logo
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
logo
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
img

Про кафедру

технології і організації ресторанного господарства

Завідувач кафедри
КРАЧЕНКО МИХАЙЛО ФЕДОРОВИЧ

доктор технічних наук, 
професор

       

Здійснює підготовку соціально мобільних, конкурентоспроможних висококваліфікованих фахівців для організації  виробничо-технологічної та сервісної діяльності суб’єктів ресторанного  бізнесу, які володіють загальними і спеціальними, фаховими компетентностями.

ШЕФ, ДАЙ ВОЙГЮ! АБІТУРІЄНТЕ, ДІЙ:

►  Стань професійнім ресторатором та керівником закладу
 Створюй бездоганний сервіс та будуй бізнес на цьому 
 Створи свій перший ресторан
► Розробляй інноваційні підходи до створення авторських концепцій в кулінарній справі і
     досліджуй кулінарний теруар

 Будь на гребні хвилі трндів у ресторанній справі
 Організуй власний стартап з використанням крафтових та інноваційних технологій
 Інтегруйся у професійне середовище і бери участь у міжнародних конкурсах з кулінарної та
     кондитерської майстерності

 Набувай практичного досвіду у вітчизняній та закордонній ресторанній справі

ТВОЯ ПЕРША КАР'ЄРНА СХОДИНКА ПОЧИНАЄТЬСЯ ІЗ ВИБОРУ ПРАВИЛЬНОЇ СПЕЦІАЛЬНОСТІ!
РЕАЛІЗУЙ СВОЇ АМБІЦІЇ В СФЕРІ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ!

Ми гарантуємо унікальний освітній процес, ексклюзивні освітні бакалаврські та магістерські програми, незабутній драйв і продуктивну співпрацю. Поки Ви будете навчатися –  світ переможе пандемію! І глобальна сфера гостинності стане ще більш привабливою і розквітне з новою непереможною силою. Як написав Оскар Уальд : «При великих неприємностях я відмовляю собі в усьому, крім подорожі, їжі та пиття»!

ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР

Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність: 181 Харчові Технології / Спеціалізація: Технологія та організація ресторанного бізнесу

Дисципліни ,що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

  • Технології харчових виробництв
  • Технології ресторанної продукції
  • Організація ресторанного господарства
  • Інформаційні системи та технології у ресторанному бізнесі
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства;
  • Керівники закладів ресторанного господарства; ресторатор;
  • Професіонали в галузі ресторанного бізнесу;
  • Фахівці із харчових технологій;
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування
  1. Українська мова та література
  2. Математика
  3. Хімія або біологія / Географія або історія України

         

ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МАГІСТР

Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність: 181 Харчові Технології / Спеціалізація: Інноваційні технології в ресторанному бізнесі

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

  • Концепції і ресторанний креатив
  • Технології інноваційних харчових продуктів
  • Інжиніринг харчових технологій
  • Управління корпораціями у ресторанному бізнесі
  • Управління проектами в ресторанному бізнесі
  • Управління якістю
  • Правове регулювання безпеки підприємницької діяльності
  • завідувач виробництва;
  • керуючий підприємства харчування;
  •  керуючий рестораном;
  •  начальник виробництва;
  • науко­вий співробітник;
  •   науковий співробітник-консультант
  1. Єдиний вступний іспит з іноземної мови
  2. Фахове вступне випробування

Спеціальність: 181 Харчові Технології  / Спеціалізація: Крафтові технології

  • Технології крафтових виробництв
  • Інноваційні харчові технології
  • Проектування крафтових виробництв
  •  Логістичний менеджмент
  •  Управління якістю
  • Управління проектами крафтових виробництв
  • Правове регулювання безпеки підприємницької діяльності
  • директор виробництва;
  •  керівник мережі виробництв;
  •  керівник підрозділів з науково-технічної підготовки виробництва;
  • технічний керівник виробничих підрозділів;
  • професіонали з управління проектами;
  • професіонали з контролю якості
  1. Єдиний вступний іспит з іноземної мови
  2. Фахове вступне випробування

НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:

                                 Бакалавр                                                   Магістр                                 

               

​                                                                                    Доктор Філософії

Кафедра здійснює підготовку фахівців за ступенями вищої освіти / галузями знань / спеціальностями /спеціалізаціями:

Ступені вищої освіти: бакалавр, магістр; доктор філософії та доктор наук (технічні науки).

Галузь знань18 «Виробництво та технології»

Спеціальність: 181 «Харчові технології»

Спеціалізація: «Ресторанні технології»

  Випускники можуть займати первинні посади

За Національним класифікатором професій України ДК 003:2010 «Класифікатор професій»:

бренд-шеф, шеф-кухар, шеф-сомельє; шеф-бармен; шоколатьє; директор мережі закладів ресторанного господарства; директор закладу ресторанного господарства; керуючий рестораном (кафе, баром); директор з виробництва; директор кейтерингової компанії; завідувач виробництва, інженер-технолог; ресторатор; консультант із виробництва; адміністратор мережі закладів ресторанного господарства;  адміністратор мережі закладів ресторанного господарства; головний кулінар; фахівець з ресторанної справи; організатор з івент-заходів, су-шеф, кухар, бариста, бармен, метрдотель, офіціант, кухар-стюард, адміністратор закладу ресторанного господарства.

Місія кафедри

підготовка конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців, спроможних на основі сформованих у процесі навчання  загальних і спеціальних  компетентностей ефективно вирішувати завдання з розроблення та впровадження інноваційних, креативних ресторанних технологій, технологій спеціальних харчових продуктів, систем управління якістю ресторанних послуг, інвестиційно привабливих проектних рішень закладів ресторанного господарства.

Призначення кафедри: використовувати найсучасніші технології та методики навчання в аудиторіях з найсучаснішим обладнанням, здійснювати підготовку соціально мобільних, конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничої-технологічної діяльності суб’єктів  ресторанного бізнесу, заснованих на світовому досвіді, які володіють загальними і спеціальними (фаховими) компетентностями, що є основою кар’єрного зростання в сфері ресторанного бізнесу. 

19.04.2013
guliya2005
11052
остання редакція 02.06.2020
40885