logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Факультет економіки, менеджменту і права

Загальна інформація

 

     Однією з найяскравіших подій початку навчального року для студентів 1-го курсу кафедри економіки та фінансів підприємства стала зустріч із першим заступником голови Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Потімковим Олександром Юрійовичем.

  

  

     На високому професіональному рівні Потімков О.Ю. провів лекцію на тему "Державна політика малого та середнього підприємництва" наголосивши на основних проблемах сучасного підприємництва країни. Чітко окреслив позиції нашої держави у міжнародному рейтингу "Doingbusiness 2013", а також ознайомив студентів-першокурсників з планами та перспективами України щодо покращення економічного становища на всіх рівнях розвитку та співпраці. Шановний гість коротко презентував зміни, що відбулися у результаті наполегливої праці над усуненням гальмуючих процесів економіки країни порівняно з даними минулого року, розповів про допомогу, яка надається підприємцям-початківцям, та надав слушні поради майбутнім економістам і фінансистам.

     Зустріч відбулася у дружній атмосфері, слухачі збагатилася достовірною інформацією, яку з ентузіазмом будуть використовувати у подальшому навчанні.

    Кафедра економіки та фінансів підприємства організувала також для своїх студентів виїзне практичне заняття в магазинах мережі супермаркетів "Сільпо", що знаходяться за адресою: вул. Лаврухіна, 4 (управляючий магазином - Кирсенко Ольга Борисівна); вул. Здолбунівська, 4 (заступник управляючого - Омельченко Микола); вул. Боженка, 107 (управляючий магазином - Пироковська Ольга Олександрівна); вул. Конєва, 7 (управляючий магазином - Лук’яненко Віктор Миколайович). 

     Студентам розповіли про основні принципи, методи роботи та особливості торгівлі в мережі "Сільпо". Проведена зустріч сприяла підвищенню інтересу студентів до майбутнього фаху і збільшенню потреби у здобутті знань.

   

    Першокурсники вдячні управляючим та всьому персоналу мережі магазинів «Сільпо», зокрема, менеджеру з персоналу регіону "Центр" Облакевич Марині Олегівні за доброзичливе ставлення та змістовну інформацію.

  

    У межах співробітництва кафедри міжнародної економіки з Торгово-промисловою палатою України  студенти 1-го курсу спеціальностей "Міжнародна економіка" та "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» відвідали Торгово-промислову  палату України.

 

     Тепло привітав першокурсників КНТЕУ президент ТПП України Чижиков Г.Д. та закликав їх наполегливо здобувати нові знання, отримувати навички майбутнього фахівця і прагнути здійснити свою велику мрію.

 

     Виступ віце-президента Подолєвої О.Є. був присвячений історії виникнення та міжнародній діяльності ТПП, її місцю у системі ЗЕД України. Вона поділилася зі студентами своїм надзвичайно багатим і цікавим досвідом роботи.

     Інтерактивним стало спілкування зі студентами директора департаменту міжнародних програм та інновацій, керівника першого в Україні ІТ бізнес-інкубатора iHub Подолєва Д.І. Він проінформував студентів про можливість  співпраці з провідними сферами  ІТ-технологій.

     Директор департаменту міжнародних економічних зв'язків Король В.М. розповів про членство ТПП України в Міжнародній торговій палаті та Всесвітній федерації палат, про широке коло професійних послуг, які надає Палата підприємцям. Виступ викликав жваву реакцію та численні запитання, на які було надано ґрунтовні відповіді. 

     Кафедра щиро дякує працівникам Торгово-промислової палати України за змістовну зустріч та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

 

 

     У перший тиждень вересня студентами першого курсу була пройдена навчальна практика «Вступ до фаху», метою якої було ознайомлення першокурсників з майбутніми спеціальностями, особливостями організації підготовки фахівців у КНТЕУ.

     Навчальна практика студентів, що навчаються за спеціальностями «Менеджмент організацій торгівлі», «Менеджмент митної справи», «Менеджмент персоналу», почалась з ознайомлення з роботою супермаркета "Novus", який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Червоногвардійська, 1-А (біля станції метро Чернігівська).

     З великою зацікавленістю студенти вислухали розповідь керуючої відділом пані Наталії про створення та особливості  функціонування супермаркетів "Novus", а також ознайомилися з організацією торгово-технологічного процесу в ньому. Першокурсникам сподобалась організація та хороші умови праці  працівників, проте найбільш вони були вражені термінами будівництва і підготовки до експлуатації супермаркету.

      4-5 вересня студенти відвідали торговельне підприємство "METRO Cash & Carry Ukraine", що знаходиться на вул. Сабурова, 2а. Працівники підприємства привітно зустріли майбутніх спеціалістів та провели першокурсників торговельними залами, розповідаючи про особливості й переваги роботи на підприємстві. Директор магазину Ратаров О. докладно ознайомив студентів з асортиментом товарів у торговому залі, зі специфікою їх викладки, акційними пропозиціями, складськими приміщеннями, умовами доставки товарів у магазин, структурою персоналу за категоріями посад. Студентів вразила злагоджена робота великого колективу підприємства, професійний менеджмент.

     Також студенти спеціальностей «Менеджмент організацій торгівлі», «Менеджмент персоналу» мали змогу ознайомитись з особливостями роботи в ПрАТ «Фуршет» (мережа входить до числа найбільших в Україні підприємств роздрібної торгівлі), що розташований на вул. Ярославській, 56а. Першокурсники були вражені розмірами підприємства, організацією праці персоналу, інноваціями у виробничих процесах, ставленням керівництва до процесу управління. Найбільше зацікавила можливість кар’єрного росту: від продавця або касира до посади заступника директора.  Марченко О., директор магазину, відповів на численні питання студентів про особливості кадрової політики ПрАТ «Фуршет».

 

     6 вересня студенти, які навчаються за спеціальністю «Менеджмент митної справи», відвідали митний пост «Столичний», що знаходиться на вул. Новопирогівська, 58. Працівники посту провели для студентів пізнавальну екскурсію, яка допомогла першокурсникам краще зрозуміти роль і місце митної справи в організації управління.

     Студенти мали змогу задати актуальні питання, що стосувались опанування ними майбутньої професії чи можливостей працевлаштування.

      Наприкінці навчальної практики першокурсники поділились своїми враженнями:

 «Цілий тиждень ми з групою проходили практичний курс «Вступ до фаху – відвідували різні збори, семінари, мережі супермаркетів, митницю. Остання справила на мене неабияке враження, адже безпосередньо стосується моєї майбутньої професії. Багато знайомих запитують: "Чому саме КНТЕУ та менеджмент митної справи?". А я можу лише відповісти, що це справжній поклик душі й серця. І завдяки відвідуванню митного посту «Столичний», я зрозуміла, що обрала правильний шлях.»

(Титаренко О.В., 1 к., 19 гр., ФЕМП)

 

«Після екскурсії я зрозуміла, що зробила правильний вибір як професії, так і університету. На мій вибір ВНЗ вплинула спеціалізація вузу, адже КНТЕУ готує найкращих спеціалістів у сфері торгівлі, менеджменту та економіки. Щодо професії, то я остаточно впевнилась, що менеджмент митної справи дуже цікава спеціальність, здобувши яку, я зможу проявити себе як спеціаліст у тому, що насправді мені подобається.»

(Плакуща М.Ю., 1 к., 19 гр., ФЕМП)

 

«Вважаю надану університетом практику надзвичайно важливою у навчанні, бо вона дає можливість зрозуміти яким видом діяльності ми займатимемося після закінчення університету. Заклади, де ми побували – достатньо різноманітні. Це дає змогу побачити наскільки є широким спектр видів діяльності, в яких ми зможемо працювати, а також які вимоги ставлять роботодавці перед майбутніми співробітниками. Не менш важливим є те, що ми ознайомились з переліком посад, які може обіймати фахівець нашої спеціальності.»

(Сутко А.І., 1 к., 19 гр., ФЕМП)

 

«На сьогодні успішна кар’єра залежить від вищої освіти. Тому, щоб здобути престижну роботу, я і обрала КНТЕУ, бо він є одним із провідних вузів нашої країни.»

(Карпенко І.Ю., 1 к., 20 гр., ФЕМП)

 

«Важливим у виборі університету є не тільки можливість навчатися, але й розвиток своєї духовності. Тому університет організовує безліч концертів, які допомагають як розвиватися, так й отримувати насолоду.»

(Герасимчук І.А.,1 к., 20 гр., ФЕМП)

 

«Зробивши певні висновки, я зрозуміла, що КНТЕУ – найкращий варіант, адже це один із найпрестижніших ВНЗ України, а саме з підготовки менеджерів він є всеукраїнським лідером. Сподіваюсь, що після закінчення університету я зможу знайти собі гарну роботу, яка буде приносити задоволення.»

(Стрижак Ю.О., 1 к., 20 гр., ФЕМП)

 

 

     Програмою підготовки бакалаврів за напрямом «Менеджмент» фахового спрямування «Управління в сфері економічної конкуренції» з метою формування первинних загально-професійних знань,  ознайомлення студентів з особливостями майбутньої професії передбачено відвідання Антимонопольного комітету України.

     4 вересня в рамках навчальної практики «Вступ до фаху» студенти 24 групи 1-го курсу ФЕМП разом з проф. Дідківською Л.І. зустрілися з державним уповноваженим, членом Комітету Барашем Миколою Яковичем. Він ознайомив студентів з діяльністю цього державного органу, розповів про його минуле і майбутнє, найважливіші завдання, специфіку, роль в економічному житті суспільства та розбудові цивілізованих ринкових відносин.

      Студенти також мали нагоду поспілкуватися з працівниками центрального апарату Комітету. Вони з цікавістю розглянули експонати створеного музею, в якому відображена історія, міжнародні зв’язки, сьогоденна робота і досягнення АМКУ за майже 20 років свого існування.

 

10.09.2013
Vita
10626
остання редакція 10.09.2013
23