День знань у КНТЕУ: апельсинові спагеті, ікра з какао та десерт під снігом
Загальна інформація
У День знань в КНТЕУ було проведено безліч заходів. Одним із
найцікавіших став майстер-клас із молекулярної кухні, який
проводила студентка факультету ресторанно-готельного та
туристичного бізнесу, засновник і чинний Голова Клубу кулінарів –
Гончар Юлія, під керівництвом доцента кафедри
технології і організації ресторанного господарства
Васильєвої О.О. Ніхто із присутніх викладачів і
студентів не залишився байдужим.
Майстер-клас познайомив аудиторію з тонкощами молекулярної кухні.
Це стало можливим лише завдяки сучасній матеріально-технічній базі
кафедри технології та організації ресторанного господарства.
Присутнім випала унікальна можливість на власні очі побачити як
застосовуються молекулярні добавки, які технології приготування
страв притаманні молекулярній гастрономії та і взагалі дізнатися,
що означає термін «молекулярна кухня».
Протягом майстер-класу було презентовано одразу 4 страви з
елементами молекулярної кулінарії: справжній делікатес «Чорна ікра
з какао» з використанням молекулярних добавок та застосуванням
технології сферифікації, холодний десерт під снігом із шоколаду,
дієтичні «Апельсинові спагеті» з використанням Gellan, а на
завершення - унікальний спосіб приготування їстівної плівки для
ефектної презентації будь-яких страв… та ще багато
секретів.
Всі присутні залишали майстер-клас у піднесеному настрої, сповнені
творчого натхнення. Позитивний досвід проведення таких
інтерактивних заходів надихнув членів Клубу кулінарів проводити
показові майстер-класи в рамках кулінарних курсів для студентів
університету. Саме тому із впевненістю можна стверджувати, що
сьогоднішній майстер-клас лише відкрив новий сезон, повний вражень
і цікавих відкриттів.