logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відновлення дружніх відносин між містами-побратимами Харків-Цинциннаті

Загальна інформація


У межах діяльності громадської спілки «Український кулінарний союз» відбулося поновлення дружніх відносин між містами-побратимами Харків-Цинциннаті. Новини про І Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCookFEST», що був проведений 4-6 листопада 2015 року у Києві під егідою ГС «УКС», швидко розлетілися по всьому світу.

До ГС «УКС» звернувся видатний шеф-кухар, експерт своєї справи, який виховав плеяду прекрасних кухарів, що працюють у ресторанному бізнесі по всій земній кулі – відомий майстер кулінарії Джон Кінселла (John Kinsella).

Неможливо не знати ім’я Джона, тому що він визнаний майстер у всьому світі: сертифікований шеф-кухар (CMC), сертифікований кулінарний педагог (ССE), член Американської академії кухарів (AAC), Президент та генеральний директор компанії «Smartchefs», а також Старший інструктор з кулінарії у штаті Цинциннаті. Власник багатьох міжнародних нагород, у тому числі й медалі королеви Великобританії за досягнення у кулінарній професії.

У 1989 році відбулася прекрасна подія – м. Харків та м. Цинциннаті стали побратимами. За час партнерства між Цинциннаті і Харковом відбулися обміни в різних областях: від освіти та культури - до підприємництва і торгівлі, від медицини та соціальної сфери - до спорту і молодіжного руху.

Джон Кінселла відвідував наше прекрасне місто під час кулінарного візиту міст-побратимів у 1990-ті роки, під час якого були встановлені дружні стосунки.

Видатний Майстер з радістю розповідав та відкривав своїм українським колегам таємниці технологій кулінарної справи, що були новаціями того часу.

У рамках співробітництва багато студентів із Цинциннаті планували приїхати до України з метою обміну досвідом.

Проте, на жаль, дружні стосунки були на певний час призупинені через трагічні події 11 вересня 2001 року у США і лише у 2015 році поновлені.

Джон Кінселла – людина, яка щиро захоплюється та всім серцем кохає Україну. Нам було приємно почути, що він слідкує за новинами у сфері української кулінарії та прагне співпрацювати з ХТЕК КНТЕУ. Людина, що офіційно визнана в світі п’ятим кращим шеф-кухарем, готова відвідати Харків та провести серію майстер-класів для студентів і колег.

Президент Українського кулінарного союзу професор, академік, ректор КНТЕУ Мазаракі Анатолій Антонович запросив Джона Кінселла бути почесним суддею на ІІ Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCookFEST», який відбудеться 1-3 листопада 2016 року і Майстер дав свою згоду на участь. Слід зазначити, що разом з ним для обміну досвідом приїдуть американські студенти, і планується серія майстер-класів.

Візит Джона Кінселла стане видатною подією та буде корисним, і загалом позитивно вплине на розвиток українсько-американських відносин. 

25.12.2015
adv
2024
остання редакція 04.02.2016
knteu