logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День знань у КНТЕУ: апельсинові спагеті, ікра з какао та десерт під снігом

Загальна інформація

У День знань в КНТЕУ було проведено безліч заходів. Одним із найцікавіших став майстер-клас із молекулярної кухні, який проводила студентка факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, засновник і чинний Голова Клубу кулінарів – Гончар Юлія, під керівництвом доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства Васильєвої О.О. Ніхто із присутніх викладачів і студентів не залишився байдужим. 
Майстер-клас познайомив аудиторію з тонкощами молекулярної кухні. Це стало можливим лише завдяки сучасній матеріально-технічній базі кафедри технології та організації ресторанного господарства. Присутнім випала унікальна можливість на власні очі побачити як застосовуються молекулярні добавки, які технології приготування страв притаманні молекулярній гастрономії та і взагалі дізнатися, що означає термін «молекулярна кухня». 
Протягом майстер-класу було презентовано одразу 4 страви з елементами молекулярної кулінарії: справжній делікатес «Чорна ікра з какао» з використанням молекулярних добавок та застосуванням технології сферифікації, холодний десерт під снігом із шоколаду, дієтичні «Апельсинові спагеті» з використанням Gellan, а на завершення - унікальний спосіб приготування їстівної плівки для ефектної презентації будь-яких страв… та ще багато секретів. 
Всі присутні залишали майстер-клас у піднесеному настрої, сповнені творчого натхнення. Позитивний досвід проведення таких інтерактивних заходів надихнув членів Клубу кулінарів проводити показові майстер-класи в рамках кулінарних курсів для студентів університету. Саме тому із впевненістю можна стверджувати, що сьогоднішній майстер-клас лише відкрив новий сезон, повний вражень і цікавих відкриттів.

31.08.2015
adv
3313
остання редакція 05.02.2016
knteu