ресторанних і крафтових технологій
 |
РИБЧУК ЛАРИСА АНАТОЛІЇВНА
доктор філософії (PhD), старший викладач
кафедри технології і організації ресторанного господарства
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ
АВТОРА |
Scopus
Web
Of Science
ORCID
Google Scholar
|
СФЕРА НАУКОВИХ
ІНТЕРЕСІВ |
інноваційні харчові технології
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Технології високої кухні», «Кондитерське та пекарське
мистецтво» |
АКАДЕМІЧНА
КВАЛІФІКАЦІЯ |
- доктор філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології»,
тема дисертації «Технологія оздоблювальних напівфабрикатів з
молочною сироваткою сухою демінералізованою», 2021р.
- магістр за спеціальністю «Технологія харчування» спеціалізація
«Технологія харчування, ресторанна справа та сервіс», Київський
національний торговельно-економічний університет, 2011
р.
- бакалавр за спеціальністю «Харчові технології та інженерія»
спеціалізація «Технологія харчування, ресторанна справа та сервіс»,
Київський національний торговельно-економічний університет,
2010 р.
- технік технолог з технології харчування (ОС «молодший
спеціаліст»), Вінницький торговельно-економічний коледж Київського
національного торговельно-економічного університету, 2007 р.
|
ДОСВІД
РОБОТИ |
- старший викладач кафедри технології і організації ресторанного
господарства Київського національного торговельно-економічного
університету, з 2021 р. по теперішній час.
- старший викладач кафедри харчових технологій Київського
кооперативного інституту бізнесу і права, 2015-2016рр.
- викладач кафедри харчових технологій Київського кооперативного
інституту бізнесу і права, 2012-2015рр.
- досвід роботи на виробництві в ЗРГ м. Київ, 2007-2021рр.
|
ОСНОВНІ
ПУБЛІКАЦІЇ |
Статті у накометричних базах даних Scopus
- Rybchuk L. Determining the rational
concentration of dry demineralized whey in a formulation for
marzipan pastes / M. Kravchenko, L. Rybchuk, D. Fedorova, R.
Romanenko, V. Piddubnyi, K. Palamarek, T. Marysyak, T. Nezveshchuk
– Kohut. Україна. Східно-Європейський журнал передових технологій.
– 2020. – № 1/11(103) – С. 22-33.
(Scopus, Index
Copernicus)
- Rybchuk L. Adhesion of marzipan pastes
based on dry demineralized whey / I. Stadnyk, V. Piddubnuy, M.
Kravchenko, L. Rybchuk, O. Kolomiiets, S. Danylo. Slovakia. Slovak
Journal of Food Sciences (ISSN 1337 – 0960). vol. 14, 2020, p.
1149-1160. (Scopus)
- Rybchuk L. The effect of dry demineralized
whey (DDW) and coconut oil on the rheological characteristics of
the legume butter/ I. Stadnyk, V. Piddubnuy, M. Kravchenko, L.
Rybchuk, S. Balaban, T. Veselovska. Slovakia. Slovak Journal of
Food Sciences (ISSN 1337 – 0960). vol. 15, 2021, p. 318-329.
(Scopus)
Статті у фахових виданнях
- Рибчук Л. Структурно – механічні властивості
цукрових паст / Кравченко М.Ф., Рибчук Л.А. Міжнар. наук.-практ.
журнал «Товари і ринки». м. Київ, КНТЕУ. 2018. Том 1. 3(27).
С.77-90. (Index Copernicus,
Google Scholar)
- Рибчук Л. Властивості поверхні цукрових паст /
Кравченко М.Ф., Рибчук Л.А. Міжнар. наук.-практ. журнал «Товари і
ринки». м. Київ, КНТЕУ. 2018. Том 1. 4 (28). С.124-131.
(Index Copernicus,
Google Scholar)
- Рибчук Л. Нові види оздоблювальних
кондитерських напівфабрикатів / Кравченко М.Ф., Рибчук Л.А.
Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. м.
Мелітополь, ТДАТУ. 2019. Том 1. 3(19). С.255-271.
(Google Scholar)
- Рибчук Л. Кондитерські мастики з гліцерином:
реологічні характеристики / Кравченко М.Ф., Рибчук Л.А. Міжнар.
наук.-практ. журнал «Товари і ринки». м. Київ, КНТЕУ. 2019. Том 1.
2 (30). С.124-131. С.88-97. (Index Copernicus,
Google Scholar)
- Рибчук Л. Оптимізація хімічного складу
марципанових паст / Кравченко М.Ф., Рибчук Л.А. Праці
Таврійського державного агротехнологічного університету. м.
Мелітополь, ТДАТУ. 2019. Том 1. 3(19). С.233-240.
(Google Scholar)
- Рибчук Л. Новітні технології марципанових паст
/ Кравченко М.Ф., Рибчук Л.А. Міжнар. наук.-практ. журнал «Товари і
ринки». м. Київ, КНТЕУ. 2019. Том 1. 3 (31). С.105-111.
(Index Copernicus,
Google Scholar)
- Rybchuk L. Investigation of the influence of
glycerin on rheological characteristics of marzipan pastes with dry
mineralized whey / Kravchenko M., Rybchuk L.,
Fedorova D., Romanenko R., Piddubnyi V.,
Palamarek K. EUREKA: LIFE SCIENCES. Tallin, Estonia. 2020,
N.1. Р.48-56. (Index Copernicus,
Google Scholar)
- Рибчук Л. Перспективність використання бобових
паст у кондитерському виробництві / Рибчук Л.А. Технічні науки та
технології. м.Чернігів, ЧНТУ. 2020. Том 1. 2(20). С.253-263.
(Index Copernicus, Google Scholar) (2020).
- Рибчук Л. Хімічний склад бобових паст /
Кравченко М.Ф., Рибчук Л.А., Перепелиця М.П. Міжнар. наук.-практ.
журнал «Товари і ринки». м. Київ, КНТЕУ. 2020. Том 1. 3(35).
С.115-120. (Index Copernicus,
Google Scholar)
- Рибчук Л.А. Перспективи використання молочної
сироватки сухої демінералізованої в технологіях цукрових паст /
М.Ф. Кравченко, Л.А. Рибчук // Розвиток харчових виробництв,
ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблем,
перспективи, ефективність: міжнародна науково-практична
конференція. Х.: ХДУХТ, 2018. Ч.1. С. 89-90.
- Рибчук Л.А. Адгезія та когезія цукрових паст з
молочною сироваткою сухою демінералізованою / М.Ф. Кравченко, Л.А.
Рибчук, В.А. Піддубний // Туризм XXI століття: глобальні виклики та
цивілізаційні цінності: міжнародна науково-практична
конференція. Словаччина, 2019. Ч.1. С. 151-153.
- Рибчук Л.А. Сенсорні характеристики
марципанових паст з молочною сироваткою сухою демінералізованою /
М.Ф. Кравченко, Л.А. Рибчук //Інноваційні технології в
готельно-ресторанному бізнесі: XI Всеукраїнська науково-практична
конференція. К.: НУХТ, 2020. Ч.1. С. 176-177.
- Рибчук Л.А. Бобові кондитерські пасти
багатофункціонального призначення / М.Ф. Кравченко, Л.А. Рибчук //
Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності: міжнародна
науково-практична конференція. Л.: ЛДУФК, 2020. С. 181-183.
Об’єкти права інтелектуальної власності
- Пат. 137315 UA, MПK A23С 21/00. Оздоблювальний напівфабрикат
для кондитерських виробів «Цукрова паста з молочною сироваткою
сухою демінералізованою» / М.Ф. Кравченко; Л.А. Рибчук; Київський
національний торговельно-економічний університет (Україна).
№u201909548; Заявл. 24.04.2019; Опублік. 10.10.2019; Бюл.
№19/2019.
- Пат. 142408 UA, MПK A23L 35/00. Оздоблювальний напівфабрикат
для кондитерських виробів «Марципанова паста з молочною сироваткою
сухою демінералізованою» / М.Ф. Кравченко; Л.А. Рибчук; Київський
національний торговельно-економічний університет (Україна).
№u201909548; Заявл. 30.08.2019; Опублік. 10.06.2020; Бюл.
№11/2020.
- Пат. 142407 UA, MПK A23L 35/00. Оздоблювальний напівфабрикат
для кондитерських виробів «Бобова паста з молочною сироваткою сухою
демінералізованою» / М.Ф. Кравченко; Л.А. Рибчук; Київський
національний торговельно-економічний університет (Україна).
№u201909547; Заявл. 30.08.2019; Опублік. 10.06.2020; Бюл.
№11/2020.
|
НАГОРОДИ ТА
ВІДЗНАКИ |
- золота медаль в номінації арт-класу «Ексклюзивний весільний
торт» на міжнародному відкритому чемпіонаті «Art-Design
Culinary mastery», Київ, Україна (2013р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Ексклюзивний весільний
торт», золота медаль в номінації арт-класу «Святковий торт» на
міжнародному чемпіонаті кондитерського мистецтва «Хлебное и
кондитерское дело», Мінськ, Білорусь (2015р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Святковий торт», золота
медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти», золота медаль в
номінації арт-класу «Робота з пастелажу» на I
International Culinary Festival «BESTCookFEST»,
Київ, Україна (2015р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Ексклюзивний весільний
торт», золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти», золота
медаль в номінації арт-класу «Робота з марципану» на міжнародному
чемпіонаті з кондитерського мистецтва «Food Show», Москва, Росія
(2015р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти» на IX
International Culinary Festival «Biser Mora»,
Супетар, Хорватія (2016р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Святковий торт», золота
медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти», золота медаль в
номінації арт-класу «Робота з пастелажу» на
International Culinary Festival «BESTCookFEST Junior»,
Чернівці, Україна (2016р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Святковий торт» на
всесвітній кулінарній олімпіаді «IKA OLYMPIADE DER KOCHE», Ерфурт,
Німеччина (2016р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти» на II
International Culinary Festival «BESTCookFEST»,
Київ, Україна (2016р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти» на
«BUKOVINA FOOD LAND», Чернівці, Україна (2017р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти» на «HORECA
SHOW LVIV 2017», Львів, Україна (2017р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Святковий торт» на
«Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortow EXPO
SWEET 2018», Варшава, Польща (2018р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти» на
«East European Culinary Cup», Брашов, Румунія
(2018р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти» на
«CULINARY WORLD CUP», Люксембург (2018р.)
- золота медаль в номінації арт-класу «Цукрові квіти» на
всесвітній кулінарній олімпіаді «IKA OLYMPIADE DER KOCHE»,
Штутдгарт, Німеччина (2020р.)
|
ПІДВИЩЕННЯ
КВАЛІФІКАЦІЇ |
- тренінг «Exclusive flowers in sugar craft and airbrush
technics» INTERNATIONAL CULINARY ART CENTER (2012р.)
- тренінг «Chocolate. Molding from chocolate. Artistic work from
chocolate», Academy of Culinary «Excellence» (2013р.)
- тренінг «Wedding cakes. Ways to improve», Academy of Culinary
«Excellence» (2013р.)
- тренінг «Caramel. The art of the pulled sugar»
INTERNATIONAL CULINARY ART CENTER (2015р.)
- тренінг «Sculptural molding from sugar
mastic», Academy of Culinary «Excellence» (2015р.)
- has completed a pastry judge seminar from the world association
of chefs societies (2018)
|
ХОБІ |
подорожі, сучасне мистецтво |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
остання редакція 18.04.2023