ресторанних і крафтових технологій

|
КРАЄВСЬКА СВІТЛАНА ПЕТРІВНА
Асистент кафедри ресторанних і крафтових технологій
e-mail: s.krayevska@knute.edu.ua
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ
АВТОРА |
Google Scholar
Scopus
Web Of Science
ORCID
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ |
Технології продуктів оздоровчого та профілактичного
призначення |
ДИСЦИПЛІНИ |
“Енологія” |
АКАДЕМІЧНА
КВАЛІФІКАЦІЯ |
- 2021 - т.ч. Аспірант за спеціальністю 181 Харчові технології.
Державний торгівельно-еконмічний університет. Київ, Україна.
- 2010. Магістр з технології харчових продуктів оздоровчого та
профілактичного призначення. Національний університет харчових
технологій. Київ, Україна.
- 2009. Бакалавр з харчової технології та інженерії. Національний
університет харчових технологій. Київ, Україна.
|
ДОСВІД
РОБОТИ |
- 2021 - т.ч. Державний торгівельно-економічний університет.
Асистент кафедри технології і організації ресторанного
господарства.
- 2019 - 2021 р.р. ТОВ “Агрофірма Київська” - інженер з
якості.
- 2010 - 2019 р.р. Київський кооперативний інститут бізнесу і
права - старший викладач кафедри харчових технологій, голова
приймальної комісії.
- 06.2010 - 10. 2010 р.р. Українська лабораторія якості продуктів
агропромислового комплексу. Молодший науковий співробітник.
- 2005 - 2010 р.р. Національний університет харчових технологій -
магістр.
|
ОСНОВНІ
ПУБЛІКАЦІЇ |
- Краєвська С.П., Стеценко Н.О., Бандуренко Г.М. Оцінювання
якості білка насіння льону методом DIAAS. Зернові продукти та
комбікорми. - 2018. №18. - С.10-15.
- Краєвська С., Стеценко Н. Формування ринку безглютенових
харчових продуктів в Україні. Товари і ринки. - 2018р. - №4.
С.36-46.
- С.П. Краєвська, Н.О. Стеценко. Зміни жирнокислотного складу
насіння льону при зберіганні і пророщуванні. Харчова промисловість.
– 2017. – №21. – С. 46-52.
- Краєвська С.П., Прохор О.С., Чепель Н.В. Біоактивоване насіння
льону в технології безлактозного йогурту з екстрактом стевії.
Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного
господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / відпов. ред. О.І. Черевко.
– Харків: ХДУХТ, 2020. – Вип. 1 (31). – С. 85-97. (Збірник
наукових праць включено до Переліку фахових наукових видань, у яких
можуть публікуватися результати дисертаційних робіт згідно
з Наказом Міністерства освіти і науки України №747 від
13.07.2015 р. http://elib.hduht.edu.ua/jspui/handle/123456789/5615)
- Kraievska S., Stetsenko N., Korol O. Comparing between the
amino acid composition of flax seeds before and after germination.
Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health and Life Quality
2017. - Р.253-257.
- Stadnyk I.Y. Kraevska S.P., Piddubnyi V.A., Veselovska T.Ya.
Investigation of composition, properties and extraction parameters
of flax seeds mucous-forming polysaccharides. Обладнання та
технології харчових виробництв. Кривий Ріг, ДонНУЕТ.2021. Том 2
(42) С.71-78
- Krayevska S., Piddubnyi V., Forostyana N., Stadnyk I., Pinkiv
Y. Rationale for dosing and mixing germinated flax seeds with wheat
flour. Scientific Journal of TNTU. Ternopil. 2022. Vol. 105. No.
1.P. 46-54
- Краєвська С.П., Піддубний В.А., Стадник І.Я.
Дослідження складу, властивостей та параметрів екстрагування
слизоутворюючих полісахаридів насіння льону. ОБЛАДНАННЯ ТА
ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ. Тематичний збірник наукових праць.
Донецький національний університет економіки і торгівлі імені
Михайла Туган-Барановського No 2 (43) 2021 С. 71- 78 (Index
Copernicus)
- Vasyliv V., Stadnyk I., Piddubnyi V., Mushtruk M.,
Zheplinska M., Kraievska S. Determination of rational parameters of
pseudo mixing by complex modelling of work processes.
Animal Science and Food Technology .V. 13, № 1. 2022 (Scopus)
- Краєвська C., Стеценко Н. Аналіз біохімічного складу сировини
при створенні батончиків для людей з глютеновою ентеропатією.
Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції “Стан і
перспективи харчової науки та промисловості”, (Тернопіль 11-12
жовтня 2017 року) / МОН України, ТНТУ імені Івана Пулюя -
м.Тернопіль, 2017р. - С.136-137.
- Краєвська С., Стеценко Н., Моніторинг ринку безглютенових
харчових продуктів. Матеріали 84 міжнародної наукової конференції
молодих учених, аспірантів і студентів “Наукові здобутки молоді –
вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті”, 23–24 квітня
2018 р. – К.: НУХТ, 2018 р. – Ч.1. – С. 42.
- Краєвська С.П., Король О.Ю., Стеценко Н.О. Застосування насіння
луб’яних культур у технологіях безглютенових кондитерських виробів.
Матеріали міжнародної науково-практичної конференції - К.: НУБІП,
2018р. - Ч.3. - С.195-196
- Stetsenko N.O., Kraevska S.P. Substantiation of expediency of
gluten-free foodstuffs production in Ukraine. Theoretical
achievements for practice. Proceeding of XXVIII International
scientific conference. - Morrisville. USA. Sept 22, 2018. - P.
5-11.
- Луцко В.С., Краєвська С.П. Пророщене насіння льону як джерело
біологічно активних речовин для організму людини. Науково-практична
конференція студентів, аспірантів та молодих вчених “Інновації та
закономірності розвитку харчових технологій: теоретичні та
практичні аспекти.” - К.: ККІБП, 2019 р. - С.102-104.
- Чикіна А.Ф, Головач А.В., Краєвська С.П. Безглютенові вироби -
технології сьогодення та перспективи майбутньоно. Всеукраїнська
науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих
вчених “Сучасні тенденції розвитку харчових технологій в умовах
європейської інтеграції.” - К.: ККІБП, 2018 р. - С.109-111.
- Краєвська С.П., Стеценко Н.О. Передумови для створення
безглютенових харчових продуктів в Україні. Науково-практична
конференція студентів, аспірантів та молодих вчених “Інновації та
закономірності розвитку харчових технологій: теоретичні та
практичні аспекти.” - К.: ККІБП, 2019 р. - С.111-112.
- Краєвська С.П., Стеценко Н.О. Забезпечення населення
безглютеновими продуктами - сучасний напрям розвитку харчової
промисловості. Матеріали Міжнародної науково-практичної
конференції «Європейські виміри сталого розвитку», 23-24 квітня
2019. – К.: НУХТ, 2019 . С. 53-54.
- Краєвська С., Єщенко О., Стеценко Н. Використання методу
регресійного аналізу для математичного моделювання процесу
пророщування насіння льону. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні
добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної
науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. –
Київ : НУХТ, 2019. – С. 89-91.
- Краєвська С.П., Піддубний В.А., Стадник І.Я. Особливості
екологічної рівноваги при виробництві хліба з використанням
сировини рослинного походження. Збірник праць Другого
Всеукраїнського круглого столу «Екологічна безпека держави»,
15.12.2021. Київ. С. 50-52.
- Краєвська С.П., Піддубний В.А., Нагорна Ю.В., Стадник І.Я.,
Василів В.П. Визначення зсувних характеристик булочних виробів.
Збірник праць «ХІ Міжнародна науково-практична конференція вчених,
аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних
проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки
продовольства» 11-12 травня 2022. НУБІП, Київ. С. 210-211.
- Краєвська С.П., Піддубний В.А., Нагорна Ю.В., Стадник І.Я.,
Василів В.П. Оптимізація процесів виробництва житньо-пшеничних
хлібобулочних виробів. Збірник праць «ХІ Міжнародна
науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів
«Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та
переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» 11-12
травня 2022. НУБІП, Київ. С. 213-215.
- Краєвська С.П., Піддубний В.А., Нагорна Ю.В., Стадник І.Я.,
Василів В.П. Розробка процесу створення сумішей для
житньо-пшеничних хлібобулочних виробів із заданими технологічними
властивостями. Збірник праць «ХІ Міжнародна науково-практична
конференція вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у
вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини,
стандартизації і безпеки продовольства» 11-12 травня 2022. НУБІП,
Київ. С. 215-217.
- Нагорна Ю.В., Краєвська С.П., Піддубний В.А. Спосіб підвищення
біологічної цінності хлібобулочних виробів. Проблеми та перспективи
розвитку туризму та готельно-ресторанної справи. Секція 6.
Стратегія інноваційного розвитку туризму та готельно-ресторанної
справи: проблеми та перспективи: тези всеукраїнської
науково-практичної оn-line конференції здобувачів вищої освіти і
молодих учених, присвяченої Дню науки. Державний університет
«Житомирська політехніка». 16-20, 26 травня 2022 р. С.
365-366.
- Краєвська С.П., Піддубний В.А. Визначення дисперсності
компонентів мікроскопічним методом. «Процеси, машини та обладнання
агропромислового виробництва: проблеми теорії та практики» –
Тернопіль 29-30 вересня 2022. С. 93.
- Патент на корисну модель №128341 «Спосіб отримання біологічно
активних продуктів». Номер заявки: u201803944. Винахідники:
Бандуренко Г.М., Краєвська С.П.
- Патент на винахід №119415 «Спосіб отримання біологічно активних
продуктів». Номер заявки: а 201803943. Винахідники: Бандуренко
Г.М., Краєвська С.П.
- Патент на корисну модель №143083 «Функціональна композиція для
збагачення харчових продуктів спеціального дієтичного споживання
(для спортсменів). Номер заявки: u202000538. Винахідники: Сімахіна
Г.М., Гойко І.Ю., Стеценко Н.О., Краєвська С.П.
- Патент на корисну модель «Індукційний перетворювач». Номер
заявки: u202106317. Винахідники: Стадник І., Краєвська С.,
Піддубний В., Федорів В.
|
НАГОРОДИ ТА
ВІДЗНАКИ |
Премія Київського міського голови за особливі досягнення молоді
у розбудові столиці України - міста-героя Києва в номінації
“наукові досягнення”. 20 червня 2019 р.
Почесна грамота
|
ПІДВИЩЕННЯ
КВАЛІФІКАЦІЇ |
- English functional skills ESOL. September - December 2022.
Northampton. England.
- Інструменти Google у освіті. Жовтень 2022. Київ. Україна.
- “Життя після впровадження HACCP: постійне вдосконалення діючої
системи харчової безпечності”, вересень 2020. Київ, Україна.
- Global GAP Private Capacity Building and Farm Assurer Workshop.
November 2019. Kyiv. Ukraine.
- ISO 9001:2015. Development and implementation of Quality
Management System. April 2019. Kyiv. Ukraine.
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ
ДІЯЛЬНОСТІ |
- Консультант дослідного інституту органічного сільського
господарства FIBL у програмі міжнародної технічної допомоги
“Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та
молочному секторах України”.
- Експерт телевізійного шоу “Якісне життя”, телеканал Київ.
|
ХОБІ |
лікарські рослини та ароматерапія, нутріціологія, психологія,
енотуризм, йога, біг, акриловий живопис.
|
остання редакція 13.04.2024