logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Посвята в студенти КНТЕУ

Загальна інформація

   2 вересня 2013 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулися урочистості з нагоди Дня знань та інавгурація студентів.

     З вітальним словом до першокурсників звернувся ректор Київського національного торговельно-економічного університету Мазаракі Анатолій Антонович. Він відзначив високий рівень підготовки абітурієнтів і повідомив, що серед зарахованих на навчання  358 осіб мають золоту, срібну медаль або диплом з відзнакою, 19 осіб власники сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти зі 195–200 балами з кожного предмету та 2 особи є призерами Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

    Цього року наша дружна університетська родина поповнюється новими 3086 студентами-першокурсниками та  1935 п'ятикурсниками, при цьому, за кількістю поданих заяв на одне бюджетне місце - КНТЕУ посів 1-ше місце серед економічних ВНЗ країни в рейтингу МОН України.

     Ректор запевнив, що цьогорічні вступники не тільки поповнять здобутки попередніх поколінь, але й прославлять добре ім’я Київського національного торговельно-економічного університету. Також ректор із гордістю пригадав про здобутки університету за минулий рік, які дозволили КНТЕУ посісти 1-ше місце серед ВНЗ, студентські програми, яких дозволяють вчитися за кордоном  (рейтинг журналу «Фокус»), 2-е місце в рейтингу МОН України серед ВНЗ, що готують фахівців з економіки,  фінансів, управління, підприємництва, 3-є місце за найкращу підготовку з економічних спеціальностей та  7-ме місце серед ВНЗ України у рейтингу «Компас».

     Подія, яку першокурсники КНТЕУ запам’ятають назавжди – посвята у студенти. Декани факультетів провели традиційну імматрикуляцію – урочисте вручення залікових книжок, одного з головних символів студентського життя. Найбільш хвилюючим для всіх був момент присяги. Саме цього дня, склавши присягу, першокурсники стали на крок ближче до здійснення мрій, поставлених цілей та досягнення успіху в професійній сфері.

         Першокурсників у цей урочистий день також привітали присутні на святі в.о. голови Наглядової ради КНТЕУ, президент національної академії педагогічних наук України Кремень Василь Григорович, голова Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації Прокопенко Станіслав Миколайович, директор департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі Гарбарук Ігор Миколайович.

       Голова Асоціації керівних органів студентського самоврядування м. Києва, голова студентського самоврядування КНТЕУ,  студентка 5-го курсу Марія Кладченко привітала першокурсників у лавах студентської громади університету та побажала їм знайти своє призначення не лише у навчанні, але й у бурхливому студентському житті.

     Традиційно свято інавгурації першокурсників завершилося гімном усіх студентів «Гаудеамус» у виконанні студентського народного камерного академічного хору університету.

     Сподіваємось, що першокурсники 2013 року гідно розпочнуть своє студентське життя, з честю будуть носити звання студента Київського національного торговельно-економічного університету та ще не раз яскраво й талановито представлять рідний університет.

Вітання з Днем знань

   

01.09.2013
Vita
11453
остання редакція 01.09.2013
adv