logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відкрита лекція «Сучасна газова та рідинно-високошвидкісна хроматографія для контролю якості харчових продуктів»

Загальна інформація

11 березня 2016 року в рамках VIII Консумерського фестивалю та Майстерні професійного зростання відбулися 2 відкриті лекції на тему «Сучасна газова та рідинно-високошвидкісна хроматографія для контролю якості харчових продуктів».

Лектор: генеральний директор ТОВ «АЛСІ-ХРОМ», к.х.н. Єсауленко Андрій Миколайович.

Модератор: доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, к.х.н. Гончарова Ірина Вікторівна.

Учасники: студенти ФТМ, магістри, аспіранти КНТЕУ та Національного університету біоресурсів і природокористування України, викладачі кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю КНТЕУ та Вінницького торговельно-економічного інституту.

На лекціях обговорювалися питання:

  • Історія відкриття хроматографічного аналізу М.С. Цвєтом.
  • Динамічні процеси – сорбція / десорбція. Основні ідеї хроматографії.
  • Принципи роботи газових та рідинних хроматографів.
  • Сучасне аналітичне обладнання для газової та рідинно-високошвидкісної хроматографії компанії «Agilent Technologies».
  • Використання газової та рідинно-високошвидкісної хроматографії для контролю якості харчових продуктів.
  • Якісний та кількісний хроматографічний аналіз у харчовій промисловості.

Лектором було показано практичне протікання сорбційних процесів, продемонстровано сучасні детектори та хроматографічні колонки компанії  «Agilent Technologies».

10.03.2016
knteu
3383
остання редакція 28.11.2016
redactor