logo
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
logo
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
img

Про кафедру

технології і організації ресторанного господарства

Завідувач кафедри
ФЕДОРОВА ДІНА ВОЛОДИМИРІВНА
доктор технічних наук, 
професор

       

Здійснює підготовку висококваліфікованих, конкурентоспроможних, соціально мобільних фахівців нового покоління, які здатні генерувати інноваційні ідеї, орієнтовані на успіх, спроможні очолювати проектні команди з відбудови та стрімкого розвитку сфери ресторанного бізнесу країни.

ТВОЯ ПЕРША КАР'ЄРНА СХОДИНКА ПОЧИНАЄТЬСЯ ІЗ ВИБОРУ ПРАВИЛЬНОЇ СПЕЦІАЛЬНОСТІ!

РЕАЛІЗУЙ СВОЇ АМБІЦІЇ У СФЕРІ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ!

  • С тань професіоналом та керівником топ-рівня у ресторанному бізнесі
  • Досліджуй і розвивай кулінарний теруар
  • Впроваджуй інноваційні та авторські  крафтові технології
  • Створи свій унікальний концептуальний ресторан
  • Будь на хвилі трендів у ресторанній справі
  • Розробляй стартапи
  • Отримуй професійний бекграунд на практиці і стажуванні в Україні та за кордоном
  • Бери участь у міжнародних конкурсах з кулінарної та кондитерської майстерності
  • Інтегруйся у професійне середовище 

Бажаєте отримати спеціальність, яка завжди користується попитом?

Кулінарія – ваше хобі? Ви потрапили за адресою!

Ми гарантуємо унікальний освітній процес, ексклюзивні освітні бакалаврські та магістерські програми, що сформовані відповідно до вимог сьогодення, незабутній драйв і продуктивну співпрацю. Ви зможете ініціювати власні бізнес-проєкти, забезпечуючи стрімкий розвиток ресторанного бізнесу нашої героїчної Країни!

Ми віримо, що глобальна сфера гостинності стане ще більш привабливою і розквітне з новою непереможною силою, а українська кухня отримає всесвітнє визнання та мільйони нових прихильників серед гостей країни та закордоном! Сфера HoReCa потребує саме сьогодні амбітних керівників зі стратегічним, глобальним мисленням, здатних генерувати інноваційні ідеї, очолювати проектні команди з відбудови сфери ресторанного бізнесу!

ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР
Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність: 181 Харчові Технології / Освітня програма: Харчові технології

Детальніше про освітню програму (інформаційний пакет) 

Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Технології харчових виробництв;
  • Технології ресторанної продукції;
  • Організація ресторанного господарства;
  • Гігієна та санітарія
  • Технік-технолог із технології харчування;
  • Шеф-кухар;
  • Метрдотель, адміністратор залу;
  • Кухар, кондитер, бариста, сомельє;
  • Майстер ресторанного обслуговування;
  • Фахівець з обслуговування;
  • Консультант та організатор кейтерингового обслуговування.
Порядок прийому на навчання МОН

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з харчових і ресторанних технологій, організації виробничих, технологічних та сервісних процесів роботи ресторану;
  • формування hardskills шляхом участі у ефективних майстер-класах від світових професіоналів та міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів;
  • організація виїзних (кейтерингових) заходів, прийомів, банкетів;
  • проектування додаткових  послуг в сфері ресторанного господарства.

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець ресторанного бізнесу, обізнаний у виробничих, технологічних та сервісних процесах роботи ресторану, який знає як організувати робоче місце, ділянку, цех із виробництва продукції ресторанного господарства, здатний розробити нормативну документацію, компетентний в організації процесів обслуговування споживачів ресторанних послуг.

ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР

Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність: 181 Харчові Технології / Освітня програма: Технологія та організація ресторанного бізнесу

Детальніше про спеціалізацію (інформаційний пакет)

Відеоролик про освітню програму 

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

  • Технології харчових виробництв;
  • Технології ресторанної продукці;ї
  • Організація ресторанного господарства;
  • Інформаційні системи та технології у ресторанному бізнесі;
  • Економіка ресторанів;
  • Start Up – тренінг;
  • Менеджмент
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства;
  • Керівники закладів ресторанного господарства; ресторатор;
  • Професіонали в галузі ресторанного бізнесу;
  • Фахівці із харчових технологій;
  • Фахівець з ресторанної справи
  • Шеф-кухар, бренд-шеф
  • Шеф-кондитер

Бюджет: заява + мотиваційний лист + тест;

Контракт: заява + мотиваційний лист*

Порядок прийому на навчання МОН

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з харчових і ресторанних технологій, організації виробничих, технологічних, сервісних та управлінських процесів роботи ресторану;
  • формування hardskills шляхом участі у ефективних майстер-класах від світових професіоналів та міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів;
  • наявність сучасних інтердисциплінарних курсів, які формують комплексні знання про основні засади створення та просування бізнес-ідеї та реалізації бізнес-проекту у підприємницькому середовищі ресторанного бізнесу;
  • вміння проектування нових і модернізація діючих закладів ресторанного господарства. 

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець ресторанного бізнесу, обізнаний у виробничих, технологічних, сервісних та управлінських процесах роботи ресторану. Ресторатор, який знає як організувати діяльність закладу ресторанного бізнесу, компетентний в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції. Експерт в галузі ресторанного бізнесу, здатний розробити нормативну документацію, спроектувати сучасний заклад ресторанного господарства і запустити його в роботу.

 
Спеціальність: 181 Харчові Технології / Освітня програма: Ресторанні технології та фуд-дизайн

Детальніше про спеціалізацію (інформаційний пакет)

Відеоролик про освітню програму 

Дисципліни, що формують професійні компетентності Можливі посади Вступні випробування
  • Технології харчових виробництв;
  • Технології ресторанної продукції;
  • Організація ресторанного господарства;
  • Фуд-дизайн;
  • Архітектоніка і дизайн в ресторанному бізнесі;
  • Інформаційні системи та технології у ресторанному бізнесі;
  • Дизайн рестоарнів.
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства;
  • Керівники закладів ресторанного господарства; ресторатор;
  • Професіонали в галузі ресторанного бізнесу;
  • Фахівці із харчових технологій;
  • Фахівець з ресторанної справи
  • Шеф-кухар, бренд-шеф
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування; 
  • Директор кейтерингової компанії

Бюджет: заява + мотиваційний лист + тест;

Контракт: заява + мотиваційний лист*

Порядок прийому на навчання МОН

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з харчових і ресторанних технологій, сучасного устаткування, організації виробничих і сервісних процесів, а також технік, стилів і технологій фуд-дизайну, фуд-арту і фуд-стайлінгу в закладах HoReCa;
  • вміння створювати авторські ресторанні меню, презентувати ресторанну продукцію, розробляти власні фуд-дизайн і фуд-сервіс проекти;
  • формування hardskills шляхом участі у ефективних майстер-класах від світових професіоналів та міжнародних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів;
  • наявність сучасних інтердисциплінарних курсів, які формують комплексні знання про основні засади створення та просування бізнес-ідеї та реалізації бізнес-проекту у підприємницькому середовищі ресторанного бізнесу.

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець ресторанного бізнесу, який володіє комплексом базових та міждисциплінарних знань і практичних навичок щодо управління технологічними, виробничими і сервісними процесами в закладах HoReCa, має художній стиль мислення та бізнес-орієнтований на запити і потреби сучасного ринку споживачів ресторанних послуг. Новатор, який знає як створити і презентувати новий ресторанний продукт, що матиме довготривалі позитивні враження цільової аудиторії споживачів. Вміє застосовувати сучасні digital-технології маркетингу і фуд-стайлінгу.

ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МАГІСТР

Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність: 181 Харчові Технології / Освітня програма: Ресторанні технології та бізнес

Детальніше про спеціалізацію (інформаціний пакет)

Відеоролик про освітню програму

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

  • Концепції і ресторанний креатив;
  • Інноваційні ресторанні технології;
  • Стратегічний маркетинг у ресторанному бізнесі;
  • Управління проектами в ресторанному бізнесі;
  • Проектування закладів ресторанного господарства;
  •  НАССР в закладах ресторанного господарства
  • Професійна комунікація іноземною мовою.
  • завідувач виробництва;
  • керуючий підприємства харчування;
  •  керуючий рестораном;
  •  начальник виробництва;
  • науко­вий співробітник;
  •   науковий співробітник-консультант

Бюджет: заява + мотиваційний лист + тест з навчальних компетенцій; 

Контракт: заява + мотиваційний лист*

Порядок прийому на навчання МОН

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з інноваційних ресторанних технологій, організації виробничих та управлінських процесів роботи ресторану;
  • вміння створювати інноваційні технології ресторанної продукції, розробляти унікальні концепції закладів ресторанного господарства, впроваджувати креативні ідеї кулінарного дизайну;
  • участь у сертифікатних програмах, майстер-класах від професіоналів та міжнародних конкурсах з отриманням сертифікатів;
  • вміння проектування нових і модернізація діючих закладів ресторанного господарства з урахуванням вимог НАССР та ISO;
  • наявність сучасних інтердисциплінарних курсів, які формують комплексні знання щодо управління проектами закладів ресторанного господарства, просування бізнес-ідеї та реалізації бізнес-проекту у підприємницькому середовищі;
  • можливість професійної комунікації іноземною мовою.

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець, обізнаний у виробничих, технологічних та управлінських процесах роботи закладів ресторанного господарства. Компетентний керівник в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції. Експерт в галузі ресторанних технологій та бізнесу, здатний розробити унікальний ресторанний продукт, спроектувати сучасний заклад ресторанного господарства і запустити його в роботу, розробити стратегію  забезпечення  конкурентоспроможності на ринку у короткостроковій і довгостроковій перспективі.

Спеціальність: 181 Харчові Технології  / Освітня програма: Крафтові технології

Детальніше про спеціалізацію (інформаційний пакет)

Відеоролик про освітню програму 

  • Технології крафтових виробництв;
  • Інноваційні харчові технології;
  • Проектування крафтових виробництв;
  •  НАССР крафтових виробництв;
  • Управління проектами крафтових виробництв;
  • Професійна комунікація іноземною мовою.
  • директор виробництва;
  •  керівник мережі виробництв;
  •  керівник підрозділів з науково-технічної підготовки виробництва;
  • технічний керівник виробничих підрозділів;
  • професіонали з управління проектами;
  • професіонали з контролю якості

Бюджет: заява + мотиваційний лист + тест з навчальних компетенцій; 

Контракт: заява + мотиваційний лист*

Порядок прийому на навчання МОН

Конкурентні переваги і професійні можливості:

  • глибокі фахові знання з крафтових харчових технологій, організації виробничих та управлінських процесів роботи крафтового виробництва;
  • вміння створювати інноваційні унікальні авторські технології крафтової продукції з використанням біодоступної локальної сировини;
  • участь у сертифікатних програмах, майстер-класах від професіоналів та міжнародних конкурсах з отриманням сертифікатів;
  • вміння проектування нових і модернізація діючих підприємств з крафтового виробництва продукції з урахуванням вимог НАССР та ISO.
  • наявність сучасних інтердисциплінарних курсів, які формують комплексні знання щодо управління проектами крафтових виробництв, просування бізнес-ідеї та реалізації бізнес-проекту у підприємницькому середовищі;
  • можливість професійної комунікації іноземною мовою

Професійні можливості. Конкурентоспроможний фахівець, обізнаний у виробничих, технологічних та управлінських процесах роботи крафтових виробництв. Компетентний керівник в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва крафтової продукції. Експерт в галузі харчових виробництв, здатний розробити нормативну документацію, спроектувати сучасне крафтове виробництво і запустити його в роботу.

Практичні навички. Студенти мають змогу відвідувати крім основних практичних та лекційних занять, також лекції провідних практиків сфери ресторанного бізнесу та харчових технології. Під час навчання з першого курсу студенти знайомляться з особливостями ресторанного бізнесу. Проходять виробничу практику в Україні  та за кордоном (Італія, Словаччина, Болгарія, Греція та ін.) в закладах ресторанного господарства.

Детальніше тут. Рекламний буклет КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЇ І ОРГАНІЗАЦІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАСРТВА

Відеоролик-презентація оствітніх програм ОС "бакалавр"

НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:

                                 Бакалавр                                                   Магістр                                 

               

​                                                                                    Доктор Філософії

Кафедра здійснює підготовку фахівців за ступенями вищої освіти / галузями знань / спеціальностями /спеціалізаціями:

Ступені вищої освіти: бакалавр, магістр; доктор філософії та доктор наук (технічні науки).

Галузь знань: 18 «Виробництво та технології»

Спеціальність: 181 «Харчові технології»

  Випускники можуть займати первинні посади

За Національним класифікатором професій України ДК 003:2010 «Класифікатор професій»:

бренд-шеф, шеф-кухар, шеф-сомельє; шеф-бармен; шоколатьє; директор мережі закладів ресторанного господарства; директор закладу ресторанного господарства; керуючий рестораном (кафе, баром); директор з виробництва; директор кейтерингової компанії; завідувач виробництва, інженер-технолог; ресторатор; консультант із виробництва; адміністратор мережі закладів ресторанного господарства;  адміністратор мережі закладів ресторанного господарства; головний кулінар; фахівець з ресторанної справи; організатор з івент-заходів, су-шеф, кухар, бариста, бармен, метрдотель, офіціант, кухар-стюард, адміністратор закладу ресторанного господарства.

Місія кафедри

   Підготовка конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців, спроможних на основі сформованих у процесі навчання  загальних і спеціальних  компетентностей ефективно вирішувати завдання з розроблення та впровадження інноваційних, креативних ресторанних технологій, технологій спеціальних харчових продуктів, систем управління якістю ресторанних послуг, інвестиційно привабливих проектних рішень закладів ресторанного господарства.

Призначення кафедри 

   Використовувати найсучасніші технології та методики навчання в аудиторіях з найсучаснішим обладнанням, здійснювати підготовку соціально мобільних, конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничої-технологічної діяльності суб’єктів  ресторанного бізнесу, заснованих на світовому досвіді, які володіють загальними і спеціальними (фаховими) компетентностями, що є основою кар’єрного зростання в сфері ресторанного бізнесу. 

Лабораторії кафедри технології і організації ресторанного господарства

Матеріально-технічна база підготовки спеціальності 181 "Харчові технології"

Матеріально-технічна база (відео)

Матеріально-технічна база (відео)

Матеріально-технічна база (відео)

19.04.2013
guliya2005
13293
остання редакція 30.05.2023
43505