logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Навчальний тренінг «Фінансова медіація – нові можливості для підприємства»

Загальна інформація

14 квітня 2016 року в межах навчального тренінгу в ЦНВТ КНТЕУ засновником та директором групи компаній  ТОВ «ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ», ГО «ФІНАНСОВА СТАБІЛЬНІСТЬ», ТОВ «ЦЕНТР ФІНАНСОВОЇ МЕДІАЦІЇ» Короленком Миколою Володимировичем було проведено майстер-клас для студентів 4 курсу ФМТП.

Тема майстер-класу «Фінансова медіація – нові можливості для підприємства». Організатори заходу  –  викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства.

Під час проведення майстер-класу було розглянуто проблеми отримання та повернення банківського кредиту вітчизняними підприємствами в умовах макроекономічної кризи, ключові складові механізму фінансової медіації, особливості забезпечення банківських кредитів для підприємств малого та середнього бізнесу, рейтинг надійності банків, які працюють на вітчизняному ринку, охарактеризовано ключові проблеми відповідальності підприємства в системі кредитування. Учасниками майстер-класу виконано завдання фінансової медіації за реальними даними в межах реального кредитного договору, що сприяло формуванню навичок економічного обґрунтування вибору найбільш доцільного варіанту виходу з ситуації прострочення банківського кредиту.

Зміст та форма проведення майстер-класу мали динамічний характер та практичну цінність. Проведення майстер-класу супроводжувалось цікавими прикладами взаємодії підприємств реального сектору та банківських установ, презентацією авторських інноваційних ідей підвищення результативності процесу фінансової медіації.  


Відгук учасника майстер-класу:

"Ми брали участь у вирішенні проблемної ситуації «Заборгованість підприємства перед банком». Спікером майстер-класу був практик Микола Короленко.

Загальна оцінка проведеного майстер-класу є позитивною, належну атмосферу було забезпечено завдяки активному діалогу між спікером Миколою Короленком та нами (студентами) як слухачами. Нам була надана можливість провести оцінювання ситуації з використанням набутих знань в університеті, а окремі неточності було коректно виправлено. Я та мої друзі дійшли висновку, що саме такі «живі» зустрічі з досвідченими практиками, які власним прикладом дають можливість зрозуміти, як застосовувати набуті під час навчання знання, є досить цікавими та плідними. Під час таких майстер-класів забезпечується систематизація та більш повне розуміння практичного застосування набутих під час навчання знань.

Завдання вирішення проблемної ситуації полягало в моделюванні можливих варіантів розгортання подій за умови, коли підприємство отримало банківський кредит 1000000 грн., а повернути не змогло. Микола Короленко, з урахуванням діючого законодавства та власного практичного досвіду, визначив можливі варіанти: уникнення відповідальності, реструктуризація боргу, судове вирішення ситуації. Спільними зусиллями ми обрали найбільш прийнятний варіант.

Висловлюємо подяку організаторам за проведення такого типу тренінгових занять. Маємо надію, що в подальшому такі заходи будуть регулярними. Це забезпечить нам більш чітке розуміння можливостей практичного використання знань, які отримані під час навчання".

Юлія Пономаренко, студентка 4 курсу ФМТП

14.04.2016
knteu
3375
остання редакція 28.11.2016
redactor