Виявлення йонів. Визначення вмісту нітратів у продуктах: майстер-клас для школярів
Загальна інформація
30 листопада 2015 року в рамках співпраці між КНТЕУ та школами з профорієнтаційної роботи проведено майстер-клас "Визначення вмісту нітратів у продуктах"(на базі лабораторії кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів).
Учасники: учні колежу ім. В.О.Сухомлинського (школа № 272), активісти наукового клубу"Хіміки КНТЕУ"Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених (студенти ФТТП та ФРГТБ).
Модератор: старший викладач кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Чикун Н.Ю.
Науковий консультант: доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів, к.х.н. Пасальський Б.К.
Відповідальна від наукового клубу «Хіміки КНТЕУ»: Карпенко О.(ФТТП 2 курс 7 група).
Проведено експериментальне дослідження
У проведенні експериментів взяли участь активісти СНТ «Хіміки КНТЕУ»:Яна Перехрест (2-6 ФТТП), Владислав Почапський (2-5 ФТТП), Оксана Карпенко (2-7 ФТТП), Андрій Богодушко (2-5 ФТТП), Наталія Стяглик (2-7 ФТТП), Дмитро Іванов (3-2 ФТТП), Іванна Сівак (2-4 ФТТП), Дмитро Самійленко (2-5 ФТТП), Юлія Горун (1-6 ФРГТБ), Ярослав Скібінський (1-6 ФРГТБ).
Чикун Н.Ю. проінформувала учнів про результати впровадження білінгвального навчання: проведення англійською мовою семінарів, наукових конференцій. Горун Юлія представила результати науково-дослідної роботи студентів«Визначення вмісту нітратів» у вигляді презентації англійською мовою.
Студенти провели вікторину для активізації пізнавального інтересу учнів.
При підведені підсумків виступили учні, вчитель хімії колежу ім. В.О. Сухомлинського старший викладачЧикун Н.Ю., доцентПасальський Б.К. Учні колежу були в захоплені від добре обладнаних сучасних лабораторій КНТЕУ. Вони поділились своїми враженнями та відмітили, що поєднання теорії та експерименту активізує пізнавальний інтерес до вивчення хімії, сприяє кращому засвоюванню знань.
Відбулося спілкування студентів та учнів в неформальній обстановці, обмін контактами.