Чемпіонка світу з кулінарного мистецтва Марія Шрамко: ми ведемо Україну до гідної позиції на світовому кулінарному Олімпі
Загальна інформація
Член суддівської колегії кулінарного фестивалю «BESTCookFEST 2015» Марія Шрамко в листі висловлює вдячність організаторам фестивалю.
Дорогі друзі! Зовсім нещодавно ми з вами стали свідками створення громадської організації "Український кулінарний союз", сьогодні, через лише кілька місяців, ми маємо можливість переконатися, що ці старання не марні – разом, поступово, але впевнено, ми ведемо Україну до знань і гідної позиції на світовому кулінарному Олімпі. Я висловлюю безмежну подяку всім тим, хто брав участь у створенні Українського кулінарного союзу і в проведенні першого глобального заходу в рамках новоствореної організації – фестивалю «BESTCookFEST 2015», який відбувся з 4 по 6 листопада 2015 року в рамках Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH в «КиївЕкспоПлаза». Велике спасибі всім учасникам унікального проекту: Київському національному торговельно-економічному університету і Київському міжнародному контрактовому ярмарку! Я була щиро вражена цим колосальним географічним охопленням фестивалю та виконаною вами бездоганною роботою! Я дуже вдячна професіоналам, майстрам, які брали участь у кулінарних конкурсах, призерам! Ви і тільки ви сьогодні будуєте майбутнє кулінарного мистецтва в Україні. Не зупиняйтеся на досягнутому, удосконалюйтеся, а ми будемо всіма силами супроводжувати вас у цій творчій справі! Щиро ваша, Марія Шрамко
Марія Шрамко – Чемпіонка світу з кулінарного мистецтва, член національної команди Ісландії з кулінарії, акредитована суддя Всесвітньої асоціації кулінарів WACS; є віце-президентом Київської асоціації шеф-кухарів.
Закінчила 11 курсів з майстерності в роботі з карамеллю у Стефана Клейна (Франція), навчалася англійській техніці Алана Данна та айсингу у Падді Кларк (Великобританія), технікам роботи з шоколадом і аерографії у Стефана Треанда (Каліфорнія, США). Свою майстерність та вміння передає учням в Україні та країнах Європи. Техніки, які використовує в роботі: карамель, цукрові квіти, пастилаж, шоколад, аерографія.