logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Звернення ректора Мазаракі А.А. до колективу і студентства Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі

Загальна інформація

Шановні колеги!

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України  Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі (далі – УДУФМТ) приєднано до Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) [Текст розпорядження Кабінету Міністрів України № 1223-р — редакція від  25.11.2015 “Про реорганізацію Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі”].

Що це означає і що буде далі?

  • Студенти УДУФМТ продовжать навчання за обраними напрямами підготовки, спеціальностями, при цьому зможуть користуватися матеріальною базою КНТЕУ (кращою серед економічних університетів бібліотекою, спортивними комплексами тощо), долучатися до всіх студентських та інших університетських заходів.
  • Студенти УДУФМТ отримають дипломи державного зразка національного університету, який посідає лідируючі місця в рейтингах ВНЗ України.
  • Всі місця, що фінансуються за кошти державного бюджету та стипендіальний фонд зберігаються.
  • Студенти, які навчаються за кошти юридичних і фізичних осіб, продовжать навчання на умовах раніше укладених контрактів.
  • Працівники УДУФМТ увіллються до складу колективу КНТЕУ.
  • Продовжиться виконання науково-дослідних робіт за визначеними темами та функціонування спеціалізованої вченої ради К 26.148.01.
  • Аспіранти продовжать навчання за визначеними спеціальностями з раніше призначеними науковими керівниками.
  • Чинні договори про співпрацю, в тому числі міжнародні, будуть виконуватись.

Усі процедури приєднання будуть визначатися ректоратами, вченими радами, радами студентського самоврядування обох навчальних закладів на спільних засіданнях.

Процеси укрупнення і концентрації університетів є одними із ключових трендів сучасної університетської освіти Європи. В Україні також відбувається оптимізація мережі вищих навчальних закладів. Ми повинні поставитися до цього з розумінням як до природного еволюційного процесу, спрямованого насамперед на підвищення якості вищої освіти.

Впевнений, що разом ми зможемо конструктивно вирішити всі питання, пов’язані із виконанням розпорядження Уряду, удосконаливши всі види нашої тепер вже спільної освітньої діяльності.

З повагою,
ректор Київського національного торговельно-економічного університету 
Анатолій Антонович Мазаракі

03.12.2015
adv
9549
остання редакція 05.02.2016
knteu