Органічні продукти та здорове харчування – рекомендації лікаря-дієтолога
Загальна інформація
3 березня 2016 року в КНТЕУ відбулася лекція лікаря-дієтолога, нутріціолога, заступника директора ДП «ДНДЦ з проблем гігієни харчування» МОЗ України Владислава Сластіна на тему «Роль органічних продуктів у здоровому збалансованому харчуванні».
Студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу і факультету торгівлі та маркетингу із задоволенням слухали про принципи здорового харчування, основними складовими якого є правильне харчування, розумна фізична активність та відмова від паління. Розглянули діаграму «Тарілка здорового харчування» з раціональним співвідношенням овочів, фруктів, білків та цільнозернових продуктів.
Владислав Сластін відмітив важливу роль органічних продуктів у здоровому харчуванні, зазначив принципи органічного землеробства та правила маркування органічної продукції, ознайомив із міжнародним проектом "Biologic.ua", метою якого є розширення каналів збуту органічної сертифікованої продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.
Студенти виявили професійний інтерес до розглянутих питань щодо впровадження оздоровчого харчування у закладах ресторанного господарства, задавали питання щодо існуючої нормативної та законодавчої бази для виробництва та реалізації органічної продукції в Україні.
Наприкінці виступу фахівець-практик запросив студентів пройти практику з подальшим працевлаштуванням на посади: технолога у заклади ресторанного господарства органічного спрямування, спеціалістів зі зберігання та реалізації органічної продукції у торгівельній мережі.