logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Майстер-клас шеф-баристи "ONE LOVE espressobar" Івана Пеньори: все, що ви хотіли знати про каву

Загальна інформація

27 жовтня 2015 року в університеті відбувся майстер-клас від шеф-баристи "ONE LOVE espressobar" Івана Пеньори - провідного фахівця-практика, кавового експерта. Студенти ФРГТБ спеціалізацій «Технології у ресторанному господарстві», «Готельно-ресторанна справа», «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу», «Туризм» із задоволенням слухали шефа-баристу Івана Пеньору, який має диплом кавового експерта (2011 р., Університет Кави, Трієст, Італія), сертифікат баристи (2013 р., Париж, Франція) та великий досвід роботи в Espressamente coffe, ONE LOVE espressobar/ ONE LOVE coffe.

Іван Пеньора розповів, що на смак кави впливає дуже багато факторів: місце вирощування, висота над рівнем моря, кількість сонця та опадів, тінь і вологість, підвид самої рослини, ґрунт, спосіб сушіння та обробки зерна, відсутність дефектів, упаковка і зберігання, транспортування мішків кави, спосіб обсмажування, величина помелу, мінералізація води, метод приготування та інші. Помічники баристи запропонували слухачам продегустувати каву із кавових зерен, обсмажених різними способами, та приготовлену з використанням аеропресу, пуроверу та сифону.

Студенти виявили професійний інтерес та задавали слушні запитання. Викладачі кафедри технології і організації ресторанного господарства: доценти Вітряк О.П., Ткаченко Л.В., Медведєва А.О., асистенти Костюк В.С., Ждан В.О. запропонували майстрам кави подальшу співпрацю у рамках професійної підготовки фахівців ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

27.10.2015
adv
2277
остання редакція 05.02.2016
knteu