ресторанних і крафтових технологій
|
ГНІЦЕВИЧ ВІКТОРІЯ АЛЬБЕРТІВНА
доктор технічних наук, професор
професор кафедри ресторанних і крафтових технологій
гарант освітньо-наукової програми 1 рівня вищої освіти
«Технологія і організація ресторанного бізнесу»
e-mail: v.gnitsevych@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
Scopus...
Web Of Science...
ORCID...
Індекси бібліографічних посилань Google
Академія
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ
ІНТЕРЕСІВ |
фундаментальні та прикладні дослідження в галузі розроблення
технологій харчових продуктів із заданими властивостями на основі
молочної і рослинної сировини
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Технології ресторанної продукції», «Організація
наукового дослідження», Наукові семінари «Інноваційні товари і
технології», «Безпечність та якість продуктів і товарів»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
- професор кафедри технології в ресторанному господарстві, 2012
р.
- доктор технічних наук, 05.18.16 «Технологія продуктів
харчування», тема дисертації: " Наукове обґрунтування технологій
кулінарної продукції з пінною й емульсійною структурою з
використанням амаранту та топінамбура ", 2010 р.
- доцент кафедри технології виробництва продукції громадського
харчування, 2000 р.
- кандидат технічних наук, 05.18.16 «Технологія і організація
громадського харчування», тема дисертації: "Технологія виробництва
кулінарних виробів на основі молочної сировини, отриманої методом
ультрафільтрації ", 1992 р.
- інженер-технолог за спеціальністю «Технологія та організація
громадського харчування», Донецький інститут радянської торгівлі,
1988 р.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- професор кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, з 2015 р. до цього часу.
- професор, завідувач кафедри технології в ресторанному
господарстві Донецького національного університету економіки і
торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, 2011-2014 рр.
- декан факультету ресторанно-готельного бізнесу Донецького
національного університету економіки і торгівлі імені Михайла
Туган-Барановського,МОН України, 2011-2014 рр.
- доцент кафедри технології в ресторанному господарстві
Донецького національного університету економіки і торгівлі імені
Михайла Туган-Барановського,МОН України, 2000-2010 рр.
- асистент кафедри технології в ресторанному господарстві
Донецького національного університету економіки і торгівлі імені
Михайла Туган-Барановського МОН України, 1993-2010 рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
Монографії:
1. Гніцевич В.А., Коршунова Г.Ф., Сімакова О.О., Ільдірова С.К.
Амарант. Перспективи використання: монографія. – Донецьк: ДонДУЕТ,
2002. – 156 с.
2. Шубін О.О., Коршунова Г.Ф., Дуленко Л.В., Гніцевич В.А.
Використання дикорослих Донецького регіону у харчуванні: монографія
/ – Донецьк: Дон ДУЕТ, 2004. – 192 с.
3. Гніцевич В.А., Никифоров Р.П., Федотова Н.А., Кравченко
Н.В. Технологія харчових продуктів із заданими властивостями
на основі вторинної молочної та рослинної сировини: монографія // /
Донецьк: Донбасс, 2014. – 337 с.
4. Дейниченко Л.Г., Гніцевич В.А., Дейниченко Г.В. Інноваційні
технології молочно-білкових концентратів : монографія. Харків :
Факт, 2021. 220 с.
Колективні монографії:
- Інноваційні технології харчової продукції: колективна
монографія / за заг. ред. Г.В. Дейниченка. – Харків: Факт, 2019.
248 с.
- Gnitsevych V. A., Honchar Yu. M. Technology and properties of
low-lactose semi-finished product based on sweet milk whey.
Innovative technologies and equipment: development prospects of the
food and restaurant industries : Scientific monograph. Riga, Latvia
: “Baltija Publishing”, 2022. Р 118-136.
- Honchar,
Y., Gnitsevych,
V. Improving the quality of dairy sauces by using condensed
low-lactose milk whey. Food Technology Progressive
Solutions, 2024, pp. 152–168.
Статті у у Scopus, Web of
Science
- Никифоров Р.П., Гніцевич В.А. Обґрунтування технології
емульсійних соусів із застосуванням білково-вуглеводного
напівфабрикату // В.А.Гніцевич, / Восточно-европейский журнал
передовых технологий. Выпуск 3/10 (75) 2015 г. – С. 15-19.
- Yudina, Т., Gnitsevych, V., Deinychenko, G., Nazarenko, I.
Determination of process raw process-sing options in technology
pektynovmisnoyi milk-vegetable stuffing. Eastern Eurppean Jornal of
Enterprise technologies. 2016. – № 5/11 (83) – с. 25-31.
- Gnitsevych V., Yudina Т., Deinychenko L., Nykyforov R.,
Nazarenko I. Survey of characteristics of dairy-protein
concentrates in the low-temperature storage process.
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2018. – №1.
– P. 16–22.
- Tetiana Yudina, Victoriia Gnitsevych, Iryna Nazarenko (2019).
Substantiation of rational modes of semi-finished milk-plant
stuffings freezing. Ukrainian Food Journal. №29 (1). Р.89-98.
- Deinychenko L., Deinychenko G., Gnitsevych V., Kravchenko T.
(2020). Influence of processing parameters on the techno-functional
propertiesof berry coagulants. Ukrainian Food Journal. Volume 9.
Issue 1, р.74-85.
- Polishchuk G., Breus N., Shevchenko I., Gnitsevych V., Yudina
T., Nozhechkina -Yeroshenko G., Semko T. (2020) Determining the
effect of casein on the quality indicators of ice cream fat
content. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies.
Volume 11. Issue 4 (106): Technology and Equipment of Food
Production., р.24-30.
7. Gnitsevych V., Yudina
T., Honchar Y., Vasylieva O., Diachuk L. (2020). Justification
emulsify properties of semi-finished product based on low-lactose
milk whey. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies.
Volume 3, Issue 11 (105): Technology and Equipment of Food
Production. P.21-29.
8.
Honchar Y., Gnitsevych V. Rheological properties of model systems
of semi-finished products based on condensed low-lactose whey.
International Journal of Food Science and Applied Biotechnology.
Academic Publishing House of University of Food Technologies
Plovdiv. Bulgaria. 2020, Vol. 3., Iss. 2.
9.
Viktoriia A. Gnitsevych, Anzhelika O. Medvedeva,
Olena O. Vasylieva ets. The theoretical
description of sucralose cathodic electrochemical determination
over a poly(safranin) modified electrode in acidic media
(2023). Biointerface Research in
Applied Chemistry. Volume 13. Issue 6. 520.
DOI: 10.33263/BRIAC136.520
10. Honchar,
Y., Gnitsevych,
V. Improving the quality of dairy sauces by using condensed
low-lactose milk whey. Food Technology Progressive
Solutions, 2024, pp. 152–168. DOI: https://doi.org/10.21303/978-9916-9850-4-5.ch6
Статті у фахових виданнях
Об'єкти права інтелектуальної власності (патенти)
- Пат. на винахід № 116413 Україна, МПК A23J 1/20. Спосіб
виробництва молочно-білкового копреципітату / Гніцевич, В. А.,
Дейниченко, Л. Г.; заявник і патентовласник Київ. нац. торг.-екон.
ун-т – № a201607644; заявл. 12.07.2016, опубл. 12.03.2018, бюл. №
5/2018. – 8 с.
- Пат. на винахід № 117602 Україна, МПК A23J 1/20. Спосіб
виробництва молочно-білкового концентрату / Гніцевич, В. А.,
Дейниченко, Л. Г.; заявник і патентовласник Київ. нац. торг.-екон.
ун-т – № a201607645; заявл. 12.07.2016, опубл. 27.08.2018, бюл. №
16/2018. – 8 с.
- Пат. на корисну модель № 113382 Україна, МПК A23J 1/20, A23C
9/133. Спосіб виробництва молочно-білкового копреципітату /
Гніцевич, В. А., Дейниченко, Л. Г.; заявник і патентовласник Київ.
нац. торг.-екон. ун-т – № u201607642; заявл. 12.07.2016, опубл.
25.01.2017, бюл. № 2/2017. – 3 с.
- Пат. на корисну модель № 113383 Україна, МПК A23J 1/20, A23C
9/133. Спосіб виробництва молочно-білкового концентрату / Гніцевич,
В. А., Дейниченко, Л. Г.; заявник і патентовласник Київ. нац.
торг.-екон. ун-т – № u201607643; заявл. 12.07.2016, опубл.
25.01.2017, бюл. № 2/2017. – 3 с.
- Пат. на корисну модель № 120219 Україна, МПК A23L 9/00.
Молочно-морквяна запіканка / Гніцевич, В. А., Юдіна, Т. І.,
Назаренко, І. А., Дейниченко, Л. Г.; заявник і патентовласник Київ.
нац. торг.-екон. ун-т – № u201704223; заявл. 28.04.2017, опубл.
25.10.2017, бюл. № 20/2017. – 7 с.
- Пат. на корисну модель №123788 Україна, МПК A23L 17/00. Суппюре
риборослинний з білоквмісними напівфабрикатами / Н. В. Притульська,
Д. В. Федорова, М. Ф. Кравченко, В. А. Гніцевич, В. А. Піддубний ;
заявник і патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т.;
опубл.12.03.2018. – 2018, Бюл. № 5. – 4 с.
- Пат. на корисну модель №126054 Україна, МПК (2006) A23L 23/00.
Харчовий концентрат «Суп-пюре м’ясо-рослинний» з білоквмісними
напівфабрикатами для харчування осіб із підвищеними фізичними та
психоемоційними навантаженнями / Н.В. Притульська, Д.В. Федорова,
М.Ф. Кравченко, В.А. Гніцевич, В.А. Піддубний ; заявник і
патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т.; згідно заявки
№u201709293 від 22.09.2017 р.; опубл. 11.06.2018. – 2018, Бюл. №
11. – 16 с
- Пат. на корисну модель №126413 Україна, МПК (2006) A23L 23/00.
Харчовий концентрат «Суп-пюре м’ясо-рослинний із зернобобовими» з
білоквмісними напівфабрикатами для харчування осіб із підвищеними
фізичними та психоемоційними навантаженнями / Н.В. Притульська,
Д.В. Федорова, М.Ф. Кравченко, В.А. Гніцевич, В.А. Піддубний ;
заявник і патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т.; згідно
заявки №u201709292 від 22.09.2017 р.; опубл. 25.06.2018. – 2018,
Бюл. № 12. – 16 с. 9.
- Пат. на корисну модель №123788 Україна, МПК A23J 1/04
(2006.01). Харчовий концентрат «Суп-пюре рибо-рослинний» з
білоквмісними напівфабрикатами для харчування осіб із підвищеними
фізичними та психоемоційними навантаженнями / Н.В. Притульська,
Д.В. Федорова, М.Ф. Кравченко, В.А. Гніцевич, В.А. Піддубний ;
заявник і патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т.; згідно
заявки №u201708936 від 08.09.2017 р.; опубл. 12.03.2018. – 2018,
Бюл. № 5. – 16 с.
- Пат. на корисну модель №126059 Україна, МПК (2006) A23L 7/00,
A23L 17/10 (2006.01). Хлібці рибо-рослинні/ Н.В. Притульська, Д.В.
Федорова, М.Ф. Кравченко, В.А. Гніцевич, В.А. Піддубний ; заявник і
патентовласник Київ. нац. торг.-екон. ун-т.; згідно заявки
№u201709759 від 06.10.2017 р.; опубл. 11.06.2018. – 2018, Бюл. №
11. – 16 с
- Пат. на корисну модель 120981 Україна, МПК А21D 13/43, А21D
2/26. Коржик «Злагода» / Т.І. Юдіна, В.А. Гніцевич, І.А. Назаренко,
Є.Є. Бригадир; заявник та патентовласник КНТЕУ(Україна). – №
u201705308; заявл. 30.05.2017; опубл. 27.11.2017, Бюл. №22. – 4
с.
- Пат. на корисну модель 129640 Україна, МПК A23L 5/00, A23L
19/00. Спосіб виробництва ферментованого пюре з м’якоті гарбуза з
підвищеним вмістом пектину / Гніцевич В.А., Гончар Ю.М.; заявник та
патентовласник КНТЕУ(Україна). – № u201803959; заявл. 12.04.2018;
опубл. 12.11.2018, Бюл. №21. – 4 с.
- Пат. на корисну модель 129641 Україна, МПК A23C 21/00. Спосіб
виробництва ферментованої молочної сироватки зі зниженим вмістом
лактози / Гніцевич В.А., Гончар Ю.М.; заявник та патентовласник
КНТЕУ(Україна). – № u201803960; заявл. 12.04.2018; опубл.
12.11.2018, Бюл. №21. – 4 с.
- Пат. на корисну модель № 136022 Україна, МПК A23L 27/60
(2016.01), A23L 23/00. Низьколактозний емульсійний соус «Wellness»
для спеціального харчування. Гніцевич В.А., Гончар Ю.М., Євдомаха
Т.І.; замовник і власник Київ. нац. торг.-екон. ун-т. № u201902414;
заявл.12.03.19; опубл. 25.07.19, Бюл. №14. 6 с.
- Пат. на корисну модель № 136990 Україна, МПК A23L
23/00, A23L 27/60. Спосіб виробництва низьколактозного
емульсійного соуус «Wellness» для спеціального харчування. Гніцевич
В.А., Гончар Ю.М., Євдомаха Т.І.; замовник і власник Київ. нац.
торг.-екон. ун-т. № u201902415; заявл.12.03.19; опубл. 25.09.2019,
бюл. № 18 6 с.
- Пат. на корисну модель № 136991 Україна, МПК A23J
1/20 (2006.01), A23C 21/08 (2006.01), A23L
33/10 (2016.01). Спосіб виробництва напівфабрикату на основі
згущеної молочної сироватки та диспергованого пбре з мякоті гарбуза
з підвищеним вмістом пектину. Гніцевич В.А., Гончар Ю.М., Євдомаха
Т.І.; замовник і власник Київ. нац. торг.-екон. ун-т. № u201902416;
заявл.12.03.19; опубл. 25.09.2019, бюл. № 18. 6 с.
- Пат. на корисну модель № 152364 Україна, МПК A23С
13/00 (2006.01), A23J 3/00 Спосіб виробництва крему
білкового з вершків. Дейниченко Л.Г., Гніцевич
В.А., Корецька І.Л., Кузьмін О.В., Буряк Д.О.;
замовник і власник НУХТ № u201902416; заявл.27.10.2021; опубл.
19.01.2023, бюл. № 3/2023.
- Пат. на корисну модель № 152739 Україна, МПК A23L
13/00 (2006.01), A23D 3/00 B01F 23/00. Спосіб
виготовлення емульсійного соусу для спеціального дієтичного
харчування. Грабовська О.В., Федорова Д.В., Гніцевич
В.А., Дарміна А.Д., Овчаренко О.Р..; замовник і власник
ДТЕУ № u202203237; заявл. 06.09.2022; опубл. 06.04.2023, бюл.
№ 14/2023.
Гніцевич В. А. Інновації у виробництві молочно-білкових
копреципітатів / В. А. Гніцевич, Л. Г. Дейниченко // Туристичний,
готельний і ресторанний бізнес: інновації та тренди: тези доповідей
Міжнар. наук.-практ. конф., 7 квітня, 2016 р. – Київ: КНТЕУ,
2016.– С.
223–225.
2. Дейниченко Л. Г. Ягоди журавлини як перспективна сировина для
виробництва продуктів спеціального призначення / Л. Г. Дейниченко
// Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: матеріали
VII Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 30–31 травня, 2016 р. –
Кривий Ріг: ДонНУЕТ, ФОП Чернявський Д.О., 2016.– С. 58–59.
3. Гніцевич В. А. Вплив технологічних факторів на процес
отримання молочно-білкових копреципітатів із журавлиною / В. А.
Гніцевич, Л. Г. Дейниченко // Розвиток харчових виробництв,
ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми,
перспективи, ефективність: тези доповідей Міжнар. наук.-практ.
конф., 19 травня, 2016 р. – Харків: ХДУХТ, 2016.– С.
32–33.
4. Gnitsevych, V. Research of technological factors impact on
obtaining process of dairy-protein co-precipitates with viburnum /
V. Gnitsevych, L. Deinychenko // Ukraine – EU. Modern technology,
Business and Law: collection of international scientific papers: in
2 parts. Part 1. Modern Priorities of Economics, Engineering and
Technologies: II Intern. scient. and pract. conf., 12-16 April,
2016. – Chernihiv: CNUT, 2016.– С. 294–296.
5. Гніцевич В. А. Хімічний склад копреципітатів на основі
білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини / В. А.
Гніцевич, Л. Г. Дейниченко // Перспективи розвитку
м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті
євроінтеграції: матеріали П'ятої Міжнар. наук.-техн. конф., 7–8
листопада, 2016 р. – Київ: НУХТ, 2016.– С. 101–103.
6. Гніцевич В. А. Амінокислотний склад молочно-білкових
копреципітатів / В. А. Гніцевич, Л. Г. Дейниченко // Актуальні
задачі сучасних технологій: тези доповідей V Міжнар.
наук.-техн. конф. молодих учених та студентів, 17–18 листопада,
2016 р. – Тернопіль: ТНТУ, 2016.– С. 228–229.
7. Гницевич В. А. Инновации в производстве молочно-белковых
копреципитатов / В. А. Гницевич, Л. Г. Дейниченко // Закупки,
условия производства, оборудование и технологии для
усовершенствования и улучшения экономической эффективности:
материалы Междунар. науч.-практ. конф.,, 24–25 листопада, 2016 р. –
Наманган: НМТИ, 2016.– С. 517–519.
8. Гницевич В. А. Определение параметров обработки ягод,
используемых для получения молочно-белковых концентратов / В. А.
Гницевич, Л. Г. Дейниченко // Продовольственная безопасность в
контексте новых идей и решений: материалы Междунар. науч.-практ.
конф., 10 марта, 2017 г. – Семей: Государственный университет имени
Шакарима, 2017. – С. 269–272.
9. Гницевич В. А. Содержание полифенолов в ягодных пюре и
молочно-белковых концентратах / В. А. Гницевич, Л. Г. Дейниченко //
Переработка и управление качеством сельскохозяйственной продукции:
материалы III Междунар. науч.-практ. конф., 23–24 марта, 2017 г. –
Минск: БГАТУ, 2017. – С. 368–369.
10. Гніцевич В. А. Амінокислотний склад сирників на основі МБК /
В. А. Гніцевич, Л. Г. Дейниченко // Інноваційні аспекти розвитку
обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності:
матеріали другої Міжнар. наук.-практ. конф., 5–7 вересня, 2017 р. –
Харків –Мелітополь – Кирилівка: ХДУХТ, 2017.– С. 227–228.
11. Гніцевич В. А. Поверхнево-активні властивості соків
журавлини та калини / В. А. Гніцевич, Л. Г. Дейниченко // Актуальні
проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу
в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи: тези
доповідей Міжнар. наук.-практ. конф., присвяченої 50-річчю
заснування Харківського державного університету харчування та
торгівлі й 10-річчю запровадження в Україні спеціальності
«Готельно-ресторанна справа», 21 вересня, 2017 р. – Харків: ХДУХТ,
2017.– С. 93–95. (Особистий внесок здобувача – досліджено
поверхнево-активні властивості соків журавлини та калини).
12. Гніцевич В.А., Гончар Ю.М. Спосіб виробництва згущеної
ферментованої молочної сироватки зі зниженим вмістом лактози.
Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного
господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність :
Міжнародна науково- практична конференція, 19 листопада 2018 р. :
[присвячена 80-річчю з дня народження ректора університету
(1988–1991 рр.), доктора технічних наук, професора,
члена-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва Михайла Івановича : тези у 2
ч.] / редкол. : О. І. Черевко [та ін.]; Харк. держ. ун-т харчування
та торгівлі. – Х. : ХДУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 121-122.
13. Гніцевич В. Євдомаха Т. Моделювання складу напівфабрикату на
основі згущеної низьколактозної сироватки / Інноваційні технології
розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного
бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді :
Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти
і молодих учених, 3 квітня 2019 р. : [тези у 2-х ч.] / редкол. : О.
І. Черевко [та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 23.
14. Нnitsevych V. A. Birka. Modeling of dependence of
ability to connect a moisture of meat from pressure. Туризм XXI
століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності : матеріали
Міжнар. наук.-практ. конф. (Пряшів, 10–11 квіт. 2019 р.) / відп.
ред. А. А. Мазаракі. – Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2019. –
138-139 с.
15. Гніцевич В.А. Лізанець М. Технологія напівфабрикату на
основі плодово-ягідної сировини. Туризм XXI століття: глобальні
виклики та цивілізаційні цінності : матеріали Міжнар. наук.-практ.
конф. (Пряшів, 10–11 квіт. 2019 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. –
Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2019. – 145-146 с.
16. Юдіна Т.І., Гніцевич В.А. Проблеми реалізації академічної
доброчесності в освітньо-науковому середовищі України. Інженерна
освіта у сфері харчової і готельної індустрії: виклики сьогодення :
Міжнародна науково-методична конференція до 50-річчя кафедри
устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва, 23–24
травня 2019 р. : [тези] / редкол. : О.І. Черевко [та ін.]. – Харків
: ХДУХТ, 2019. – С. 99-100.
17. Гніцевич В.А., Юдіна Т.І. Метод case-study як спосіб набуття
професійних компетенцій студентами інженерних спеціальностей.
Інженерна освіта у сфері харчової і готельної індустрії: виклики
сьогодення : Міжнародна науково-методична конференція до 50-річчя
кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І.
Беляєва, 23–24 травня 2019 р. : [тези] / редкол. : О.І. Черевко [та
ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2019. – С. 193-194.
18. Гніцевич В.А., Юдіна Т.І., Проблеми реалізації академічної
доброчесності у освітньо-науковомк середовищі України. Академічна
доброчесність: виклики сучасності / Збірник наукових есе учасників
дистанційного етапу наукового стажування для освітян (Республіка
Польща, Варшава, 28.01 – 08.02.2019). – Варшава, 2019. – С
48-51.
19. Гніцевич В.А., Гончар Ю.М. Технологія емульсійного соусу для
спеціального харчування. Матеріали 85 Ювілейної Міжнародної
наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів
"Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у
XXI столітті", присвяченої 135-річчю Національного університету
харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К.: НУХТ, 2019 р. –
Ч.1. –С 41.
- Гніцевич В.А., Гончар Ю.М. (2019). «Дослідження
жиропоглинальної здатності емульсійного соусу «Майонез «Wellness»
для спеціального харчування». 85-а Міжнародна наукова конференція
молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді -
вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». С. 43.
(м.Київ, НУХТ);
21. Гніцевич В.А. Технологічні основи виробництва і
використання напівфабрикату на основі молочної сироватки / Мат.
третьої міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні
аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах
сучасності» – Харків : ХДУХТ, 2019. – С. 185-186.
22. Юдіна Т.І., Гніцевич В.А. Технологія крафтових розсільних
сирів з використанням сколотин / Мат. IX Международной
научно-практической конференции «SCIENTIFIC ACHIEVEMENTS OF MODERN
SOCIETY» 28-30 апреля 2020 года Ливерпуль, Великобритания.
23. Гніцевич В.А. Емульгувальні властивості модельних систем із
використанням молочно-білкових концентратів / Мат. І-ї Міжнародної
науково-практичної інтернет-конференції «Інноваційний розвиток
готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв», 24
квітня 2020 року ДонНУЕТ (Кривий Ріг).
24. Гніцевич В.А., Гончар Ю.М. (2020). «Клінічні дослідження
впливу низьколактозної емульсійної продукції на стан хворих на
мальабсорбцію лактози». Міжнародна науково-практична конференція
«Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного
господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність». Ч.1.
С.69-70. (м.Харків, ХДУХТ);
25. Гніцевич В. Вплив добавки топінамбуру на молекулярно-масовий
розподіл в біополімерів в пінних структурах / Харчові добавки.
Харчування здорової та хворої людини: матеріали IХ Міжнародної
наук.-практ. інтернет-конф. – Прага: Oktan Print s.r.o.,
2020., р.8.
26. Гніцевич В. Технологія та напрями використання
напівфабрикату на основі сироватки молочної підсирної /
Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та
харчових виробництв : матеріали II Міжнародної наук.-практ.
інтернетконф. Прага: Oktan Print s.r.o., 2021. с. 54-55.
27. Гніцевич В., Кущенко В., Романенко О. Піноутворювальні
властивості напівфабрикату на основі знежиреного молока. Results of
modern scientific research and development; the 8 th International
scientific and practical conference “” 19.10.2021, Spain, Madrid,
Barca Academy Publishing. С.107-108
28. Гніцевич В. Кущенко В. Сучасні тенденції використання
білково-вуглеводної молочної сировини для виробництва
напівфабрикатів багатофункціонального призначення. Інноваційні
технології в готельно-ресторанному бізнесі. збірник тез доп. X
Всеукраїнської науково-практичної конференції, 23.11.2021р. Київ :
Національний університет харчових технологій. 2021. С. 14-1529.
29. Гніцевич В.А., Дейниченко Л.Г. Вплив способів обробки
ягід на вміст пектинових речовини. Глобалізаційні виклики розвитку
національних економік: матеріали ІІ Міжнародної наук.-практ. конф.
19-21 жовтня 2021 р. Київ: КНТЕУ. С. 509-512
30. Gnitsevych V., Vasylieva O. The technology of semi-finished
products for dessert products using local raw materials.
Економічний розвиток: теорія, методологія, управління [матеріали
VII Міжнародної науково-практичної конференції]. — Nemoros s.r.o.,
- Prague, - 2021. – С 201-203.
31. Гіс А., Гніцевич В. Технологічні властивості напівфабрикату
на основі знежиреного молока. Матер. Міжнар. студ. наук. конф.
“Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики.
Київ, 12 квітня 2022 р. С. 227-229.
32. Гніцевич В., Кущенко В. Технологія м’ясних посічених
виробів з використанням напівфабрикату багатофункціонального
призначення. Мат. XXVII міжнар.
наук.-практ. конф. «Multidisciplinary
academic notes.
Theory, methodology and
practice», Прага, 12-15 липня
2022 р. С. 403-406.
33. Gnitsevych V., ets. A descricao
teorica da deteccao eletroanalitaca do ledolem meis,
assistida pelos polimeros condutores. II Simposio
Іnternational de quimica
alimentar, 1-3 July
2022. Braga, Portugal. P.
98-101.
34. Гніцевич В., Ткаленко Я. Інноваційні
підходи до виробництва тіста для піцци. Сучасні інноваційні
технології у сфері готельноресторанного господарства. Матеріали
студентської науковії Інтернет- конференції , м. Чернівці, 29
квітня 2022 р. Чернівці: ЧТЕІ ДТЕУ, 2022.
35. Gnitsevych V., Vitriak O. ets The theoretical descriptionfor
hydroxyquinol andsesamol CoO(OH)-assisted
electrochemicaldetermination in tahini halva. Global summit on
advanced materials & sustainable energy (G-AMSE22). 03-04 October
2022, Turkey, Van. p.151-152/
36. Мельник С.О.,Технологія рибних виробів з використанням
топінамбуру. Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та
виклики [Електронний ресурс] : тези доп. II Міжнар. студ. наук.
конф. (Київ, 22 березня 2023 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. –
Київ : Держ. торг.-екон. ун-т, 2023. – с. 567-570
37. Кайдалова М.В. Шкільне харчування: різноманітно, привабливо,
смачно. Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та
виклики [Електронний ресурс] : тези доп. II Міжнар. студ. наук.
конф. (Київ, 22 березня 2023 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. –
Київ : Держ. торг.-екон. ун-т, 2023. – с. 533-535
38. Кущенко В.І.,Технологія соусів на основі напівфабрикату з
пюре гарбуза. Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та
виклики [Електронний ресурс] : тези доп. II Міжнар. студ. наук.
конф. (Київ, 22 березня 2023 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. –
Київ : Держ. торг.-екон. ун-т, 2023. – с. 554-556
39. Гніцевич В., Тренди технологій десертної продукції з
використанням рослинної сировини. Туризм ХХІ століття: глобальні
виклики та цивілізаційні цінності [Електронний ресурс] : тези доп.
ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (Київ, 23 трав. 2023 р.) / відп.
ред. А. А. Мазаракі. – Київ : Держ. торг.-екон. ун-т, 2023. С.
185-187.
40. Гніцевич В. Продукти переробки кизилу як функціональний
компонент продуктів спеціального призначення. Сталий ланцюг
харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес [Електронний
ресурс] : тези доповідей Міжнародної науково-практичної
конференції, 18 травня 2023 р. / Державний біотехнологічний
університет. – Харків. – 2023. С. 150-151.
41. Гніцевич В., Панова О. Технологія та якість крафтового сиру
на основі концентрату сироватки підсирної. Промисловість та крафт
для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації: Програма та
матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 23-24 травня
2023 р.,м.Київ. – К.: НУХТ, 2023р. С. 93-94
42. Гніцевич В.А., Кущенко В.І. Параметри виробництва
емульсійних соусів профілактичного призначення на основі
напівфабрикату з м’якоті гарбуза. Матеріали Х Міжнародної
науково-практичної інтернет-конференції “Харчові добавки.
Харчування здорової та хворої людини”, 10 листопада 2023 р. –
Кр.Ріг.: ДонНУЕТ, 2023р. С. 54-55.
43. Доронін К.А., Гніцевич В.А. Передумови для виробництва
ферментованих бобових паст з використанням стартових культур.
Матеріали XІІ Міжнародної науково-практичної конференції "Наукові
проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в
контексті Євроінтеграції". – м. Київ. – К.: НУХТ, 2023р. с.
307-309.
44. Доронін К.А., Гніцевич В.А. Технологія крафтового хумусу.
Мат. XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з
міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному
та туристичному бізнесі», присвяченої 140-річчю НУХТ, 21 травня
2024 р. – К.: НУХТ, 2024 р. с. 34-35.
45. Гніцевич В.А., Розмаїта О.О. Технологія сиру м’якого на
основі УФ-концентрату знежиреного молока. Міжнародний
науково-практичний форум
«ПРОДОВОЛЬЧІ СИСТЕМИ УКРАЇНИ – ПОВОЄННЕ ВІДНОВЛЕННЯ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
СТАЛОГО РОЗВИТКУ» 15-16 травня 2024 р., Державний біотехнологічний
університет.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА
ВІДЗНАКИ |
- Лист подяки Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України за особистий внесок у розвиток науки,
забезпечення високого індексу цитування, публікацію статей у
міжнародних наукометричних базах даних Scopus та Web of Science,
забезпечення інтеграції науки у світовий освітянський простір через
міжнародні проекти та програми, 2018 р.
- Почесна грамота Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України, 2020 р.
- Почесна грамота Деснянської районної у м. Києві ради,
Деснянської районної у м. Києві державної адміністрації, 2019
р.
- Грамота управління освіти і науки Донецької
облдержадміністрації, 2010 р.
- Почесна грамота раціоналізаторів і винахідників України, 2006
р.
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ
КВАЛІФІКАЦІЇ |
- Підвищення кваліфікації деканів факультету: НАПН України, ДВНЗ
«Університет менеджменту освіти», Центральний інститут
післядипломної педагогічної освіти, 2014 рік.
- Міжнародний сертифікат за результатами стажування на тему
«Академічна доброчесність: виклики сучасності», Варшава,
Вищий Семінаріум Духовного Університету Кардинала С.
Вишинського, 2019р.
- Підвищення кваліфікації ПрАТ «Полюс». 2019р.
|
|
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ
ДІЯЛЬНОСТІ |
- Експерт секції «Наукові проблеми харчових технологій та
промислової біотехнології» Наукової ради МОН України з експертизи
проектів наукових робіт, 2013-2018 рр.
- Член спеціалізованої вченої ради К 11.055.02 Донецького
національного університету економіки і торгівлі імені Михайла
Туган-Барановського, 2010-2014 рр.
- Член спеціалізованої вченої ради Д 64.088.01 Харківського
університету харчування та торгівлі, 2010-2014 рр.
- Член спеціалізованої вченої ради Д 26.055.02 Київського
національного торговельно-економічного університету», з 2015 р. до
цього часу.
- Член редакційної колегії наукового журналу «Товари і ринки»
Київського національного торговельно-економічного університету», з
2015 р. до цього часу.
- Член редакційної колегії наукового журналу «Вісник ДонНУЕТ»
серія «Технічні науки», 2005-2014 рр.
- Член редакційної колегії збірника наукових статей «Обладнання
та технології харчових виробництв», з 2008 р. до цього часу.
- Член журі 2 туру Всеукраїнської конкурсу студентських наукових
робіт зі спеціальності «Харчові технології» з 2010 р. до цього
часу.
- Фаховий експерт Стандарту вищої освіти України освітніх
ступенів «бакалавр», «магістр», «доктор філософії» спеціальності
181 «Харчові технології», 2016-2020 р.р.
|
|
|
ХОБІ |
подорожі, сучасне мистецтво
|
остання редакція 17.08.2024