logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

70 років успіху КНТЕУ: "Працюємо для нинішнього та майбутнього поколінь"

Загальна інформація

19-20 жовтня 2016 року в КНТЕУ відбулись урочисті заходи, присвячені 70-річному ювілею з дня заснування університету.

У цей святковий день університет привітали:

Захід стартував з масштабної ходи студентів усіх факультетів, які зустрічали й вітали радісними вигуками ректора, своїх деканів та керівників відокремлених структурних підрозділів. Вражаючий флеш-моб у виконанні запального студентства зарядив усіх учасників та гостей свята яскравим настроєм.

Урочистості продовжилися в Конгрес-центрі КНТЕУ. Ведучі ознайомили присутніх з основними віхами славетної історії університету, який за 70 років існування випустив зі своїх стін чверть мільйона випускників та увійшов у 5-ку лідерів кращих університетів України.

Гості свята тепло привітали ректора Київського національного торговельно-економічного університету Анатолія Антоновича Мазаракі, який сказав: «70 років - це вік закладання підґрунтя для подальшого розвитку. Ми впевнено вступаємо у восьмий десяток нашого літопису. Наша перевага – вибір нового покоління, яке довіряє нам своє майбутнє».

На захід завітала перший ректор КНТЕУ, легендарна особистість – Тамара Іванівна Скирда, яка відзначила минулого року свій 90-річний ювілей. Отримавши з рук ректора почесну відзнаку КНТЕУ «Гідному шани», Тамара Іванівна зі сльозами на очах пригадала величні сторінки становлення та розвитку першого в тодішньому УРСР торговельного вищого навчального закладу: «У цей святий для університету день я хочу пригадати про щасливі роки дружньої співпраці перших викладачів та студентів, що закладали власними руками майже кожну цеглину в інституті». Наприкінці своєї надзвичайно цікавої розповіді перший ректор побажала університету всього найкращого та завершила свій виступ власними віршованими рядками: «На щастя, на долю, на довгі щасливі і мирні літа!».

Також почесні відзнаки КНТЕУ «Гідному шани» отримали ветерани університету: Кучеренко В.Д., Ніколаєва Л.В., Марчук В.М., Коломацька С.П.

Партнери, що стали добрими друзями КНТЕУ на довгі роки, прийшли привітати колектив університету. Асланян С.А., завідуючий хірургічним відділенням Головного військового клінічного госпіталю, подякував студентам та співробітникам – активним учасникам волонтерського руху та допомоги українським військовим.

Президент Української асоціації якості Калита П.Я. вручив почесну грамоту ректору КНТЕУ за розвиток «Руху за якість в Україні».

Літовка С.Л., начальник Центрального санітарно-епідеміологічного управління Міністерства оборони України, з теплими словами привітання також вручив Подяку колективу КНТЕУ.

Керівники відокремлених структурних підрозділів КНТЕУ отримали від ректора Мазаракі А.А. почесні грамоти за вагомий внесок у розвиток освітньої галузі.

Отримуючи нагороду Раді студентського самоврядування з рук Анатолія Антоновича, голова РСС Дарина Понкратова сказала: «Київський національний торговельно-економічний університет – це унікальне місце, де кожен може розвиватися, здобувати знання, знайти себе та отримати елітну освіту. Ми пишаємося своїм вибором та з гордістю несемо звання студентів кращого університету України. Тут дійсно збуваються мрії!». Дарина презентувала відео від РСС – справжнє зізнання в коханні до рідної Alma mater, у якому прозвучали такі оптимістичні рядки, майже присяга на вірність: «Не підведу тебе ніколи, не зраджу, мій КНТЕУ!».

Також у цей важливий й незабутній день ректор вручив почесні грамоти за сумлінну працю найкращим викладачам та співробітникам університету, а переможці Спартакіади КНТЕУ серед співробітників отримали медалі.

Справжньою окрасою всього дійства стали музичні танцювальні та вокальні номери студентів і випускників університету. Надовго глядачам запам’ятався вражаючий виступ гостей  – юних учениць Школи танців Анастасії Коваленко "Asti school". Студія сучасного танцю «Light», як завжди, захопила всіх своїми яскравими танцями. Завершилася урочиста частина гімном студентів «Гаудеамус» та «Многая літа» у виконанні Народного студентського камерного академічного хору КНТЕУ.

На усій території кампусу університету тривали заходи присвяченні відзначенню 70-ліття: виставки, презентації, історична «фотосушка», конкурс на кращі постери  “Life is KNUTE”, інші мистецькі заходи та спортивні змагання.


20 жовтня 2016 року в КНТЕУ продовжилися урочистості, присвячені 70-річному ювілею з дня заснування університету.

Поривітання університету розпочалося феєричним виступом військового духового оркестру Державної спеціальної служби транспорту. Після цього на гостей чекав гала-концерт у Конгрес-центрі.

Вітаючи присутніх у залі, ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Антонович Мазаракі сказав: «Університет – це не лише знання, це атмосфера. Атмосфера роботи, творчості, спілкування. Атмосфера, де розвивається молода особистість. Молодь нам довіряє своє майбутнє. Адже наша основна місія – працювати для нинішнього та майбутнього поколінь. Виконуючи цю місію, ми робимо важливу справу державного рівня – націотворення».

В цей урочистий день університтет відвідали керівники державних та місцевих органів влади, провідних українських та іноземних вищих навчальних закладів, громадські діячі, представники бізнесу та духовенства, видатні спортсмени. З теплими словами найщиріших привітань вони вручали подарунки, почесні грамоти та відзнаки за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у наукову та  освітню діяльність кращим викладачам та ректору КНТЕУ.

Особисто висловити свою повагу до Київського національного торговельно-економічного університету та привітати його колектив із ювілеєм завітали керівники іноземних ВНЗ:

  • Анджей ХОХУЛ, ректор Краківського економічного університету, почесний доктор КНТЕУ.
  • Андрій СЕДУН, проректор Білоруського державного економічного університету.
  • Корнеліу ГУЦУ, проректор Молдавської економічної академії.
  • Теменуга СТОЙКОВА, директор центру якості товарів і захисту прав споживачів Варненського економічного університету.

Музичним подарунком та справжнім сюрпризом для гостей стали виступи випускників КНТЕУ, талановитих вокалістів, лауреатів багатьох музичних конкурсів – Дарини Ковтун та Олександра Юпатова.

Почесними гостями стали представники державних установ, відомств, громадських організацій та об'єднань:

  • Верховної Ради України
  • Кабінету Міністрів України
  • Міністерства освіти та науки України
  • Національної Академії Наук України
  • Київської міської державної адміністрації
  • Ради Ректорів Київського вузівського центру
  • Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
  • Державної інспекції навчальних закладів України
  • Нотаріальної палати України
  • Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України
  • Одеської Малої академії наук
  • «Українського дому»
  • Київської міської ради

Колектив університету висловлює найщиріші слова вдячності нашим постійним партнерам за участь в організації відзначення ювілею: Виходцеву Геннадію Анатолійовичу – голові ради засновників групи компаній "Фокстрот", Рощук Ірині Миколаївні  –  ритейл директору регіону центру ТОВ "Фозі" (мережа магазинів "Сільпо"), Баленку Ігорю Миколайовичу –  голові наглядової ради ПрАТ «Фуршет», Кулиничу Євгену Васильовичу  генеральному директору ПрАТ «Фуршет», компанії "Олімп", Косару Олександру Васильовичу – генеральному директору сім’ї ресторанів "Козирна карта", Балченку Сергію Олексійовичу – керуючому партнеру ТОВ «БДО», Михайлу Меркулову – генеральному директору компанії "Arricano Real Estate Plc", Сітяєвій Маргариті  директору з розвитку компанії "POS Media", Сухомлину Ігорю – головному редактору  газети «Бухгалтерія», а також випускникам, якими ми щиро пишаємось та завдяки яким відбулось це феєричне свято: Герезі Галині Федорівні голові ТОВ «Епіцентр К»; Гончарову Володимиру Валентиновичу – заст. генерального директора ТОВ «Епіцентр К»; Полутовій Світлані  Григорівні – голові наглядової Ради ПАТ «Універмаг «Дитячий світ»; Полутову Дмитру  Ігоровичу – голові правління ПАТ «Універмаг «Дитячий світ»; Русаліній Людмилі Володимирівні – президенту групи компаній «Петрус»; Засульському Миколі Васильовичу  президенту Київської торгово-промислової палати; Рабцуну Олександру Івановичу –  фінансовому директору ВАТ МК «Запоріжсталь»; Ігнатенку Олегу Валерійовичу  засновнику та керівнику роздрібних мереж «ПРЕЗЕНТА», «WOW-SHOP», «ПРЕЗЕНТАЙМ»; Стешенку В`ячеславу Олександровичу – комерційному директору ТОВ «КЛО» (мережі АЗС) та багатьом іншим.

20.10.2016
adv
10284
остання редакція 02.06.2020
redactor