logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День народження факультету: "Новорічна казка" від студентів ФРГТБ

Загальна інформація

18 грудня 2015 року в Гранд-Холі Київського національного торговельно-економічного університету відбулися святкові заходи, присвячені Дню факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу (ФРГТБ).

Студенти ФРГТБ завжди раді поділитися своїм гарним настроєм, активним відпочинком та просто чимось смачненьким. Вже стало доброю традицією, що вони запрошують до університету дітей-сиріт на святкування Дня Святого Миколая. Сьогодні до студентів завітали малюки з дитячого будинку «Надія», яким веселі та щирі хлопці й дівчата ФРГТБ подарували справжню новорічну казку з піснями, хороводами, конкурсами, майстер-класами і частуванням.

Також до Дня ФРГТБ студенти підготували танцювальний флеш-моб у кафе «Венеція», фотовиставку «Приємні спогади ФРГТБ», відеопрезентацію історії факультету, майстер-клас із молекулярної кухні від Кулінарного клубу та багато іншого. Усі бажаючі могли придбати смаколики, які приготували студенти, на «Новорічному благодійному Ярмарку».

Одним із найочікуваніших заходів став майстер-клас із молекулярної кухні, який проводила студентка факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, Голова Товариства ШЕФ-КУХАРІВ КНТЕУ – Гончар Юлія Майстер-клас познайомив аудиторію з тонкощами молекулярної кухні на яких присутні були не тільки .студенти університету а й потенційні абітурієнти. які познайомились з прийомами молекулярної гастрономії та молекулярними текстурами, принципами «food-pairing». Це стало можливим лише завдяки сучасній матеріально-технічній базі КНТЕУ. Протягом майстер-класу було презентовано ресторанний сет з трьохстрав із елементами молекулярної кулінарії: закуску «Чорне золото» , що дозволила наочно представити застосування принципів «food-pairing» на практиці, основну страву «Імпровізація на тему пасти» - рибні кнелі з апельсином на пару та овочеві спагеті з використанням текстури Gellan, а на завершення – десерт «Гранат на снігу», що поєднав у собі застосування технології сферифікації: "сніг" із шоколаду з використанням молекулярної добавки Malto. По закінченню майстер-класу була проведена дегустація готових страв та спільне фото на пам'ять, адже всі присутні залишали майстер-клас у піднесеному настрої, сповнені творчого натхнення.

З урочистим вітальним словом звернувся до студентів ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі: «ФРГТБ – це факультет, що дуже гармонійно розвивається. З’явилися нові спеціальності та магістерські програми, розширюються англомовні програми. Змінюються покоління студентів, але всі вони залишаються патріотами свого факультету. Адже головне, що є атмосфера – атмосфера інтелекту, добра та щирості».

Ректор та декан ФРГТБ Надія Іванівна Ведмідь вручили почесні грамоти найкращим викладачам та студентам факультету. 

Традиційно свято завершилося концертним виступом найталановитіших студентів ФРГТБ. Яскраві танцювальні номери, неперевершений вокал, а на десерт – як завжди, блискучий КВН із несподіваним ліричним фіналом, що глибоко вразив глядачів.

Вітаємо студентів ФРГТБ із Днем народження їхнього факультету!

18.12.2015
adv
2653
остання редакція 04.02.2016
knteu