logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Історії успішної кар’єри

Випускнику

Шановний випускнику!

Державний торговельно-економічний університет/Київський національний торговельно-економічний університет збирає історії успішної професійної кар’єри випускників різних років, спеціальностей, рівнів підготовки та кваліфікації, яких об’єднує не тільки навчання в одному університеті, а й спільні цінності, любов до своєї справи, жага до професійного та особистісного розвитку, готовність ділитися своїми знаннями та досвідом. 

Запрошуємо поділитись із майбутніми молодими фахівцями таємницями професійного становлення, допомогти їм працевлаштуватись, на власному прикладі продемонструвати, як реалізувати себе у професії або розповісти про успішного випускника ДТЕУ/КНТЕУ, який зможе дати нам інтерв’ю, зустрітися зі студентами.

Звертайтеся із пропозицією оприлюднити історії свого успішного професійного становлення до Центру розвитку кар’єри ДТЕУ:

м. Київ, вул. Кіото 19, каб. А-233,  тел.: +38(044) 531-47-45;  

Або ж надсилайте матеріали на пошту: crk@knute.edu.ua


ВІДГУКИ ВИПУСКНИКІВ ДТЕУ/КНТЕУ

Кириченко Ганна, випускниця кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» 2020 року.

«КНТЕУ дав мені гарну базу для подальшого навчання у престижному європейському закладі освіти. Університет став справжньою школою життя, під час навчання я набула не лише професійних навичок, але і навчилася комунікувати з людьми, вирішувати завдання різного характеру. Знання, здобуті за 4 роки в Університеті, допомогли мені на високому рівні виконати дипломний проєкт.

КНТЕУ став ще однією сходинкою вгору у моєму професійному зростанні.»

Москалюк Іванна, студентка Vysokej školy ekonomíe a manažmentu, verejnej správy v Bratislave (VŠEMvs), випускниця кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» 2019 року.

«Чотири роки навчання на кафедрі комп'ютерних наук КНТЕУ дали мені сильний поштовх для розуміння себе, власних вподобань та втілення мрій. Викладачі кафедри з розумінням ставились до студентів, давали поради та рекомендації щодо навчання, роботи та практики. Перший рік навчання видався нелегким для нас, в подальшому навчання залишило лише хороші спогади. З особливою ностальгією згадується робота на кафедрі. В той період мені вдалося зануритись у внутрішнє життя кафедри та університету, що дозволило мені зрозуміти, наскільки багатогранне його життя. КНТЕУ дав мені можливість навчатися на програмі подвійного дипломування в одному з європейських університетів. І нехай я вже здобула освіту у КНТЕУ, навчання в Братиславі ще триває і пов'язує мене з рідним навчальним закладом. Для когось КНТЕУ – це виклик, для інших – шанс, а ще – можливості. Але для усіх КНТЕУ – це дім.»

Гладуник Юлія, спеціаліст із створення і впровадження інфораційних систем, керівник відділу кваліфікації АН Nekos. Випускниця кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» 2019 року.

«Навчаючись в КНТЕУ, я змогла отримати не тільки широкий спектр знань і навичок сучасних інформаційних технологій, але й суттєво прокачати «soft skills». Прийшовши на першу роботу, я з легкістю влилась у колектив і згодом зайняла керівну посаду. Коли в компанії виникло питання щодо впровадження інформаційної системи, стали в нагоді знання, здобуті під час вивчення дисциплін «Проєктування інформаційних систем» та «Імітаційне моделювання». Завдяки цьому я змогла змоделювати бізнес-процес роботи агентства нерухомості і в подальшому керувати розробкою інформаційної системи. Щиро вдячна викладачам кафедри за підтримку та здатність знайти підхід до кожного студента.»

Веремієнко Андрій, Middle Android Developer, випускник 2020 року спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» факультету інформаційних технологій.

«Ще на етапі навчання я розпочав роботу як Junior Java Developer, що пізніше переросло в Middle Android Developer. Велика вдячність викладачам кафедри компютерних наук, які завжди допомогали та підтримували мене в розвитку. Особливо відзначу Селіванову Анну Віталіївну та Самойленко Анну Тимофіївну, які завдяки своєму досвіду та знанням змогли допомогти мені на перших кроках мого становлення як розробника. Це був складний шлях, але завдяки підтримці кафедри та викладачів були досягнуті значні здобутки, за що я безмежно вдячний. Успіх завжди у ваших руках, але якщо біля вас люди, які можуть допомогти, вам буде значно легше.»

Марченко Мілена, ФФБС, спеціальність Фінансове посередництво, англомовна програма, 2019 рік випуску магістратури.

«За 5.5 роки навчання в університеті я розвинула у собі навики лідерства, публічних виступів, роботи в команді, навчилась розставляти пріоритети при проведенні наукових досліджень. Найбільшими моїми досягненнями в університеті, я вважаю, є те, що моя команда увійшла в ТОП-4 на найпрестижнішому конкурсі у сфері інвестицій Ukraine Local Final of 2018 CFA Institute Research Challenge і стажування, а згодом і робота в Національному банку України. У цьому мені допомагали та підтримували викладачі кафедр банківської справи і економіки та фінансів підприємства.

Я безмежно вдячна всім викладачам КНТЕУ за вклад в мій професійний розвиток.»

Гарбар Є.С., старший економіст Департаменту банківського нагляду НБУ, куратор банків.

«Звершення та перемоги можливі виключно у випадку наполегливої праці та задатків на яких побудований фундамент знань та можливостей. Саме у студентські роки проходить процес побудови даного фундаменту і, без виключень, в цьому процесі приймають участь не лише студенти.

Даний процес включає наполегливість та старання студента, викладачів, що передають свій досвід, знання, частинку власного світогляду, що отриманий завдяки наполегливій праці та власних професійних досліджень та відкриттів. Викладач, як друга матір, наполегливо веде студента до знань, підтримує в тяжкі періоди навчання та призупиняє у випадку невірних кроків на шляху яким йде студент до знань та науки.  Одну із найважливіших ролей в даному процесі відіграє керівництво навчального закладу, кафедри, факультету, що створює можливості для ефективного навчання та плідної взаємодії в середині викладацького складу та між викладацьким складом та студентами.

Як результат, сам заклад стає для студента місцем зосередження, прагнення до наукових відкриттів, пошуку самого себе та втілює комфорт навчання.

В період з 2004 по 2009 рік я проходив навчання на факультеті Фінансів та банківської справи Київського національного торговельно – економічного університету, згодом з 2015 року вступив до аспірантури та у 2019 році успішно захистив кандидатську дисертацію.

Поряд з навчанням, з початку другого курсу я працював за спеціальністю, здобував досвід, підкріплюючи його знаннями, що отримував в процесі навчання.

Пройшовши даний шлях, без перебільшень можливо сказати, що для мене Київський національний торговельно – економічний університет, - є  місцем, що дало мені можливість побудови власного фундаменту моєї професійної діяльності, що є моєю опорою і до цього часу.»

Короговий Олександр керуючий партнер та співвласник діджитал-агенції ТОВ «АЙ-ЛАІН»  випускник  2008 року зі спеціальності «Менеджмент організацій», спеціалізації «Менеджмент на ринку товарів та послуг».

«Навчання в КНТЕУ – це той рідкісний випадок, коли фундаментальна теорія була поєднана з багатогранною практикою з різних сфер бізнесу.

Різноманітні формати та підходи по навчання, симбіоз самостійної та групової роботи, ділові ігри, вирішення реальних кейсів з обґрунтування рішень, ситуаційні задачі та їх пояснення через закони економіки та управління (в тому числі реальними практиками) дозволили не просто вивчити, але навчитися бачити причинно-наслідкові зв’язки, підходи, методи та їх застосування, що є більш цінним, ніж просто знання, які сьогодні можна прирівняти просто до інформації. 

Окремої уваги заслуговує розвиток soft skills; комунікативні навички, самоорганізація, креативність, вміння працювати з інформацією і стресостійкість виховувались протягом всього процесу навчання і є критично важливими для сучасних підприємців, менеджерів та спеціалістів.

На даному етапі практично всі знання та навички, отримані протягом навчання в КНТЕУ, знайшли своє застосування в практичній діяльності уже в якості керівника компанії.

Університет дає всі можливості для динамічного розвитку.»


Білінчук Владислав, керуючий партнер та співвласник діджитал-агенції ТОВ «АЙ-ЛАІН» , випускник 2009 року факультету економіки, менеджменту та психології, який навчався за спеціальністю: «Менеджмент організацій», спеціалізацією «Менеджмент на ринку товарів та послуг»

 «Я займав управлінську посаду з 2009 р. по 2013 р. в 2-х місцях: маркетингова агенція та мережа дитячих магазинів, з 2013 р. маю власні бізнеси: діджитал агенцію та товарний бізнес в США. Найбільш важливими  для мого професійного і особистісного розвитку стали знання отримані в університеті з таких навчальних дисциплін як: «Англійська мова», « Стратегічний, операційний менеджмент», «Управління персоналом», «Фінанси підприємства», «Маркетинг». Цікавими та корисними для отриманням практичних навичок були лекції та майстер-класи фахівців-практиків


Ракша Наталя, к.е.н., доцент, професор із «Стратегічного управління та Бізнес Менеджменту» Кей Вест Університету (США, Флорида), випускниця факультету економіки, менеджменту та права, 2002 року , яка навчалась за спеціальностю «Менеджмент».

«Ще на першому курсі кафедра менеджменту познайомила мене з основами управління, як пригадую у рамках ознайомчої практики ми зустрічались із керівниками великих торговельних підприємств. Ті зустрічі надихали нас, майбутніх випускників, йти до своєї цілі і не зважати на будь-які труднощі. Впродовж всього періоду навчання в КНТЕУ ми мали змогу користуватись високооснащеною матеріально-технічною базою. Професорсько-викладацький склад кафедри менеджменту використовує інноваційні сучасні форми і методи роботи із студентами, що забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців, максимально адаптованих до вирішення практичних завдань у сучасному швидкозмінному світі. Після закінчення університету я вступила до аспірантури КНТЕУ, захистила кандидатську дисертацію та розпочала свою викладацьку діяльність в стінах рідної Альма-Матер. Згодом, переїхала до іншої держави і почала викладати у американському Університеті. Можу з гордістю сказати, що КНТЕУ є університетом європейського типу, адже він формує ті компетентності, які є актуальними і забезпечує підготовку висококваліфікованих кадрів максимально адаптованих до вирішення завдань професійної діяльності.

Досі вдячна завідувачу кафедри Баю С.І., що підтримав ідею започаткувати магістерські англомовні програми. Взагалі, завідувач кафедри менеджменту є прогресивною та діловою людиною, що вірить у перспективність розвитку управління, впроваджує в освітній процес передові інноваційні технології, стежить, щоб випускники володіли актуальними знаннями.

Тепер, озираючись на свій досвід навчання та роботи в КНТЕУ, з великою вдячністю згадую всіх викладачів кафедри, без яких я би ніколи не досягла своєї мети. Але, найголовніше, на мій погляд, серед викладачів КНТЕУ не було байдужих! Їм було не все одно, якими ми будемо спеціалістами. Велика шана професорсько-викладацькому складу КНТЕУ».


Джулай Марина, співзасновниця компанії UGEN (Ukrainian Generation), випускниця 2019 р., факультету економіки, менеджменту та психології, яка навчалась за спеціальностю «Менеджмент» спеціалізацією «Управління бізнесом».

«Працювати почала ще будучи студенткою. Найбільшу користь у професійному та особистісному становленні  мені принесли знання з навчальних дисциплін таких як «Інноваційний розвиток підприємства» та «Кроскультурний менеджмент». Дуже дієвими для набуття практичних навичок були інноваційні форми навчання такі, як кейс-стаді. Нині, як представниця бізнесу, хочу долучатись до участі у навчальному процесі, тому запрошую нинішніх студентів на екскурсії до офісу та на стажування у міжнародній компанії UGE».


Семеха Олена, начальник відділу маркетингу ТОВ «СІГМАІНЖИНІРИНГ», випускниця 2013 року спеціалізації «Реклама» факультету торгівлі та маркетингу.

«Навчання в університеті згадую з цікавістю та вдячністю. Ми були першими випускниками КНТЕУ (та й першими в усій Україні) освітнього ступеня «магістр» спеціалізації «Реклама», тому, напевно, нам пощастило більше, ніж іншим. Підбір викладачів та навчальних предметів був настільки сучасним до викликів реальності, відчувалося прагнення та старання бути інноваційними, креативними, тримати руку на пульсі, запрошувати багатьох практиків сфери рекламних послуг, вчитися разом з нами, щоб не підвести ні себе, ні студентів, ні бренд університету. Отримані знання та навички були не марними – так, на роботі ми «довчалися» багатьом речам, та не були сліпими кошенятами, ми мали тверду основу під ногами і бажання розвиватися. Наразі дуже приємно, що можу продовжувати співпрацю з університетом, адже була запрошена до складу журі Всеукраїнського конкурсу торговельної реклами, який організовує КНТЕУ. Відчуття гордості було подвійним – бо це відзначення власного успіху, до якого доклали зусилля і викладачі КНТЕУ, та впевненість у майбутньому галузі, виявляючи високий рівень професійності, креативності виконаних робіт».


Рижак Оксана, керівник проєкту SIM Monitoring ТОВ «АЙТЕКС-Україна», засновниця маленької приватної друкарні на Подолі, випускниця 2006 року спеціальності «Маркетинг».

«Роки, проведені в КНТЕУ, заклали багато не лише для професійного, але й для особистісного зростання. Інноваційні підходи до викладання дисциплін, спонукання як до наукової, так і до культурно-масової діяльності, мотивації до навчання впродовж усього життя, закладення навичок комунікації у різних комунікативних середовищах відіграли у моєму житті величезну роль. Важливим було гармонійне поєднання навчального процесу із здобуттям досвіду працювати у команді, організовувати події, виявляти менеджерські та лідерські позиції. Моя співпраця з Університетом не обривається, адже вже впродовж декількох років я  залучена до складу екзаменаційної комісії у якості голови по захисту випускних кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «магістр». Відмічаю високий рівень як теоретичної, так і практичної підготовки здобувачів вищої освіти, оригінальний та комплексний підхід до вирішення поставлених завдань, високі комунікативні навички, які особливо цінуються роботодавцями на ринку праці».

Тарасюк Антон, аспірант кафедри цифрової економіки та системного аналізу КНТЕУ, випускник 2017 року спеціалізації «Економічна кібернетика» факультету обліку, аудиту та інформаційних систем».

«Київський національний торговельно-економічний університет викликає багато позитивних спогадів. З ним пов'язані найкращі студентські роки, від щоденної підготовки першокурсника до занять та  безсонних ночей зубріння перед першою сесією.

КНТЕУ вчив нас бути завжди активними, винахідливими та наполегливими, постійно отримувати нові знання і набувати досвіду. Викладачі, при усій своїй зайнятості, максимально детально відповідали на наші запитання, рекомендували місця для практики і першої роботи, що стало суттєвою підтримкою у дорослому житті.

Університет  – це не лише навчальний простір, а й місце, де ми розважались, отримували нові знайомства та знаходили нових друзів, з якими тримаємо зв'язок і по сьогодні.

КНТЕУ надав багато важливих знань, викликав бажання займатися науковою діяльністю та навчати інших, що, з рештою, переросло у продовження навчання вже на рівні аспірантури».

Кураченко Анна, QA Trainee на фріланс платформі Upwork, випускниця 2020 року спеціалізації «Цифрова економіка» факультету інформаційних  технологій.

«КНТЕУ – це, як маленьке, затишне місто. У нього є своя територія, свої особливі правила, свята і традиції; свої місця для відпочинку і творчості: кафе, Smart-бібліотеки, коворкінг; місця для занять спортом : тренажерний зал, стадіон, стортивні манежі. Активне студентське життя допомагало кожному з нас самореалізуватися і у творчому плані.

Особисто для мене, КНТЕУ був одним із способів пізнати людей і саму себе в житті. Цьому завжди сприяли дружні, побудовані на взаємоповазі відносини між студентами та викладачами.

Головним плюсом КНТЕУ – є професійний педагогічний склад. Незважаючи на те, що ми завершували навчання в університеті дистанційно – рівень якості освіти був постійно на достатньо високому рівні (якість комунікацій; подання матеріалу та його практичне застостування завжди супроводжувалось використанням сучасних технологій та інновацій; наукові керівники внесли значний вклад у підготовку кожного студента під час написання випускних кваліфікаційних робіт, що допомогло нам розкрити власні компетенції у тому напрямку, до якого манить науковий інтерес).

КНТЕУ – це відмінний мотиватор, тому що він змушує діяти, працювати і розвиватись».

Штика Марина, випускниця ФФБС.

«Я закінчила навчання в КНТЕУ кілька років тому. І ось настав той момент, коли відчиняються двері дорослого світу. Першим кроком у нього є працевлаштування. Мені цей крок допоміг зробити Центр розвитку кар'єри. Завдяки йому я отримала престижну роботу, де працюю досі. Мені б хотілося висловити вдячність Центру розвитку кар'єри та його працівникам, які надають реальну допомогу в працевлаштуванні випускників».

Солодкий Юрій, випускник ФФБС.

«У 2009 році я закінчив навчання в КНТЕУ. Не кожен студент, навчаючись у ВНЗ, задумується щодо свого майбутнього. Проте настає момент, коли питання подальшого працевлаштування постає перед кожним. Коли ця проблема торкнулась мене, я вже знав про Центр розвитку кар'єри. Саме він і допоміг мені влаштуватися на першу мою роботу, яка стала потужним поштовхом для моєї подальшої кар'єри. Я дуже радий, що в КНТЕУ є такий підрозділ, який надає старт в успішній кар'єрі випускників університету».

Клишта Олеся, випускниця ТЗФ.

«Нещодавно я закінчила навчання в КНТЕУ. Перш за все хочу подякувати співробітникам Центру розвитку кар'єри , які допомогли мені з працевлаштуванням. Я отримала реальну допомогу, а не просто обіцянки. Стосовно підготовки в КНТЕУ хочу відмітити, що на високому рівні було навчання з інформаційних технологій. Також задоволена викладанням англійської мови, вдалося не лише зберегти, а й підвищити рівень, отриманий ще зі школи. Хочу зазначити, що існування Центру розвитку кар'єри - це дійсна допомога студентам та випускникам КНТЕУ влаштуватися на роботу, а головне - можливість самореалізуватися і бути корисним суспільству!».


«Випускники Київського національного торговельно-економічного університету»

ІІІ ВИПУСК

06.11.2020
433884
44171
остання редакція 08.04.2022
43630