації логістичної діяльності в інтернет торгівлі, а також застосування віртуальної реальності та сучасних інструментів у підготовці фахівців з логістики.

УЧАСНИКИ:

Асоціація «Український логістичний альянс»

ТОВ «ЗАММЛЕР Україна»

Київський національний університет імені Тараса  Шевченка

НТУУ «Київський політехнічний інститут» ім. І. Сікорського

Національний авіаційний університет

Харківський державний університет харчування та торгівлі

Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету

Дніпровський державний аграрно-економічний університет

ДЯКУЄМО ВСІМ ЗА УЧАСТЬ  !!!

  

  

  

  


СТАЖУВАННЯ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ У ВИЩІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ЄС

З 8 лютого по 26 березня 2021 р. доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики Кулік Анна Володимирівна пройшла стажування за програмою «Дистанційна освіта: інноваційні методи та діджитал технології» в Вищій школі бізнесу Національний університет Льюіса м. Новий Сонч, Польша. Програма стажування передбачала 5 модулів 6 кредитів 180 годин. Отримано відповідний сертифікат.


​ВІДКРИТІ ЛЕКЦІЇ ЛЕКТОРІВ-ПРАКТИКІВ

У рамках консумерського фестивалю кафедрою торговельного підприємництва та логістики 16.03.2021 р. на 2 парі для студентів ФТМ 3курсу гр. 14-15, 4 курсу 15 гр. була проведена відкрита лекція на тему «Стратегії управління продажем в різних каналах збуту», спікером якої був трейд-маркетолог ТОВ «Глобал Спірітс Груп» Степанович Ірина.

  

  

  

16.03.2021 р. на 4 парі для студентів ФТМ 4 курсу 16-19 гр. відбулася відкрита лекція на тему «Концепції Customer Jourrney B2B. Сучасні можливості Digital у В2В or В2С», спікер: комерційний директор ТОВ «Небесна криниця» Гуцак Павло. 

  

  

  

   

  

  

  

  

ЗАХИСТ ВИПУСКНИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ

На кафедрі тороговельного підприємництва та логістики 8-10 грудня 2020 року відбувся перший захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня "магістр" спеціалізації "Логістика та управління ланцюгами постачання" (комісія №26). Захист робіт проходив у режимі on-line з використання програмного забезпечення Zoom.

Свої роботи захистили студенти 2019 року набору, який був першим за спеціалізацією "Логістика та управління ланцюгами постачання" в історії КНТЕУ. Високий рівень виконання робіт підтверджений оцінками комісії, що не були менше 75 балів.

Члени комісії бажають студентам успіхів!

1 день захисту

  

  

2 день захисту

  

3 день захисту

  


На кафедрі тороговельного підприємництва та логістики 10-11 грудня 2020 року відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня "магістр" спеціалізації "Організація оптової та роздрібної торгівлі" (комісія №25). Захист робіт проходив у режимі on-line з використання програмного забезпечення Zoom.

Члени комісії бажають студентам успіхів!

  

  

  


ПІДГОТОВКА СУЧАСНИХ ФАХІВЦІВ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТОРГІВЛІ

В умовах дистанційного навчання студенти ФТМ 4 курсу 11 групи, вивчаючи дисципліну "Проектування торговельних об'єктів", створюють проекти торговельної зали магазину в системі 3D моделювання Sketch UP.

  

  


ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ В КНТЕУ 1 ЛЮТОГО 2020 РОКУ

1 лютого в КНТЕУ  відбувся День відкритих дверей, який відвідали численні майбутні абітурієнти та їх батьки.

Доцент кафедри Торопков Володимир Михайлович провів майстер-клас "Кар'єрне зростання в торгівлі", де гості університету, школяри та їх батьки дізналися про перспективи роботи фахівця в сучасній торгівлі та логістиці.

 

 


ЗАХИСТ ВИПУСКНИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ

2 грудня 2019 року розпочався захист випускних кваліфікаційних робіт в ауд. А-409
з
а спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»,  спеціалізація «Організація оптової та роздрібної торгівлі».

БАЖАЄМО СТУДЕНТАМ УСПІХІВ І ВІДМІННИХ РЕЗУЛЬТАТІВ!

Колектив кафедри торговельного підприємництва та логістики

Другий день захисту...

  

  

  

  

 


ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ ДЛЯ УЧНІВ ШКОЛИ №148

Кафедра торговельного підприємництва та логістики дружньо відкрила свою гостинні двері для учнів школи №148 ім І.Багряного. Асистент кафедри Фреюк О.В. розповіла майбутнім абітурієнтам про навички і досвід які студенти набувають в університеті, запрошення провідних спеціалістів галузей,  показала Knute hub, SMART бібліотеку . Учні були вражені технологічним оснащенням університету і виявили неабиякий інтерес до вступу до КНТЕУ. Чекаємо майбутніх абітурієнтів на лавах студентства. Висловлюємо вдячність класному керівнику Богдані Миколаївні та директору школи.

  

  

  


​P&L - СУЧАСНА ЗВІТНІСТЬ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ ТОРГІВЛІ

У рамках проведення Європейських днів торгівлі 11.11. 2019 р. на ккафедрі торговельного підприємництва та логістики відбувся науково-методичний семінар для викладачів "Що таке P&L або сучасна звітність для підприємств торгівлі", який провела експерт в галузі торгівлі Войнілович Віта Євгеніївна (аспірант КНТЕУ 1-го року навчання, вечірньої форми навчання).

Дякуємо Віті Євгеніївні за цікаву доповідь!

  

  


ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ 26 ЖОВТНЯ 2019 РОКУ

26 жовтня в КНТЕУ  пройшов день відкритих дверей, які гостинно відкривали перед майбутніми абітурієнтами і представники кафедри торговельного підприємництва та логістики!

З перевагами навчання в Університеті майбутніх вступників ознайомили доценти кафедри Лиса Світлана Сергіївна та Кулік Анна Володимирівна, продемонструвавши під час екскурсії рівень технічного оснащення освітнього процесу, SMARТ та мультимедійні бібліотеки, спорт комплекс.

Про перспективи професії логіста абітурієнти та їх батьки мали змогу дізнатись під час майстер-класу "Логістичні горизонти твоєї кар'єри", проведеного доцентом Харсун Людмилою Григорівною.

Тож, шановний абітурієнти, сподіваємось, що КНТЕУ стане і твоїм вибором!!!

  



ЕКСКУРСІЯ  ДО «АШАН УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ»

У рамках ознайомлення з особливостями здійснення діяльності торговельними підприємствами 10 жовтня 2019 р. студентам першого курсу 18 групи спеціалізації «Оптова та роздрібна торгівля» Київського національного торговельно-економічного університету в супроводі наставника Приймук Ольги Романівни була проведена екскурсія у ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» (Петрівка).

Керівник відділу HR Ганна Кутько розповіла про історію створення «Ашану» та його розвиток. Також студентам була надана інформація щодо проходження практики, стажування та подальшого працевлаштування, перспектив кар’єрного зростання.

Студенти отримали можливість пройти торговельними залами Гіпермаркету, на власні очі побачити процеси прийому та складування товарів, технологічний процес роботи м’ясного та пекарського цехів, ознайомитися з методами роботи відділів підприємства, дізнатись про гігієнічні вимоги до персоналу та приміщень, способи викладки товарів на полицях.

Студенти були задоволені побаченим та отриманим знанням, активно ставили питання. Щиро вдячні Ганні Кутько та усім співробітникам компанії «Ашан» за гостинність та масив корисної інформації й сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

  

  


ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДИРЕКТОРА ІНСТИТУТУ СОЦІАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ ІЛЛІ НЕСХОДОВСЬКОГО
ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ «SMARTСПОЖИВАЧ»

10 жовтня 2019 р. e КНТЕУ за ініціативи викладачів та студентів факультету торгівлі та маркетингу відбулася відкрита
лекція директора Інституту соціальних економічних трансформацій
Іллі Несходовського  на тему  «Фіскальний чек – крок до цивілізації (зниження цін, зменшення податкового навантаження або загроза для малого бізнесу)» та презентація нової інформаційної платформи «SMARTспоживач» як інструмент детінізації.

 «Частка тіньової економіка в Україні близько 33%, а в роздрібній торгівлі складає 56% » - навів факти Ілля Несходовський.  

 Податкові органи  не в змозі контролювати видачу фіскальних чеків при тому, що реєстрація та введення РРО це досить складна система. Законопроекти 1053-1 та 1073 націлені на вирішення основних проблем, що виникають при здійсненні розрахунків, зокрема, стане можливим використання гаджетів як «касових апаратів» за допомогою спеціалізованих програмних продуктів.

 Споживачі стануть основними «контролерами» документів (чеків), які  отримуватимуть після здійснення покупки, адже у разі порушення зі сторони продавця  - покупці матимуть повне право на компенсацію у розмірі 100% від вартості товару - КЕШБЕК.  

 Відбулась презентація інформаційної платформи «Smart споживач», яку можна знайти за посиланням http://www.consumers.support/.
Розробник платформи Дмитро Яцишин зазначив, що в Україні за 2018 рік близько 230 млрд грн. склав обсяг «сірого» імпорту та товарної контрабанди, а ринок наповнений фальсифікованою продукцією на 70%.   

 Інформаційна платформа «Smart споживач» покликана акумулювати зусилля громадських організацій, держави та бізнесу у векторі захисту прав споживачів. Веб-платформа дозволить інформувати вітчизняного споживача про свої права, давати рекомендації щодо вибору різноманітних товарів або послуг, а також демонструвати порушення прав на прикладах.

 Студенти виявили неабиякий інтерес до теми та задавали змістовні запитання.

  


СТУДЕНТИ ФТМ ВІДВІДАЛИ ТОВ «АШАН УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ»

8 жовтня 2019 р. ТОВ «АШАН УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ». гостинно приймало  студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», спеціалізації «Логістична діяльність» 1 курсу 25 групи ФТМ денної форми навчання.

 Майбутні фахівці з логістики дізналися про тонкощі функціонування однієї з найуспішніших роздрібних торгових мереж в Україні, а саме: історію створення; масштаби діяльності; особливості корпоративної культури.

 Клієнторієнтованість та лояльність до власного персоналу й партнерів на базі відповідальності, відкритості та довіри є головними принципами роботи ТОВ «АШАН УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ». Поєднання цих принципів з гнучкою логістичною стратегією, що оптимізує здійснення усіх бізнес-процесів (транспортування, складування, управління замовленнями) й організацією продажу є запорукою успіху на українському ринку.

 Не дивлячись на брак досвіду аналогічних зустрічей, першокурсники задавали актуальні питання щодо організації логістичної діяльності підприємства.

 Студенти і  викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики висловлюють велику подяку партнерам.

  

  


МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ПІДПРИЄМЦЯ ТА МЕНТОРА ТАДАЙ ОЛЬГИ ВІКТОРІВНИ

9 жовтня 2019 р. в КНТЕУ за ініціативи студентів факультету торгівлі та маркетингу та на запрошення доцента кафедри торговельного підприємництва та логістики Кулік А.В. відбувся
майстер-клас від підприємця з 20-ти річним стажем, а на сьогодні ментора
Тадай Ольги Вікторівни.

Ольга Вікторівна маючи досвід роботи в різних сферах підприємницької  діяльності, розповіла студентам про:

  • Ролі які ми граємо в житті і бізнесі. Як залишатися щасливим
  • Стратегія підприємця = стратегія бізнесу.
  • Стратегічний маркетинг- хто за нього відповідає в компанії?
  • Корпорації та стартапи. Взаємовідносини, ризики та можливості

При розгляді кожного питання Ольга Вікторівна  приводила приклади із власного досвіду та досвіду сучасних компаній.

На майстер-клас завітало близько 50 студентів та аспірантів, які активно брали участь у його проведенні. Після зустрічі вони мали змогу поспілкуватись з Ольгою Вікторівною та задати питання особисто.

Захід організовано доцентом кафедри торговельного підприємництва та логістики Кулік А.В.

Щиро вдячні спікеру за мотивацію щодо активного пошуку себе в майбутній професії.

  


ОНОВЛЕНА SMART LIBRARY У КНТЕУ

Smart Library у КНТЕУ - це надзвичайна можливість використовувати сучасні технології, повною мірою відповідаючи на виклики епохи діджиталізації.
На фото: викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики.

  

23 вересня 2019


ЯКБИ НЕ БУЛО ВАЖКО І СТРАШНО - ТРЕБА ПРОТРИМАТИСЬ 3 МІСЯЦІ, А НАЙСТРАШНІШЕ - ЦЕ ВЗАГАЛІ НЕ СПРОБУВАТИ!

Ще позавчора студентка спеціалізації "Організація оптової та роздрібної торгівлі", а вже сьогодні трейдмаркетолог холдингу "Global Spirits" Ірина Степанович розповіла студентам про тонкощі та специфіку реалізації лікеро-горілчаних товарів та як можна розпочати свою кар'єру без досвіду роботи.
Ірина поділилась "секретами" планування та створення успішних  акційних пропозицій, розповіла про особливості комерційних угод та  певні лайфхаки продажу.
СПОЖИВАЙ ВІДПОВІДАЛЬНО.

Настанови від нашого спікера студентам:
- прагніть саморозвитку;
- вчіть Excel та АВС-аналіз;
- не бійтесь помилок;
- будьте рішучими.
Випускники, хто наступний?)))

  

  


ІІ ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ НАУКОВИХ СТУДЕНТСЬКИХ РОБІТ

«ЛОГІСТИКА ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ»

Студентка Київського національного торговельно-економічного університету Білявська Анна під керівництвом доцента кафедри торговельного підприємництва та логістики Лисої Світлани Сергіївни, зайняла 1 місце з доповіддю на тему: «Шляхи оптимізації процесу постачання на засадах логістики».

У рамках проекту DAAD «Німецько-української магістерської програми з логістики», 24 травня в Уманському національному університеті садівництва відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт «Логістика як інструмент підвищення конкурентоспроможності українських підприємств». Метою конкурсу є обмін міждисциплінарними знаннями у рамках міжрегіонального діалогу в Україні та підтримка талановитої молоді.

Презентації, доповіді та дискусії відбувалися на англійській мові.

Кваліфікована комісія у складі професора, доктора Ханса-Дітриха Хаасіс (кафедра морського бізнесу і логістики, Університет м. Бремен, Німеччина), професора, доктора Ірини Довбіщук (кафедра морського бізнесу і логістики, Університет м. Бремен, Німеччина),професора, доктора Олександра Дими (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана) та професора, доктора Олександра Школьного (Уманський національний університет садівництва) гідно оцінила результати поданих робіт

  


ПІДПИСАНО ДОГОВІР ПРО ПАРТНЕРСТВО З "МУРАШИНОЮ ЛОГІСТИКОЮ"

Між Київським національним торговельно-економічним університетом та провідною вітчизняною компанією-розробником програмного забезпечення для логістики «Мурашина логістика» підписано договір про партнерство.

Онлайн-платформа «Мурашина логістика» стає базовим програмним продуктом, на якому проходитимуть підготовку з управління транспортуванням та інформаційних систем в логістиці студенти спеціалізацій «Логістична діяльність», «Логістика та управління ланцюгами постачання», «Товарознавство та комерційна логістика».

«Мурашина логістика» стає партнером кафедри торговельного підприємництва та логістики у забезпеченні роботи новоствореної Логістичної Лабораторії.

Онлайн-платформа «Мурашина логістика» призначена для організації роботи транспортних служб і торговельних представників. Система складається з 4 модулів:

1. Мобільна торгівля – організація роботи торговельних представників;

2. Планування – розрахунки оптимальних маршрутів руху транспортних коштів;

3. Контроль – відстеження поточного місця розташування автомобілів, GPS-трекинг;

4. Аналітика – формування звітних форм і документів.

Платформа представлена на ринку з 2013 року й має більш 500 клієнтів з 11 країн світу. При розрахунках маршрутів система може враховувати більше 60 параметрів, що настроюються, і легко адаптується під різні типи бізнесу. Відкрите API дозволяє набудовувати обмін даними з кожної обліковою системою, а також одержувати дані трекерів підключених до якої-небудь платформи GPS-моніторингу. Власний мобільний додаток передає кур'єрам на планшети дані про замовлення, інформацію про клієнта та маршрут руху автомобіля. Торговельні агенти, використовуючи мобільний додаток, можуть оформляти замовлення на доставку нових партій продукції, отримувати дані про залишки та робити фотозвіти.

Компанії, що впровадили систему в роботу, скорочують загальний пробіг транспортних засобів – порядку 20%, зменшують час обслуговування точок доставки на 30%, на 15% скорочують автопарк, а час роботи логіста, необхідний на формування маршрутів скорочується в середньому на 75%.

ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ «КИЇВСЬКИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ ТЕРМІНАЛ НОВА ПОШТА» 

16.05.2019 р. відбулася зустріч із представниками «Київський Інноваційний Термінал Нова Пошта» Яцюк Олексієм Яковичем – керівником відділу соціальних проектів, Батичко Наталіією Валентинівною - начальником відділу тренінгового навчання, Яроцькою Ольгою Володимирівною - менеджером соціальних проектів та Першим проректором з науково-педагогічної роботи Притульською Наталією Володимирівною, викладачами кафедри торговельного підприємництва та логістики (завідувач кафедрою Ільченко Н.Б., к.е.н.. доцент Харсун Л.Г., к.е.н., доцент Лиса С.С.). У ході проведення зустрічі відбувся обмін інформацією щодо підписання договору про творчу співдружність, обговорення можливостей проведення тренінгів «Soft Skills» для студентів КНТЕУ та проведення спільних заходів, які будуть сприяти розвитку компетентностей у майбутніх фахівців. 

Щиро дякуємо за знайдений у напруженому графіку роботи час!

  


ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ДЕНЬ ЛОГІСТИКИ

Кафедра торговельного підприємництва та логістики приєднується до святкування Європейського дня логістики і, що найприємніше, не лише на словах!

Завдяки плідній співпраці Київського національного торговельно-економічного університету з його партнерами студенти та викладачі кафедри мали честь взяти участь у заходах високого рівня. Відповідно концепції «Just in time», ми намагались бути вчасно і саме там, де потрібно! Завдяки чому маємо певний багаж здобутків, інформацією про які прагнемо поділитись. На перший погляд це може бути схожим на звіт, але ми пишаємося нашими досягненнями – нашими «логістичними активностями» за 2019 рік, ось деякі з них:

- інтернет-конференція «Логістика майбутнього: ефективні рішення для торгівлі»;

- марафон «Більше, ніж логістика» від експертів провідного логістичного провайдера України ZAMMLER GROUP, що проходив у сучасних і затишних приміщеннях KNUTE HUB за участю студентів та викладачів;

- «Мурашина логістика» - програмне забезпечення від нових партнерів;

- екскурсії студентів та викладачів кафедри, що дали змогу ознайомитись з особливостями складської логістики (склад компанії «Mary Kay»), торговельної логістики при підготовці до відкриття магазину («Decathlon Почайна»), роботи сортувального терміналу (КІТ  «Нова пошта»);

- майстер-класи для школярів та гостей університету у рамках Днів відкритих дверей, зокрема «Логістичні горизонти твоєї карєри»;

- участь студентів у олімпіаді з логістики;

- участь доцента кафедри Харсун Л.Г. у підготовці глосарію термінів з логістики спільно з Технічним Комітетом з логістики;

- спільна робота викладачів кафедри та партнерів над створенням «Логістичної лабораторії»;

- відкрито нові спеціалізації «Логістична діяльність» ОС «бакалавр» та «Логістика та управління ланцюгами постачання» ОС «магістр».

Вітаємо всіх ЛОГІСТІВ та ПАРТНЕРІВ з їх професійним святом!!!

МИ БІЖИМО ДАЛІ, АДЖЕ МАРАФОН ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

 І ПОПЕРЕДУ НАЙЦІКАВІШЕ!!!

   

  

  

  

  

  

 


SMART LIBRARY У КНТЕУ

Smart Library у КНТЕУ - це надзвичайна можливість використовувати сучасні технології, повною мірою відповідаючи на виклики епохи діджиталізації.
На фото: викладачі кафедри торговельного підприємництва, студенти під час проведення лекційних занять, майбутні вступники.

  

  

  

  


CТУДЕНТИ ВІДВІДАЛИ ВИСТАВКУ CONSUMER ELECTRONICS & ENTERTAINMENT (CEE) 2019

12.04 студенти 1 курсу КНТЕУ разом з асистентом кафедри торговельного підприємництва та логістики Фреюк О.В. відвідали CEE 2019 (наймасштабнішу в Україні щорічну виставку електроніки, електротехніки, іграшок, електротранспорту тощо, що проходить з 2006 року.

На CEE 2019 SPRING  взяли  участь більше ста лідерів світової індустрії, організований спеціальний великомасштабний показ продуктів системної інтеграції. Студенти університету мали змогу ознайомитися з корпоративними рішеннями для уніфікованих комунікацій, відеоспостереження, бездротового зв'язку, мережевої безпеки, відеоконференцій, хмарних технологій, безпеки та багатьох інших продуктів, заснованих на робочих станціях, серверах і системах зберігання, активному і пасивному мережевому обладнанні, системне і прикладне програмне забезпечення.

Висловлюємо вдячність університету та його партнерам за можливість відвідувати заходи такого високо рівня!!!

 

 


1Й ЕТАП МАРАФОНУ ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION ПРОЙДЕНО!!!

Завершальним заходом 1го етапу Марафону ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION став Інтерактивний Воркшоп із експертами провідного логістичного провайдера України ZAMMLER GROUP та найактивнішими студентами на попередніх зустрічах. Учасників Воркшопу гостинно приймав у своїх стінах Київський національний торговельно-економічний університет, у сучасному й затишному приміщенні KNUTE HUB.

Представники ЗАММЛЕР розпочали зустріч із мотиваційного фільму про компанію, продемонструвавши студентам приклад успішного ведення бізнесу в Україні і за кордоном. Такому успіху компанія завдячує наполегливості, талановитості та порядності свого керівництва. Генеральний директор ZAMMLER GROUP Віктор Шевченко з екрану поділився із студентам своїм рецептом успіху: бути в потрібному місці в потрібний час + удача + бути наполегливими, сміливішими (трішки нахабства).

Менеджер з розвитку ZAMMLER GROUP Лариса Мельничук та керівник відділу міжнародних повнокомплектних вантажних перевезень та Віталій Волокіткін також були дуже щедрими на поради для студентів щодо того, як орієнтуватись у світі професій, як вибудовувати свою кар’єру. Зокрема Лариса Мельничук відзначила важливість стратегічного планування своєї професійної діяльності, а Віталій Волокіткін акцентував, що для роботи в логістиці дуже важливо вміти постійно вчитися, бути відповідальним, що вимагає знання нормативно-правової бази та посадових інструкцій, слідкувати за інформаційними потоками та бути обізнаним у технічній базі логістичних процесів.

Весело, інтенсивно та інтелектуально Воркшоп продовжився грою «Еліас», перемогу в якій отримала команда «Логісти».

На завершення 1го етапу Марафону ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION завітала перший проректор КНТЕУ Наталія Володимирівна Притульська, яка підкреслила значимість проекту, який може бути прикладом того, що навчання може бути корисним, цікавим, інтенсивним. Присутні також мали змогу дізнатись про майбутні перспективи співпраці Університету та компанії ЗАММЛЕР.

А МИ БІЖИМО ДАЛІ, АДЖЕ МАРАФОН ПРОДОВЖУЄТЬСЯ І ПОПЕРЕДУ НАЙЦІКАВІШЕ!!!

  

  


ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС №3 В РАМКАХ МАРАФОНУ ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION!!!

14 березня відбувся вже 3й майстер-клас в рамках марафону ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION «Транспортна логістика. Автомобільні локальні та міжнародні перевезення», ініційованого та організованого у генеральному партнерстві із Київським національним торговельно-економічним університетом провідним логістичним провайдером України ZAMMLER GROUP.

Своїм досвідом зі студентами ділились досвідчені фахівці компанії ЗАММЛЕР: Олександр Бошков, керівник відділу міжнародних повнокомплектних вантажних перевезень та Віталій Волокіткін, менеджер ТЕД відділу регіональних повнокомплектних вантажних перевезень.

Майстер-клас видався дуже змістовним, насиченим практичною інформацією щодо організації автомобільних перевезень. Олександр Бошков розповів слухачам про особливості правового регулювання міжнародних автомобільних перевезень та їх документального оформлення, окремо акцентувавши на ролі, ризиках та відповідальності всіх учасників процесу трансграничної доставки вантажів, зокрема логістичних компаній.

У другій частині майстер-класу спікер Віталій Волокіткін дав можливість студентам усвідомити тонкощі роботи менеджерів-логістів, пов’язаної із організацією автомобільних перевезень між складами та логістичними комплексами, розповів наскільки важливо системно мислити, враховувати широкий спектр факторів, які впливають на формування вантажопотоків. Спікер розглянув в аудиторії і практичний кейс, продемонструвавши важливість врахування комерційних цілей в процесі планування перевізної діяльності.

По завершенню майстер-класу студенти вже традиційно склали тест, підготовлений фахівцями ZAMMLER GROUP. З огляду на зацікавленість серед студентів, що вперше взяли участь у марафоні, фахівці ЗАММЛЕР люб’язно нададуть всім бажаючим можливість пройти тести з попередніх майстер-класів.

Шановні студенти, долучайтесь, реєструйтесь, будьте активними!!! Пам’ятайте, що результати участі у кожному заході Марафону можуть стати ключем до приємних сюрпризів від організаторів!!!

Це неймовірна нагода для кожного з Вас!!!


ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ НА КАФЕДРІ ТОРГОВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА ЛОГІСТИКИ

12 березня 2019 року доцентом кафедры торговельного підприємництва та логістики Кулік А.В. був проведений «День гостинності» для учнів 10 класу. Школярам була проведена екскурсія по університету та надано можливість  поспілкуватись з представниками приймальної комісії.

  

  

  


МАРАФОН ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION ТРАВАЄ!!!

28 лютого у стінах КНТЕУ відбувся майстер-клас «Транспортна логістика: морський, залізничний та авіа транспорт», спікером на якому була Ірина Стельмах, керівник структурного підрозділу  ТОВ «ЗАММЛЕР УКРАЇНА» в м. Харків.

Це вже 2й захід у рамках інтерактивного марафону ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION, ініційованого та організованого у генеральному партнерстві із Київським національним торговельно-економічним університетом провідним логістичним провайдером України ZAMMLER GROUP.

На початку майстер-класу перший проректор КНТЕУ Наталія Володимирівна Притульська відзначила значимість даного проекту для студентів і висловила подяку організаторам - фахівцям ТОВ «ЗАММЛЕР УКРАЇНА», зокрема менеджеру з розвитку та керівнику проекту ZAMMLER's LOGISTICS EXPERIENCE for Z-GENERATION Ларисі Мельничук.

Під час майстер-класу Ірина Стельмах розповіла про тонкощі організації доставки вантажів морським, повітряним та залізничним транспортом. Студенти мали змогу дізнатись про технології здійснення мультимодальних міжнародних перевезень, про основних учасників цих операцій та напрями їх взаємодії, а також про специфіку їх експедиторського забезпечення. Слухачі майстер-класу познайомились із новою для них термінологією, наприклад, хто такі сюрвеєри, що таке демередж, та багато іншого.

По завершенню майстер-класу студенти вже традиційно склали тест, підготовлений фахівцями ZAMMLER GROUP.

Шановні студенти, долучайтесь, реєструйтесь, будьте активним!!! Пам’ятайте, що результати участі у кожному заході Марафону можуть стати ключем до приємних сюрпризів від організаторів!!!Це неймовірна нагода для кожного з Вас!!!


ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ ПРЯМОГО ПРОДАЖУ В УКРАЇНІ

Виконавчий директор Української асоціації прямого продажу Бедричук Надія Володимирівна провела відкриту лекцію в межах викладання дисципліни "Управління продажем та мерчандайзинг" на тему "Особливості впровадження прямого продажу в Україні" для студентів 3 курсу факультету торгівлі та маркетингу.

На лекції 18 лютого 2019. було зазначено, що методом прямого продажу може продаватись будь-яка продукція та послуги. Найбільшу частку товарообороту займає прямий продаж косметичної продукції, товари для домогосподарства та здоров’я. Дещо менший сегмент займають продукти харчування та напої, дієтичні добавки, ювелірні вироби, одяг, книги, іграшки, товари тривалого використання й багато іншого. Часто методом прямого продажу реалізуються фінансові та комунальні послуги. Більшість компаній прямого продажу реалізують продукцію власного виробництва. Близько 80% підприємців отримали свій перший досвід бізнесу саме в прямому продажі. Надія Володимирівна зазначила особливості впровадження та застосування прямого продажу для дистриб'юторів та споживачів. Під час проведення лекції студенти брали активну участь в обговоренні.

Щиро дякуємо Надії Володимирівні за за знайдений у напруженому графіку роботи час!

  

  


ЯК РОЗРОБЛЯТИ ТА ПРОСУВАТИ СТАРТ-АП ПРОЕКТИ?

У межах вивчення дисципліни «Основи підприємництва» 14 лютого 2019 року було проведено лекцію для студентів 3-го курсу ФМТП англомовної програми “Міжнародна економіка” на тему «Як розробляти та просувати старт-ап проекти в електронній комерції» фахівцем із Сингапуру з розробки старт-ап проектів GQ Fu.

Спілкування спікера зі слухачами відбувалося у форматі дискусії з виконаннням творчого завдання, викликало інтерес і бурхливі позитивні емоції у студентської аудиторії.

Студенти висловили подяку спікеру за цікаву інформацію, надані поради, а викладачам кафедри торговельного підприємництва та логістики – за організовану зустріч із фахівцем-практиком.

Щиро дякуємо GQ Fu за знайдений у напруженому графіку роботи час!

  

   

  

  


ВІДКРИТІ ЛЕКЦІЇ «ОСОБЛИВОСТІ ПІДБОРУ ПЕРСОНАЛУ ВІДДІЛУ ПРОДАЖУ ТА ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ МОТИВАЦІЇ»

У рамках вивчення дисципліни «Управління продажем та мерчандайзинг» 11.02 та 13.02.2019 р. було проведено лекції для студентів 3-го курсу  ФТМ на тему «Особливості підбору персоналу відділу продажу та формування системи мотивації», яку провела  Войнілович Віта Євгенівна -директор ТОВ «БНС ТРЕЙД» (роздрібна торговельна мережа:  Michael Kors, Calvin Klein Jeans/Underwear, Тommy Hilfiger, Topshop, Topman та ін.)

Щоб змусити персонал відділу продажу продавати краще, потрібні дедалі нестандартні програми мотивації. Віта Євгенівна розповіла про нові методи стимулювання продавців та співробітників відділу продажів, що використовує компанія і наскільки вони ефективні. Віта Євгенівна виділила ключові компетенції мотиваційної програми: прозорість, за що відповідають за те і отримують, принцип Дарвина та інші.

Щиро дякуємо стратегічному партнеру кафедри торговельного підприємництва та логістики Войнілович Віті Євгенівні за знайдений у напруженому графіку роботи час для зустрічі зі студентами та представлений на лекції практичний матеріал, який буде корисним для подальшого використання в освітньому процесі.

  


ВОНИ  ЦЕ ЗРОБИЛИ!

5 та 6 грудня 2018  року на кафедрі торговельного підприємництва та логістики відбулись захисти випускних кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності  076 «Підприємство, торгівля та біржова діяльність» спеціалізації «Організація оптової та роздрібної торгівлі».

ВІТАЄМО МАГІСТРІВ З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ВИПУСКНИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ (ПРОЕКТІВ) І БАЖАЄМО  ЇМ ОСОБИСТОГО РОЗВИТКУ І ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ!!!

 


МІЖНАРОДНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА TRANSUKRAINE 2018

23 жовтня 2018 р. викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики Харсун Людмила Григорівна, Лиса Світлана Сергіївна, Котова Марина Володимирівна та Фреюк Ольга Василівна разом зі студентами зі студентами 4го курсу спеціалізацій «Логістика» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» в межах дисциплін «Логістика» і «Транспортна логістика» відвідали Міжнародну спеціалізовану виставку TransUkraine 2018.

На виставці студенти мали нагоду ознайомитись із експонентами основних учасників транспортного ринку України – транспортними і логістичними компаніями, асоціаціями перевізників та ін, дізнатись про новітні технології перевезень.

Цікавими для відвідувачів стали і виступи спікерів Конференції «Інноваційний розвиток транспортних технологій для забезпечення потреб міжнародної торгівлі», у яких було окреслено основні проблеми та перспективи розвитку українського ринку транспортних послуг.

  

  

  

  


RAIL EXPO 2018

16 жовтня 2018 року доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики Харсун Людмила Григорівна разом зі студентами 4-го курсу ОС «бакалавр» спеціалізації «Логістика» в межах дисципліни «Транспортна логістика» відвідали ІІ Міжнародну виставку Rail Expo.

На виставці було представлено 27 експонентів, серед яких «Укрзалізниця», ряд провідних українських вагоноремонтних заводів, розробники програмного забезпечення залізничних перевезень, зарубіжні компанії – стратегічні партнери на українському ринку із постачання та ремонту рухомого складу, та інші.

Приємною несподіванкою було отримати подарунок для КНТЕУ від Жмеринського вагоноремонтного заводу – сувенір-зразок колісної пари.

Особливі враження студенти отримали від промови основних керманичів галузі залізничного транспорту України: Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, керівника Комітету з питань транспорту ВРУ Ярослава Дубневича.

  

  

  


АНОНС: ВІДКРИТІ ЛЕКЦІЇ ФАХІВЦІВ У ЖОВТНІ ТА ЛИСТОПАДІ 2018

 У рамках проекту “GLOBAL MENTORY INSTITUTE” відбудеться цикл відкритих лекцій, на яких виступлять провідні фахівці-практики. Щовівторка  в жовтні та листопаді:

1. На 3-й парі – відкрита лекція Спікера (аудиторія Б-203), з можливістю запрошення студентів інших факультетів.

2. На 4-й парі – воркшоп Спікера (аудиторія А-409а) для групи (28 студентів) у якій на цій парі практичне заняття.

3. Спікер вибирає одного студента, якому він потім присвячує свій один робочий день у якості Наставника.

Докладна інформація в прикладеній презентації.

У наступний вівторок, 16 Жовтня, відбудеться перша лекція, яку прочитає Владислава Магалецька - Віце-президент великого американського інвестиційного Фонду SigmaBleyzer і AgroGeneration (одним з активів якого є мережа магазинів КОСМО).


Екскурсія у логістичний центр компанії ТОВ «Мері Кей (Україна) Лімітед»

2 та 4 жовтня 2018 р. доценти кафедри торговельного підприємництва та логістики Лиса Світлана Сергіївна та Харсун Людмила Григорівна провели виїзні заняття з дисциплін «Логістика» і «Транспортна логістика» зі студентами 1го курсу спеціалізації «Логістична діяльність», 4го курсу спеціалізацій «Логістика» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» та 1го курсу магістратури спеціалізацій «Організація оптової і роздрібної торгівлі» і «Товарознавство і комерційна логістика» у логістичному центрі компанії ТОВ «Мері Кей (Україна) Лімітед».

Під час екскурсії студенти мали змогу ознайомитись із особливостями роботи складського комплексу ТОВ «Мері Кей (Україна) Лімітед». Представники компанії люб’язно розповіли про те ,як функціонують ланцюги постачання косметики ТМ «Мері Кей», як організована робота складу, його техніко-технологічного забезпечення. Цікаво було дізнатись також про особливості передачі на аутсорсинг функцій з доставки замовлень клієнтам та умови взаємодії із логістичними провайдерами «Нова пошта», «Укрпошта » та ін..

Студенти КНТЕУ продемонстрували на виїзних заняттях допитливість і зацікавленість у напряму логістичної діяльності - складській логістиці.

Велика подяка керівництву та колективу  ТОВ «Мері Кей (Україна) Лімітед» за надану можливість побачити майбутнім фахівцям у сфері логістики роботу логістичного центру зсередини.

  

  

   

  


Відкриті лекції з дисциплін «Логістика» і «Транспортна логістика»

У вересні 2018 р. доцентами кафедри торговельного підприємництва та логістики Зіміною Анною Іванівною, Лисою Світланою Сергіївною та Харсун Людмилою Григорівною спільно із Корашвілі Миколою Давидовичем -  засновником Professional Logistic Scool, PM у Marine Container Service, Долгановою Ларисою Миколаївною -  засновником і директором Professional Logistic Scool, керівником Ocean Fright у Panalpina World Transport та Романишиною   Ганною Петрівною – провідним спеціалістом Professional Logistic Scool було проведено цикл бінарних лекцій в межах дисциплін «Логістика» і «Транспортна логістика».

На відкритих заняттях розглядались питання організації міжнародних вантажних перевезень, зокрема контейнерних, особливості документального оформлення експортних і імпортних операцій.

Особливу зацікавленість у студентів викликали обговорення сучасних вимог ринку до фахівців з логістики, набору компетентностей, які має опанувати майбутній логіст.

Під час лекцій студентська аудиторія була активною, студенти брали участь у дискусіях, обговореннях та розв’язанні практичних кейсів.

  

  


ВІТАЄМО Котову Марину Володимирівну

з успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук!

Бажаємо величезних успіхів у професійних та наукових справах!


Участь студентки КНТЕУ у науковій студентській конференції «Логістика як інструмент підвищення конкурентоспроможності підприємств України»

27 квітня 2017 року відбулась наукова студентська конференція «Логістика як інструмент підвищення конкурентоспроможності підприємств України» на базі Уманського національного університету садівництва. Організаторами конференції були представники кафедри морського бізнесу і логістики Університету м. Бремен, кафедри комерційної діяльності і логістики Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана та кафедри менеджменту Уманського національного університету садівництва.

Під час конференції виступили студенти з університетів м. Київ, м. Умань, м. Одеса, м. Львів, м. Ірпінь та м. Бремен (Німеччина), які представили актуальні проблеми сучасної логістики у різних сферах господарської діяльності.

Від КНТЕУ у конференції взяла участь студентка 3-го курсу Кондратюк Ольга з доповіддю на тему «Integration of Ukraine into the EU transport and logistics system: strategic objectives and challenges» (керівник – доц.. Харсун Л.Г.). Виступ Ольги Кондратюк викликав багато схвальних відгуків і значну зацікавленість серед учасників і організаторів, які активно обговорювали і ставили запитання по темі дослідження студентки.

В особистій бесіді із студенткою проф. університету м. Бремен Ханс-Дітріх Хаасіс відмітив, що позитивно вражений високим рівнем володіння англійською мовою студентки, глибоким і змістовним аналізом основних мотивів, проблем і перспектив інтеграції України у європейську транспортно-логістичну систему.

Пишаємось блискучим виступом у конференції нашої студентки Кондратюк Ольги і бажаємо їй нових наукових звершень!

    

  


Презентація комп’ютерного класу кафедри торговельного підприємництва та логістики

22 лютого 2018 року в аудиторії А-409а відбулась презентація комп’ютерного класу кафедри торговельного підприємництва та логістики на якій були присутні студенти, викладачі кафедри та декан факультету  торгівлі  та маркетингу к.т.н. Осика В.А.  Завідувач кафедри д.е.н.

Аудиторія використовується для студентів оствініх ступенів бакалавр та магістр у вивченні дисциплін  «Проектування торговельних об’єктів», «Логістика», «Управління ланцюгами поставок», «Логістичний менеджмент», «Проектування логістичних систем», «Оптимізація логістичних рішень», «Інформаційниі системи та технології в логістиці».

Ільченко Наталія Борисівна презентувала комп’ютерну програму «ScetchUp», яка дає змогу проектувати торговельні об’єкти, що дає можливість студентам, як майбутнім фахівцям з торгівлі, вивчити торговельне підприємство з його будівництва.

Також можна відзначити наступні можливості програми «ScetchUp»:

  • Можливість створення динамічних об'єктів (наприклад: відкриття дверцята шафи по кліку покажчика).
  • Підтримка створення моделей реальних предметів і будівель.
  • Вказівка ​​реальних фізичних розмірів, в метрах або дюйма.
  • Режим огляду моделі «від першої особи», з управлінням як у відповідних 3D-іграх.
  • Є можливість встановлювати географічно достовірні тіні відповідно до заданих широтою, довготою, часом доби і року.
  • Інтеграція з Google Earth

В свою чергу к.е.н. Кочубей Дмитро Вячеславович  навчає студентів правилам побудови бізнес-процесів за допомогою програми «BPwin»

BPwin - потужний інструмент моделювання, розроблений фірмою Computer Associates Technologies який використовується для аналізу, документування та реорганізації складних бізнес-процесів. Модель, створена засобами BPwin, дозволяє чітко документувати різні аспекти діяльності - дії, які необхідно зробити, способи їх здійснення, що вимагаються для цього ресурси та ін.

BPwin дозволяє:

  • Забезпечити ефективність операцій, розглядаючи поточні бізнес-операції через потужні інструменти моделювання.
  • Удосконалювати бізнес-процеси, формулюючи і визначаючи альтернативні реакції на дії ринку.
  • Швидко виключати непродуктивні операції, легко і інтуїтивно зіставляючи операційні зміни. Неефективні, неекономічні або надлишкові операції можуть бути легко виявлені і, отже, поліпшені, змінені або зовсім виключені - відповідно до цілей компанії.

Також не оминули увагою такі програмні продукти як «1С Управління торговельним підприємством» та «1С Логістика», за допомогою яких студенти здобувають навички роботи у сучасних ERP та WMS системах.

  

  

  

  

  

  

  


Виставки «Франчайзинг» та «Індустрія торгівлі»

У рамках вивчення дисциплін «Комерційна діяльність» і «Організація торгівлі» студенти третього курсу ФТМ разом з викладачами кафедри торговельного підприємництва та логістики відвідали виставки «Франчайзинг» та «Індустрія торгівлі», що проходили 20-22 лютого 2018 року у ВК «КиївЕкспоПлаза».

Виставка «Франчайзинг» презентувала кращі українські та іноземні франшизи у таких сферах, як: торгівля, громадське харчування, послуги й виробництво. Студенти спілкувались з представниками підприємств щодо умов отримання франшиз, намагаючись визначити реальні шанси на створення власного бізнесу та оцінити ризики здійснення підприємницької діяльності.

Виставка «Індустрія торгівлі»  демонструвала повний спектр рішень для магазинів і закладів громадського харчування у ТРЦ. Торговельне й технологічне обладнання, обладнання для власного виробництва у супермаркетах та фуд-кортах, меблі, дизайнерські, оформлювальні та світлові рішення для торгових приміщень — ці та багато інших напрямків презентували провідні виробники і постачальники.

Учасниками виставки було запропоновано ефективні рішення і для великих мережевих рітейлерів та ТРЦ, і для окремих магазинів й закладів громадського харчування. Виставка презентувала як готові робочі рішення, так і концепти торговельних об’єктів  майбутнього.

Після відвідування виставки студенти мають можливість на основі отриманої інформації підготовити власні пропозиції, які будуть обговорені на науково-практичних конференціях та круглих столах, адже інноваційні рішення, представлені на виставці, можуть стати конкурентними перевагами діяльності вітчизняних підприємств.

Представники Modern-Expo Group, які з радістю відповідали на питання студентів та викладачів, відзначили можливі перспективи майбутнього співробітництва щодо обміну знаннями. У свою чергу, студенти спеціалізації «Організація оптової та роздрібної торгівлі» відмітили, що слоган «Wecreateretailnew» дуже близький їм і має бути девізом випускників.


На кафедрі торговельного пiдприємництва та логiстики молоді фахівці у сфері торгівлі

захистили випускні кваліфікаційні роботи

На кафедрі торговельного пiдприємництва та логiстики протягом 16-18 січня 2018 р. відбувся публічний захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня "магістр" зі cпеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” спеціалізації "Організація оптової та роздрібної торгівлі". Усього на захист було представлено 27 випускних кваліфікаційних робіт.

16 січня відбувся захист 12 робіт студентів денної форми навчання, 17 та 18 січня комісія заслуховувала роботи студентів  заочної форми навчання.

Екзаменаційну комісію № 37 очолив представник роботодавців – професіонал у сфері торгівлі Дорошенко Олексій Олександрович, Генеральний директор «Української Асоціації постачальників торговельних мереж».

Голова та члени екзаменаційної комісії відмітили  актуальність тематики, змістовність випускних кваліфікаційних робіт, високий рівень підготовлених доповідей, інформаційну насиченість презентацій, належний рівень здобутих професійних компетентностей, якими протягом навчання за спеціалізацією "Організація оптової та роздрібної торгівлі" успішно оволоділи студенти і продемонстрували під час відповіді на питання.

Члени екзаменаційної комісії відзначили високий рівень захистів. Абсолютну більшість склали оцінки "добре" та "відмінно".

Колектив кафедри торговельного пiдприємництва та логiстики щиро вітає всіх магістрів з успішним захистом і бажає подальших кар’єрних звершень та перемог!

  

  

ВІТАЄМО Ільченко Наталю Борисівну 

з отриманням Диплому доктора економічних наук!

Бажаємо величезних успіхів у професійних та наукових справах!


Практична конференція «Всеукраїнський день логіста»

24 листопада 2017 року відбулась XVIII Практична конференція «Всеукраїнський день логіста», організована TradeMasterGroup. У конференції взяли участь понад 200 учасників, серед яких: директори з логістики, власники та комерційні директори компаній, керівники по складській і транспортній логістиці, менеджери ЗЕД, а також представники суміжних галузей. Учасником конференції від Київського національного торговельно-економічного університету була доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики Харсун Людмила Григорівна.

У рамках конференції спікери поділились своїм баченням і досвідом щодо таких питань, як напрями розвитку ринку логістичних послуг України, передовий досвід логістичних і транспортних компаній США, реформування митниці, автоматизація логістики, тенденції на ринку кадрів в логістиці, підходи до ефективного управління персоналом в логістиці та багато інших.

На завершення конференції було проведено фасилітаційну сесію на тему «Алгоритми оптимізації логістики 2018», де учасники мали змогу спільно напрацьовувати ідеї щодо вирішення поставлених логістичних задач.

Участь КНТЕУ у XVIII Практичній конференції «Всеукраїнський день логіста» відкрила нові перспективи для співпраці, а також для актуалізації програм підготовки фахівців у галузі логістики. 

  


Відкрита лекція «Сучасні тренди побудови національних логістичних систем: досвід Туреччини та Ізраїлю»

23 листопада 2017 року у рамках заходів до Всеукраїнського дня логіста Яценко Віктор Антонович, управляючий консалтингової фірми «АЛЛЕГО», Голова Комісії по спрощенню процедур торгівлі, член Громадської Ради при Державіаслужбі, провів відкриту лекцію, на тему «Сучасні тренди побудови національних логістичних систем: досвід Туреччини та Ізраїлю».

Розпочав Віктор Антонович лекцію з коротенького екскурсу в історію професії, відмітивши її військове коріння та кардинально інше функціональне наповнення сьогодні.

Акцентувавши на обов’язковості міжнародного аспекту логістичної діяльності на сучасному етапі, лектор приділив значну увагу питанням спрощення процедур торгівлі, розбудови системи Єдиного вікна. Також студенти мали змогу почути експертну думку Яценко В.А. щодо напрямів впливу держави на формування національної транспортно-логістичної системи на прикладі досвіду Туреччини та Ізраїлю.

На завершення Віктор Антонович поділився з аудиторією і своїм баченням перспектив розвитку транспортно-логістичної сфери в Україні.

Яценко Віктор Антонович люб’язно погодився провести серію лекцій для студентів КНТЕУ і анонсував, що наступна буде присвячена темі розбудови системи транспортних коридорів в Україні.

 


Засідання Технічного комітету стандартизації 

23 листопада 2017 року відбулось засідання Технічного комітету стандартизації 183 «Логістика, експедирування та управління ланцюгами постачання».

Письмові привітання ректора Київського національного торговельно-економічного університету, академіка Мазаракі Анатолія Антоновича із професійним святом – Днем  логіста – отримали  Президент Асоціації «Український логістичний альянс» Григорак Марія Юріївна, Генеральний директор Асоціації «Український логістичний альянс» Морозов Євген Іванович, Генеральний директор і колектив ТОВ «Заммлер Україна», а також члени Асоціації.

На засіданні було розпочато роботу над імплементацією Європейського стандарту EN 14943 «Транспортні послуги – Логістика – Глосарій термінів». Її результатом має стати глосарій, покликаний привести до спільного знаменника термінологію, використовувану у бізнесовій, науковій і правовій сферах логістичної діяльності в Україні. Від КНТЕУ  участь у засіданні взяла доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики Харсун Людмила Григорівна.


Retail Expo 2017: другий день

Другий день відвідування конференції Retail Expo 2017. Студенти та викладачі ознайомились із досвідом вибору та створення концепції розвитку торговельних центрів у регіонах України. Ознайомились із проблемами та перспективними розвитку бізнесу на європейському ринку. Отримали цікаву інформацію про розвиток ринку e-commerce в Україні та ознайомили з новинками впровадження технологій продажу в Інтернет.

  

  


Retail Expo 2017: Фотозвіт

14 листопада 2017 року викладачі кафедри відвідали Другий щорічний Конгрес Retail Expo 2017, що відбувається 14-15 листопада 2017 в конференц-холах «Спілберг» Mercure Kyiv Congress Hotel

  

  

  

  

  

  

  


Відкрита лекція Чумака Миколи Валерійовича, офіційного партнера

ТОВ «Ай Ді Ен Ті», засновника школи  «Retail Marketing School»

Усі види трансформацій, які відбуваються у сфері роздрібної торгівлі в Україні, зумовлені впливом конкуренції, зокрема, під впливом впровадження  новітніх технологій і методів управління, інноваційних розробок. У ході проведення лекційного заняття, яке відбулося 1 листопада 2017 року,  Чумак Микола Валерійович  розповів про необхідність  враховувати споживчий досвід при  проектуванні торговельних об’єктів та виборі їх спеціалізації.

Микола Валерійович представив кейси, які його компанія розробляє протягом 17 років як на внутрішньому, так і зарубіжному ринках. Поділився досвідом  впровадження  категорійного менеджменту при оновленні формату  таких вітчизняних роздрібних торговельних мережах, як  «Антошка» та «Comfy» .  Він наголосив, що сучасні виклики індустрії рітейлу спрямовані на дослідженні  споживчого попиту, оскільки споживач  вимагає нових підходів до вибору того чи іншого товару та підвищення рівня обслуговування.  Підприємства роздрібної торгівлі повинні  інвестувати кошти у розвиток новітніх технологій задля  підвищення рівня конкурентоспроможності.

Щиро дякуємо стратегічному партнеру кафедри торговельного підприємництва та логістики Миколі Чумаку за знайдений у напруженому графіку роботи час для зустрічі зі студентами та представлений на лекції практичний матеріал, який буде корисним для  подальшого використанні у навчальному процесі.

  

  


Семінар-практикум «Формування позитивного споживчого досвіду клієнта»

В рамках Європейських днів торгівлі 26 жовтня 2017 року відбувся семінар-практикум «Формування позитивного споживчого досвіду клієнта».

Головний контент заходу: обговорення актуальних питань формування позитивного споживчого досвіду клієнта в роздрібній торгівлі.

Модератор: Бегларашвілі О.П.  (доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики)

Учасники: викладачі, аспіранти, студенти КНТЕУ.

  

  


 Відкрита лекція генерального директора групи логістичних компаній ZAMMLER

26 жовтня о 11.50 в приміщенні  КНТЕУ відкриту лекцію провів генеральний директор групи логістичних компаній ZAMMLER  Віктор Шевченко  на тему «Українська логістична компанія на європейському ринку. Як досягти успіху?» 

Під час лекції Віктор Шевченко розповів про історію успіху,   шлях становлення української логістичної компанії, якій вдалось успішно подолати кризу, відкрити  міжнародні представництва та продовжити розвиток на світовому ринку. ЗАММЛЕР є прикладом і підтвердженням того, що з України може вирости міжнародна компанія.

Багато уваги у своєму виступі Віктор Шевченко приділив професії логіста. Зокрема він зазначив: «Логістика – це професія без кордонів, адже стати логістом можна, навіть, не маючи профільної освіти, а якщо ви вже є професіоналом у цій сфері, то ви будете затребуваними на ринку праці будь-якої країни !».

Акцентувавши на дефіциті кадрів для логістичних компаній, Віктор Шевченко поділився рецептом зі студентами, як досягти успіху у професії логіста: головне – опинитися у правильному місці у потрібний час. Директор ТОВ «ЗАММЛЕР УКРАЇНА» порекомендував слухачам якомога раніше набувати практичного досвіду роботи, в тому числі завдяки проходженню практики та стажуванню.

Ряд тез доповіді Віктора Шевченко стосувались і вимог до підготовки фахівців з логістики, які продиктовані представниками логістичного бізнес-середовища.

По закінченню  лекції студенти мали нагоду поспілкуватись особисто з лектором, дізнатись про можливості  проходження практики, стажування та розвитку кар’єри у групі логістичних компаній ZAMMLER. 

  


Міжнародна спеціалізована виставка ТрансУкраїна/TIP’2017

25 жовтня в Міжнародному виставковому центрі стартувала Міжнародна спеціалізована виставка ТрансУкраїна/TIP’2017. Студенти КНТЕУ не могли залишитися осторонь такої події і звісно ж відвідали дану виставку разом з викладачами кафедри торговельного підприємництва та логістики Харсун Л.Г. та Лисою С.С.. Найбільший інтерес до виставки проявили студенти 1-го р.н. ОС «магістр» спеціальностей «Організація оптової і роздрібної торгівлі» та «Товарознавство і комерційна логістика» та студенти 4-го курсу спеціальності «Міжнародна економіка».

Мета проведення виставки «ТрансУкраїна» - забезпечити представників транспортно-логістичної галузі інформацією про тенденції ринку і корисними контактами, узагальнити практичний досвід, дати учасникам і відвідувачам можливість прямого спілкування і обговорення конкретних умов, термінів і цін.

В рамках виставки «ТрансУкраіна`2017» представлені спеціалізовані експозиції: "ІнтерСклад`2017» (технологічне обладнання та засоби механізації вантажно-розвантажувальних робіт, складські комплекси, автоматизовані складські системи) і «RailExpo UA» (залізнична техніка та обладнання, технології, що застосовуються в галузі, залізничні логістичні компанії). Також, одночасно проходить виставка вантажної та комерційної техніки TIR`2017.

Даний захід також дає змогу відвідати цікаві лекції, семінари та дискусійні конференції професіоналів, китів сучасного логістичного бізнесу в Україні, дізнатися про новинки та нововведення в логістиці.

Студенти КНТЕУ проявили зацікавленість у спілкуванні із представниками ринку транспортно-логістичних послуг. Варто зазначити, що серед компаній-учасників виставки були не лише вітчизняні, а й зарубіжні – Литовська національна асоціація автомобільних перевізників, MICRO-STAR INT’L CO., LTD (Тайвань), SUCKCES SP Z.O.O. (Польща) та MINGAS (Литва).

Практичний бік виставки показує стан та перспективи розвитку логістики в Україні, а також висвітлює проблемні питання, які турбують і наших студентів, адже вони одні з тих, хто повинен покращувати бізнес та шукати вирішення проблемних питань вже сьогодні задля щасливого і квітучого «завтра» нашої Батьківщини.

Відвідування виставок такого формату необхідно студентам для отримання необхідних практичних знань та досвіду спілкування з професіоналами для становлення у подальшому як фахівців у  сфері логістики.

  

  

  

  


Семінар-практикум «Сучасні технології в роздрібній торгівлі»

Семінар-практикум «Сучасні технології в роздрібній торгівлі» відбувся 24 жовтня 2017

Головний контент заходу: стратегії персоналізації маркетингових кампаній; топ-16 вендингових автоматів із незвичайними товарами; використааня біткоінів для оплати товарів в інтернет-магазинах; формування емоційного досвіду клінта в магазині з використанням освітлювання.

Модератор: Бегларашвілі О.П.  (доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики)

Учасники: викладачі, аспіранти, студенти 4 курсу КНТЕУ.

  

   


Дискусійний клуб

Дискусійний клуб кафедри продовжує змагання між студентами 3 курсу факультету торгівлі та маркетингу

18 жовтня 2017 року об 11:50 в аудиторії А-119 за ініціативою кафедри торговельного підприємництва та логістики традиційно в рамках проведення Європейських днів торгівлі відбулося засідання Дискусійного клубу поміж студентів 3 курсу факультету торгівлі та маркетингу.

Вже в котре студенти мають змогу продемонструвати свої сили не тільки викладачеві, а і своїм одноліткам. Стрімкий розвиток різноманітних інтернет-технологій та поширення електронного спілкування створило неабияку проблему - більшість молоді відчувають страх продемонструвати свої ораторські здібності та виступити перед аудиторією. Дискусійний клуб це додаткова можливість для студентів з різних груп у неформальних умовах поспілкуватися, порівняти свій кругозір, рівень інтелекту та кмітливості. Команді-представникам з однієї групи надається право відстоювати честь групи, тому їх доповіді відрізняються від простих, семінарських, так як вимагають особливої впевненості, винахідливості і інтересу. Почуття гумору та вміння влучно використати нотки сарказму, впевнений голос доповідачів, чітка дикція - це деякі з параметрів, за якими оцінюються виступи. Кафедра торговельного підприємництва та логістики має надію, що така практика допоможе студентам у майбутньому досягати успіхів у кар‘єрному зростанні та швидкому налагодженні дружніх відносин зі співробітниками.

Безумовно, обрана тема дебатів була актуальною для сьогодення, а саме «Особливості розвитку малого бізнесу в торгівлі закордоном», на прикладі таких країн, як США, Іспанія, Італія і Японія.

Дебати це один із способів до засвоєння нової інформації, здобуття серйозних навичок до обговорення спірних питань, ведення переговорів, виконання презентації та публічного виступу. Безпосередня гра в дебати дає змогу студентам навчитися бути переконливими у своїх доповідях та критичними до представленої інформації.

Особливістю цьогорічного зібрання став спосіб голосування - учасники мали змогу проголосувати за себе, результатом буде середній бал з поміж усіх, хто приймав участь. Отримані бали стануть бонусом, який буде врахований у процесі вивчення дисципліни «Організація торгівлі».

  

  

  


Відкрита лекція "Розвиток лідерства в рітейлі"

У п'ятницю 29 вересня 2017 р. відбулася відкрита лекція Віти Войнілович, директора компанії "BNS GROUP UKRAINE" (мережі Michael Kors Ukraine,  Calvin Klein Jeans & Underwear, Topshop/Topman,  Coach,  Lagerfeld Acc and Wmn), фахівця в галузі розвитку мережевих магазинів, вирішення питань, пов'язаних з реєстрацією, відкриттям і управлінням функціонуванням компанії, а також формуванням дилерської  мережі.

Лекція на тему "Розвиток лідерства в рітейлі"  була присвячена розгляду теорії та практики керівництва і лідерства, специфіки прояву лідерства в роздрібній торгівлі. Було визначено, якими якостями повинен володіти керівник, щоб його поважали підлеглі, чим відрізняється лідер від ефективного менеджера, наведено приклади лідерських якостей відомих іноземних бізнесменів, розглянуто особливості застосування рекомендацій щодо розвитку лідерства А..Айвi в сфері торгівлі.

Тема лекції викликала інтерес і жваву дискусію серед студентів.

На зустрічі також були присутні викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики В.М. Торопков, Гарбарук І.М., О.П. Бегларашвілі, М.Ю. Бондарчук, А.І. Зіміна, О.О. Кавун, які взяли активну участь у спілкування з гостею.

Щиро дякуємо Віті Войнілович за цікаву інформацію та корисні практичнi поради! Чекаємо на нові зустрічі!

  

  

  

  

  


ВІТАЄМО Ільченко Наталю Борисівну 

з успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук!

Бажаємо величезних успіхів у професійних та наукових справах!


Викладачі і студенти КНТЕУ святкували Європейський день логістики!

Викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики разом зі студентами відвідали заходи, що були приурочені святкуванню Європейського дня логістики! Спочатку студенти мали можливість відвідати церемонію нагородження фіналістів конкурсу від компанії ЗАММЛЕР, що проходила у приміщенні Національного університету харчових технологій. Жюрі конкурсу, до складу якого входили Віктор Шевченко - генеральний директор ТОВ "Заммлер Україна", Марія Григорак - президент Асоціації "Український логістичний альянс" та Юрій Гнатовський -  генеральний директор  Асоціації "Український логістичний альянс", обрали переможницю. Студентів КНТЕУ надзвичайно зацікавили такі ініціативи компанії ЗАММЛЕР і деякі з них навіть запевнили, що наступного разу обов’язково будуть серед фіналістів. Святкування Європейського дня логістики продовжилось на складі ЗАММЛЕР, де працівники компанії провели цікаву екскурсію і організували квест. Студенти мали можливість побачити складське обладнання, покористуватись штабелером, сканувати товари та багато іншого. Безсумнівно, після такого заходу зацікавленість студентів у логістиці і роботі логістичних компаній суттєво зросла! 

  

  

 


Кафедра торговельного підприємництва та логістики на Дні ФТМ

16 березня 2017 року. Фотозвіт

Викладачі та аспіранти кафедри, студенти спеціальності "Організація оптової та роздрібної торгівлі" на святі рідного факультету.

  

   

 

 

  


Круглий стіл «СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПРОБЛЕМИ ЛОГІСТИКИ В ТОРГІВЛІ»

14 березня 2017 року на кафедрі торговельного підприємництва та логістики за підтримки журналу «Логістика: проблеми та рішення» відбулося засідання міжвузівського круглого столу «Сучасні тенденції та проблеми логістики в торгівлі».

У роботі круглого столу взяли участь представники Асоціації «Український логістичний альянс», Громадської організації «Спілка підприємців Київщини», кафедри логістики Національного авіаційного університету, кафедри менеджменту НТУУ «Київський політехнічний інститут», компанії «ZAMMLER», консалтингової фірми «АЛЛЕГО», компанії «Трейд-мастер», компанії  «Logistic Plus», ТОВ  «Леон», ТОВ  «Торговий Дім «Золотий Соверен».

З привітальним словом на початку заходу виступив декан факультету торгівлі та маркетингу Осика В.А.

Модераторами – зав. кафедрою торговельного підприємництва та логістики доцентом Торопковим В.М. і головним редактором журналу «Логістика: проблеми та рішення» професором Роматом Є.В. – було представлено учасників круглого столу та окреслено коло проблем, вирішення яких є нагальними для торговельної логістики.  

З доповідями на круглому столі виступили: 

  • президент Асоціації «Український логістичний альянс», зав. кафедри логістики НАУ Григорак М.Ю., яка окреслила основні напрями, тенденції та проблеми розвитку логістики і управління ланцюгами поставок в Україні й світі, надала прогнозні оцінки, а також стратегічні орієнтири логістики національного рівня в контексті Давоського економічного форуму;
  • управляючий консалтингової фірми «АЛЛЕГО» Яценко В.А., що детально зупинився на напрямках розвитку вітчизняної логістики, завданнях її інтеграції у світову систему та визначення законодавчих актів щодо скасування торгових бар’єрів у міжнародній торгівлі;
  • керівник відділу продажів компанії «ZAMMLER» Лінько С., який визначив основні тренди в логістиці світової та внутрішньої торгівлі, а також представив у вигляді практичних кейсів логістику майбутнього;
  • заст. директора ІВК КНТЕУ, міжнародний експерт, член Економічного дискусійного клубу Гарбарук І.М., який звернув увагу на важливості визначення ролі та місця дистрибутора у ланцюжку взаємовідносин промисловець – продавець – покупець, охарактеризував специфіку розвитку партнерства в Україні та наголосив на необхідністі регулювання логістичних процесів з урахуванням сучасних реалій ведення торговельного бізнесу;

-     доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики КНТЕУ Харсун Л.Г., яка зупинилася на основних складових логістики, як інструменту стримування інфляційних процесів в торгівлі;

  • аспірант Хомчук М.В., що зупинилася на актуальних питаннях розвитку логістичної інфраструктури оптової торгівлі, оптимальному формуванні логістичних ланцюгів і визначенні сучасних підходів до розробки логістичної стратегії підприємства оптової торгівлі;
  • аспірант кафедри Фреюк О.В., яка акцентувала увагу присутніх на інноваційних підходах до організації логістичної діяльності в Інтернет-торгівлі, на процесах цифрової трансформації, ефективних рішеннях і використанні інформаційних технологій управління логістичними процесами у сфері e-commerce.

В обговоренні доповідей та розробці рекомендацій взяли участь представники бізнесу, викладачі кафедр логістики НАУ, торговельного підприємництва та логістики КНТЕУ, менеджменту НТУУ «КПІ», магістри та студенти.

Слід відзначити промови:

  • професора кафедри логістики НАУ Смерічевської С.В., яка зупинилася на актуальності піднятих питань і необхідності забезпечення підготовки фахівців з логістики високого рівня для потреб сучасної торгівлі;
  • прес-секретаря компанії «ZAMMLER» Колодій У., яка підкреслила важливість проведення різноманітних заходів з обговорення сучасних тенденцій розвитку економіки України й торгівлі, зокрема, а також визначення підходів до вирішення нагальних проблем логістичної діяльності підприємств; 
  • докторанта кафедри торговельного підприємництва та логістики Ільченко Н.Б., яка наголосила на активізації роботи з поєднання діяльності профільних кафедр навчальних заходів і підприємницьких структур у напряму вирішення проблем логістичної діяльності у сфері торгівлі.

Підводячи підсумки роботи круглого столу зав. кафедри торговельного підприємництва та логістики Торопков В.М. наголосив на важливості об’єднання зусиль громадських структур, бізнесу та навчальних закладів у проведенні всебічних досліджень і розробленні рекомендацій щодо перспектив розвитку логістики у торговельній галузі України, впровадження нових логістичних технологій й механізмів підвищення конкурентоздатності та прибутковості торговельного бізнесу та визначення шляхів подальшого підвищення якості підготовки фахівців з логістики у сфері торгівлі.

 

 

 

 

 

 


Франчайзинг - 2017 очима студентів 3 курсу

23 лютого 2016 року у рамках вивчення дисципліни «Комерційна діяльність» викладачами кафедри торговельного підприємництва та логістики було проведено виїзне заняття зі студентами 3 курсу 2, 3 та 7 груп факультету торгівлі та маркетингу до виставкового центру «КиївЕкспоПлаза», де відбулася найочікуваніша галузева подія франчайзингового ринку України — XIII спеціалізована виставка «Франчайзинг 2017».

Студенти побачили добре відомі й зовсім нові, українські та зарубіжні, бюджетні й топові франшизи у сферах роздрібної торгівлі, громадського харчування, послуг і виробництва, а саме: «Франс.уа», Crema Cafe, «Львівські круасани», «Юрашки», Antonio Biaggi, AP Group, Bartek, Dianora, EcoLife, Remax, Starkebab, «Булочна №1», ломбард «Комод», «Крила», «Наш Край», «Насолода», «Парфумер», «Тарантела», «Факультет-Фарм», «Ярослав».

Український франчайзинг нічого не втратив і у активності потенційних франчайзі — на виставку, окрім наших студентів, приїхало дуже багато відвідувачів готових тут і зараз купувати франшизи. Традиційно «Франчайзинг 2017» радує і досвідчених франчайзі, і початківців насиченою діловою програмою, що охоплює всі аспекти ведення бізнесу за франчайзингом. Тому студенти мали змогу послухати досвідчених практиків та їх бачення франчайзингового бізнесу.

Загалом, захід, організатором якого є компанія «Євроіндекс» є ефективним інструментом вирішенням завдань компаній, що працюють за франчайзинговою схемою: виведення на ринок нових франшиз, розширення франчайзингової мережі, зміцнення відносин з партнерами, моніторинг ринку і дій конкурентів. Цього року виставка продемонструвала стрімке зростання інтересу з боку франчайзерів. 

 

 

  

 

  

 


Дискусійна панель "Логістика. Робота без освіти?"

24 січня 2017р відбулось обговорення питань потреби у фахівцях з логістики в рамках Дискусійної панелі «Логістика. Робота без освіти?». Було обговорено ряд питань, щодо створення інформаційного приводу для підняття проблематики, що «логістика», як професія була виключена постановою Кабінету Міністрів України №266 від 29.04.2015 з «Переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти». Обговорювались реформи в галузі освіти, а саме перспективні напрямки для розвитку економіки України, що неможливо без підготовки необхідних фахівців.

В обговоренні ситуації, що склалась в галузі освіти стосовно підготовки спеціалістів для сфери логістики на дискусійній панелі «Логістика. Робота без освіти?» приймали участь викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики Лиса Світлана Сергіївна та Харсун Людмила Григорівна 

На заході були присутні представники бізнес асоціацій, логістичних компаній, закладів профільної освіти, міністерства інфраструктури та міністерства науки і освіти, комітетів ВРУ з питань транспорту та з питань науки і освіти, а також інші експерти галузі.

Учасники дискусії були одностайні в тому, що логістичний потенціал України значний і однією з основних причин його недостатньої реалізації є гостра нестача кваліфікованих кадрів у сфері логістики. Ні в кого не викликав сумнівів факт невідповідності  рівня підготовки фахівців з логістики  потребам бізнес середовища. Зокрема йшлося про проблему набуття студентами практичних навичок у логістичній діяльності. У зв’язку з цим представники логістичного бізнесу висловили свою готовність брати участь у навчальних процесах ВУЗів України.

За результатами обговорень було заявлено про ініціативу відновлення спеціальності «Логістика та управління ланцюгами поставок» в «Переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої школи» з метою удосконалення та стандартизації підходів до підготовки фахівців з логістики і функціонування самих учасників ринку логістичних послуг.

У продовження цієї дискусії 26 січня відбулось засідання Технічного комітету №183 «Логістика, експедирування та управління ланцюгами поставок», метою створення якого є підготовка національних стандартів у галузі логістики, максимально адаптованих до міжнародних.

На засіданні ТК присутньою була і перший проректор з науково-педагогічної роботи КНТЕУ Притульська Наталія Володимирівна, яка висловила зацікавленість і намір Університету стати колективним членом ТК, а також наголосила на необхідності забезпечення відповідності професійних стандартів фахівців з логістики та інших результатів діяльності Комітету інтересам бізнес середовища.

   

  


Захист випускних кваліфікаційних робіт магістрів

З 16 по 18 січня 2017 року на кафедрі торговельного підприємництва та логістики відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт за спеціальністю 8.03051005 "Організація оптової та роздрібної торгівлі".

У перший день екзаменаційна комісія № 33 на чолі з заступником генерального директора ТОВ “Галант” Богдановою Н.Г. заслухала доповіді студентів денної форми навчання.

17 та 18 січня свої роботи презентували студенти заочної форми навчання.

Представлені на захист випускні кваліфікаційні роботи відрізнялися актуальною тематикою.

Дипломники в цiлому продемонстрували високий рівень підготовлених доповідей, вільне володіння матеріалом випускних кваліфікаційних робіт, використання сучасної професійної термінології, вміння давати ґрунтовні відповіді на питання членів екзаменаційної комісії.

Крім наявності роздрукованого ілюстративного матеріалу, доповіді супроводжувалися яскравими мультимедійними презентаціями з застосуванням Microsoft Power Point.

  

  

  

  


Відкриті лекції з "Проектування торговельних об'єктів"

7 листопада на 3 парі в аудиторії А-409 відбулася відкрита лекція з дисицпліни "Проектування торговельних об'єктів" 
Лекцію на тему "Особливості проектування торговельних об'єктів в Україні" провела керуючий партнер компанії IDNT Олена Коронотова.

10 листопада на 3 парі в аудиторії Б-209 проведено відкриту лекцію з дисципліни "Проектування торговельних об'єктів". Лекцію провів керуючий партнер компанії IDNT Валерій Чумак, який висвітив для студентів досвід проектування торговельних обєктів в США, Сингапурі та країнах Європейського Союзу.

 

  

  

  


Студенти відвідали Міжнародну спеціалізовану виставку

«ТрансУкраїна 2016»

26-28 жовтня 2016 року в Міжнародному виставковому центрі відбулась 19 Міжнародна спеціалізована виставка «ТРАНС УКРАЇНА 2016», яка була організована компанією «Прем’єр Експо» за підтримки Міністерства інфраструктури.

Виставку відвідали студенти КНТЕУ 1 курсу 6 групи магістратури спеціалізації «Товарознавство та комерційна логістика»

На виставці були продемонстровано останні досягнення в області створення і функціонування систем логістики, транспортно-технічного обслуговування, автоматизації та механізації складських процесів, навантажувально-розвантажувальних робіт, надання сучасних технологій вантажоперевезень на всіх видах наземного, водного і повітряного транспорту.

На одному майданчику були зосереджені національні і зарубіжні учасники, які представляли весь ланцюг поставок і галузь в цілому, представники профільних служб і відомств. Виставка забезпечила всіх учасників широким доступом до інформації про ринок, останніми досягненнями і тенденціями в галузі, сприяла встановленню контактів з потенційними клієнтами, надала можливість укласти вигідні угоди і просто побачити, куди і як рухається ринок.

Студенти КНТЕУ змогли знайти багато цікавої та корисної інформації у сфері роботи спеціалізацій транспорту, логістики, інфраструктури та складу для своїх дипломних робіт. Учасники виставки охоче та  детально пояснювали принцип роботи та призначення свого обладнання та устаткування, надавали інформаційні буклети.

Загалом, виставка сприяла практичному ознайомленню студентів з практикою логістики, бізнес-процесами, вдосконаленими зразками техніки та новітніми технологіями.

  

  

 

  

  

  

  

  

   


Круглий стіл «Розвиток торговельного підприємництва в Україні: стратегії, технології, інновації»

26 жовтня в рамках Європейських днів торгівлі на кафедрі торговельного підприємництва та логістики відбулося засідання круглого столу «Розвиток торговельного підприємництва в Україні: стратегії, технології, інновації», основна мета якого полягала в комплексному аналізі сучасних пріоритетів розвитку торговельного підприємництва в Україні, виокремлення основних тенденцій і проблем у торговельній галузі, подальше опрацювання спільно з партнерами-практиками компетентностей фахівців.

З привітальним словом на початку заходу виступив декан ФТМ Осика В.А.

У роботі круглого столу взяли участь представники громадської організації «Спілка підприємців Київщини», керівники підприємств, викладачі, аспіранти і магістранти.

З промовами на круглому столі виступили: 

- директор ТОВ «IDNT» Чумак М.В., який окреслив нагальні завдання сучасних бізнес-структур у напрямку залучення споживачів і забезпечення їх лояльності, а також визначив загальну формулу конкурентоздатного фахівця в торговельній сфері: «тенденції в індустрії  =  тенденції в професії»;

- директор ПП «Бриз», голова громадської організації «Спілка підприємців Фастівського району» Єременко В.В., який детально зупинився на сучасних проблемах і перспективах дерегуляції малого бізнесу;

- заст. директора Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ, експерт-практик FMCG-ринку, спікер і модератор профільних рітейл-форумів Гарбарук І.М., який охарактеризував тенденції розвитку внутрішньої торгівлі в Україні й звернув увагу на необхідність регулювання торгівлі з урахуванням сучасних реалій ведення бізнесу; 

- Голова Фастівської районної ради, к.е.н., доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики Сиваненко Г.П., який зупинився на питаннях забезпечення та ефективного формування державної підтримки підприємництва в Україні;

аспірант кафедри Фреюк О.В., яка акцентувала увагу присутніх на інноваційному факторі розвитку підприємств торгівлі на основі Інтернет-технологій.

В обговоренні взяли участь викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики, присутні представники діючих суб’єктів торговельного підприємництва.

Підводячи підсумки роботи круглого столу зав. кафедри торговельного підприємництва та логістики к.е.н., доцент Торопков В.М. наголосив на важливості об’єднання зусиль громадських структур, бізнесу та навчальних закладів у проведенні всебічних досліджень стану торговельного підприємництва в Україні, вивчення та поширення прогресивного досвіду управління підприємствами торгівлі, спільного обґрунтування напрямів розв’язання сучасних проблем розвитку галузі та визначення шляхів підвищення якості підготовки конкурентоспроможних фахівців з організації оптової та роздрібної торгівлі.

  

    

  

  

  

  


Перше засідання Дискусійного клубу

19 жовтня 2016 року об 11:50 в аудиторії А-409 у рамках Європейських днів торгівлі і в області інтересів кафедри торговельного підприємництва та логістики відбулося перше засідання Дискусійного клубу серед студентів 3 курсу факультету торгівлі і маркетингу.

Особливостями таких зустрічей є те, що Дискусійний клуб дарує можливість студентам з різних груп потоку поспілкуватися, порівняти свій кругозір і рівень інтелекту, свої ораторські здібності, допомагає дохідливо викладати свої думки, переконувати співрозмовника, сперечатися. Студентам дається право відстояти честь групи, тому їх доповіді відрізняються від простих, семінарських, так як вимагають особливої ​​впевненості, винахідливості і інтересу. Доповідачі зобов'язані мати гарний і виразний голос, чітку дикцію, що в подальшому має їх привести до успішного кар'єрного росту і легкого спілкуванню в різних взаєминах.

За допомогою інтригуючих, цікавих і розвиваючих дебатів була розкрита тема «Умови ведення комерційної діяльності в різних європейських країнах», на прикладі таких країн, як Німеччина, Іспанія, Італія і Австрія.

Дебати – одна з ефективних форм, яка дозволяє студентам легко засвоїти серйозні навички обговорення спірних питань, ведення переговорів, презентації та публічного виступу. Гра в дебати, допомагає студентам навчитися бути переконливим, чітко аргументувати свою точку зору, критично ставитися до представленої інформації.

Незалежними слухачами були студенти 4 курсу факультету торгівлі і маркетингу, які за допомогою анонімного голосування оцінили роботу доповідачів з різних груп за такими критеріями: ораторська майстерність, презентація, впевненість і згуртованість групи, актуальність і реальність наданої інформації.

Результати голосування будуть представлені 26 жовтня доцентом кафедри торговельного підприємництва та логістики Кавун Ольгою Олександрівною на лекції з «Організації торгівлі», група-переможець буде нагороджена заохочувальним призом.

  

  


Лекція радника з питань цілей сталого розвитку ПРООН

«Цілі сталого розвитку: Україна»

19 жовтня 2016 року об 8:30 в аудиторії Б-211 у рамках Європейських днів торгівлі та з ініціативи кафедри торговельного підприємництва та логістики відбулася лекція радника з питань цілей сталого розвитку ПРООН, кандидата економічних наук Сітнікової Наталії Петрівни на тему «Цілі сталого розвитку: Україна».  Загалом її доповідь була присвячена найактуальнішим глобальним проблемам, що стоять зараз перед людством. 

На початку Наталія Сітнікова привітала слухачів, студентів 3-4 курсів факультету торгівлі та маркетингу з 70-річним ювілеєм з дня заснування університету та запросила їх до конструктивного обговорення проекту, в якому вона особисто брала участь, його головні цілі та завдання.

У 2000 році Декларацією Тисячоліття ООН було визначено орієнтири глобального розвитку до 2015 року, зокрема, з 2000 по 2015 рр. в Україні цей проект був  спрямований на подолання бідності, забезпечення якісної освіти впродовж життя, забезпечення ґендерної рівності, зменшення дитячої смертності, поліпшення здоров’я матерів, обмеження поширення ВІЛ- інфекції/ СНІДу та туберкульозу і започаткування тенденції до скорочення їх масштабів, сталий розвиток довкілля.

У 2012 році в рамках підготовки Конференції ООН зі сталого розвитку Ріо+20 урядами низки країн-членів ООН було запропоновано розробити новий пакет цілей – Цілі сталого розвитку (ЦСР). Це стало початком роботи з формулювання нових цілей розвитку на наступні п’ятнадцять років – до 2030 року.

Виходячи з цього, пані Наталія також поділилася зі студентами перспективними напрямами діяльності проекту на новий, актуальних для них період – 2015–2030 рр. ЦСР мають стати платформою, на базі якої розроблятимуться національні стратегії протягом наступних 15-ти років. Зокрема, йшлося про роботу ПРООН в Україні над проблемами урбанізації й екології (збереження прісних водних ресурсів), подолання соціальної нерівності й конфліктів між державами.

Наталія Петрівна також звернула увагу присутніх викладачів, що представництво ООН в Україні зацікавлено в співпраці з університетами та покладає великі надії на сьогоднішніх студентів, оскільки саме від молодого покоління залежить, залишаться громадяни України рядовим населенням, чи стануть поважним суспільством. А саме в руках наших студентів конкурентоспроможне майбутнє України та розвиток торгівлі на новому рівні.

   

   

  


АНОНС: Круглий стіл «Розвиток торговельного підприємництва в Україні: стратегії, технології, інновації»

26 жовтня 2016 року в рамках Європейських днів торгівлі о 13.00 в аудиторії А-409а відбудеться круглий стіл «Розвиток торговельного підприємництва в Україні: стратегії, технології, інновації».

Головна мета заходу – комплексний аналіз сучасних пріоритетів розвитку торговельного підприємництва в Україні, виокремлення основних тенденцій і проблем у торговельній галузі, визначення стратегій та інструментів для їх розв'язання, а також подальше опрацювання затребуваних сьогодні практикою професійних компетентностей фахівців з організації оптової та роздрібної торгівлі, що підвищить їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Питання для розгляду:

  • розвиток підприємництва як головний аспект економічної безпеки України;
  • переваги та виклики для торговельного бізнесу у контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС;
  • сучасні тенденції торгівлі: зміна пріоритетів споживачів; 
  • клієнт-орієнтоване обслуговування в роздрібній та оптовій торгівлі;
  • Інтернет-торгівля як реальна альтернатива традиційному продажу;
  • конкуренція у форматі торговельних і торговельно-розважальних центрів;
  • стратегія, тактика, технологія відкриття магазину та регламентація бізнес-процесів.

Міжнародний транспортний тиждень

31 травня - 3 червня 2016 р., м. Одеса

З 31 травня по 3 червня 2016 року в м. Одеса проходили заходи в рамках Міжнародного транспортного тижня, які відвідали представники Київського національного торговельно-економічного університету: д.т.н, професор, перший проректор Притульська Наталя Володимирівна та доценти кафедри торговельного підприємництва та логістики - к.е.н., доцент Зіміна Анна Іванівна і к.е.н., доцент Харсун Людмила Григорівна.

Аналітично-інформаційний звіт ...

   

 


Відкрита лекція "Сучасні проблеми транспортної логістики в Україні"

14 квітня 2016 року за спільної ініціативи кафедри торговельного підприємництва та логістики КНТЕУ та міжнародної логістичної компанії "Карго-експрес", відбулася відкрита лекція провідного спеціаліста з оперативного управління залізничних перевезень напіввагонами.

Представник компанії Михайло Мурін з практичної точки зору розповів про проблеми залізничних перевезень вантажів та можливі шляхи їх вирішення. Практичні знання та досвід спеціаліста допомогли студентам більш глибоко зрозуміти логістику залізничних перевезень та поринути в світ нових можливостей транспортної логістики.

Також на заняття до студентів завітав керівник відділу  напряму СНД компанії TELS, яка працює на ринку України 15 років і має налагоджену інфраструктуру автомобільних перевезень по всьому світові. Логістична компанія має вдалий досвід доставки як стандартного вантажу, так і збірних вантажів. Представник TELS Андрій Васильович Мамонов розповів про проблеми автомобільних перевезень, в умовах нестабільної економіки, та про проблеми автомобільних перевезень між Росією та Україною.

Логістика - це галузь діяльності, яка постійно розвивається і потребує нових рішень. Тому, щоб бути в курсі останніх подій в логістиці і отримати практичні знання, які можуть стати в нагоді в майбутній професії, кафедра торговельного підприємництва та логістики продовжує запрошувати спеціалістів-практиків для спілкування з студентами.

  


Відкрита лекція "Перспективи розвитку міжнародних автоперевезень в Україні"

17 березня 2016 року за спільної ініціативи кафедри торговельного підприємництва та логістики КНТЕУ та міжнародної логістичнї компаніїTELS, відбулася відкрита лекція керівника відділу логістики по напрямку перевезень СНД для студентів ФТМ (спеціальність «Маректинг») ФЕМП (спеціальність «Логістика»).

Спікер Мамонов Андрій Васильовичз практичної точки зору розповів, про сучасні проблеми міжнародних автомобільних перевезень. Практичні знання та досвід спеціаліста допомогли студентам більш глибоко зрозуміти логістику та поринути в світ нових можливостей міжнародних перевезень.

Компанія TELS розвивається 15 років і має налагоджену інфраструктуру перевезень по всьому світу. Вдалий досвід доставки як стандартного вантажу, так і збірних вантажів.

Логістика – це галузь діяльності, яка постійно розвивається і потребує нових рішень. Щоб бути в курсі останніх подій і отримати практичні знання, які можуть стати в нагоді в майбутній професії, було запрошено спеціаліста з практики.

  


Студенти відвідали Міжнародну виставку «Логістика 2016»

24 та 25 лютого 2016 року студенти 1 курсу магістратури спеціалізації «Товарознавство та комерційна логістика» та спеціальності «Логістика» відвідали Міжнародну виставку «Логістика 2016», що проходила в виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза».

Відвідавши виставку,студенти ознайомились зпропозиціями для поліпшення процесів логістичної галузі та різноманітним технічним оснащенням для холодильного, торговельного обладнання.Ззовні павільйону студенти оглянули рефрижераторні контейнери з теплоізольованою камерою та холодильною установкою для підтримки визначеного температурного режиму.

Для потреб складуваннявантажів на виставці представлені стелажні системи. Присутні підприємства, що надають логістичні послуги з транспортування, перевезення в контейнерах різного типу морським транспортом. До міжнародних перевезень залучаються іноземні компанії та транспортні агенти. В організації поставок пропонуються комп’ютерні системи дляоброблення і виконання замовлень разом з визначенням оптимального шляху (маршруту) доставки.

На виставці були присутні представники багатьох логістичних підприємств України, проводилися семінари по впровадженню новітніх технологічних рішень в галузі.

Стуенти ознайомились з інноваційними рішеннями в галузі складської логістики, новими типами контейнерів, складними контейнерами для сипучих товарів, морозильними агрегатами, системами вентиляції складських приміщень для утримання оптимальної температури зберігання продовольчих товарів.

Також в програмі були дуже багато цікавих та корисних заходів таких як семінари, конференцііта майстер-класи, один з яких проходив 23 лютого на тему «Як транспортну логістику зробити надприбутковою і підвищити прибуток до 40%». Його проводив О. Кшиванський, експерт з автоматизації процесів логістики, експерт у галузі автоматизації FMCG-компаній.

На цьому майстер-класі можна було дізнатися про таке:

- За допомогою яких простих інструментів можна перетворити  доставки на сервісний, клієнт-орієнтований напрям.

- Скільки грошей і клієнтів компанія втрачає через відсутність сервісного підходу до доставок.

- Основна перешкода до зростання  доходу в розвитку сервісу доставок.

- Чи потрібна  кооперація в доставках і на скільки це підвищить  доходи.

- Хто насправді керує доставками в більшості компаній.

- Ключові показники, контроль над якими  повинні встановити, перш ніж починати щось міняти.

- Інструмент для відповіді на питання: «Везти або не везти?» при виникненні сумнівів у рентабельності обслуговування точки доставки.

Серед відвідувачів виставки «Логістика 2016» в основному беруть участь представники провіднихвеликих та малих українських підприємств, логістичних компаній, розробників та інтеграторів логістичних інформаційних систем.

 

 


Стажування викладачів кафедри за кордоном - січень 2016 року, м.Братислава, Словаччина

Доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики Кулік Анна Володимирівна прийняла участь в міжнародній науково-практичній конференції "Economics, science,education: integration and synergy", яка відбулась 18-21 січня 2016 року в м. Братислава, Словаччина.

Відбулось стажування з інноваційних методів та підходів в освіті в Академічному товаристві Міхала Балудянського, Словаччина. За результатами було отримано відповідні сертифікати.

 


Студенти відвідали Міжнародну виставку «Фрукти. Овочі. Логістика 2016»

12 лютого 2016 року студенти 1 курсу магістратури спеціалізації «Товарознавство та комерційна логістика» відвідали Міжнародну виставку «Фрукти. Овочі. Логістика 2016», що проходила в виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза».

З 10 по 12 лютого, в Києві проводились найбільші в 2016 році міжнародні агропромислові виставки України, «Зернові технології», «AgroAnimalShow» та «Фрукти. Овочі. Логістика». На виставці було представлено близько 500 компаній, серед яких 125 зарубіжних з України та 19 країн світу такі як Австрія, Велика Британія, Данія, Ізраїль, Ірландія, Іспанія, Італія, Китай, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Туреччина, Угорщина, Україна, Фінляндія, Франція.

Експозиції виставок були розміщені у трьох павільйонах та на відкритому майданчику виставкового центру.В кожному із цих павільйонів можна було знайти масу цікавих розробок та впроваджень.

Для тих хто цікавиться плодоовочевою галузю була цікаво представлена нова колекція сортів і гібридів овочевих культур а також сільськогосподарська техніка, обладнання для крапельного зрошення, фертигації, транспортування, зберігання та пакування продукції.

Ця виставка поєднує всіх учасників українського сільськогосподарського бізнесу для вирішення проблем, які виникають на всіх ланках цієї промисловості та логістики,і єодним з найбільш ефективних інструментів розвитку галузі та популяризації аграрного бізнесу, що має практичну спрямованість на підтримку вітчизняного виробника власної продукції, впровадження у виробництво передового досвіду організації промислового виробництва.

У сфері логістики було преставлено сховища та обладнання для зберігання готової продукції, заморожування продукції, обладнання для переробки продукції, спеціальний транспорт, вантажно-розвантажувальні машини і механізми, оптові ринки, тренінги та консалтингові послуги з логістики в агробізнесі.

  

 ​

22.02.2016
knteu
8098
остання редакція 18.04.2024
263422