КНТЕУ в центрі подій: обговорення перспектив харчового законодавства України
Загальна інформація
26 липня 2016 року в межах заходів, приурочених до Дня працівників торгівлі, відбувся семінар «Чинне та перспективне харчове законодавство України» для операторів ринку харчових продуктів.
Модератор заходу – голова Правління Ліги виробників харчових продуктів Кузнєцов Геннадій Дмитрович − розповів про законодавчі новели Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та практику застосування його положень, а також проекти актів харчового законодавства «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Представники компаній поділилися власним досвідом та проблемами, з якими вони стикаються під час практичної реалізації нових вимог. Особливо палку дискусію викликало питання взаємовідносин між виробниками харчових продуктів, торговельними мережами та контролюючими органами у світлі положень харчового законодавства.
У семінарі взяли участь представники провідних підприємств виробників харчових продуктів (Coca-Cola Beverages Ukraine Ltd, IDS Group, Миронівський хлібокомбінат, Харківська бісквітна фабрика, кондитерська фабрика «Харків’янка», Vitmark, Ерлан, Mondelez Ukraine, Nestle Ukraine, Hipp Ukraine, Amway та ін.), дистриб’юторів (HAVI Logistics), торговельних мереж (METRO Cash and Carry, Fozzy Group, Novus, ЕКО Маркет, Ашан), ресторанного господарства (McDonalds Ukraine), а також Європейської бізнес асоціації, Всеукраїнської асоціації пекарів, асоціацій «Укркондпром» та «Укрм’ясо», Міністерства аграрної політики та продовольства, викладачі Київського національного торговельно-економічного університету та Національного університету харчових технологій.