logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Найсильніша людина України навчається в КНТЕУ

Загальна інформація

У турнірі «Найсильніша людина України» наш студент, Олексій Новиков, здобув перемогу та звання "Богатир року-2017".

З цього сезону Федерація стронгмену України запровадила чітку й зрозумілу всім систему відбору на турнір «Найсильніша людина України»: атлети набирали бали, виступаючи на чемпіонаті України та етапах національного Кубку. У результаті було визначено десятку найкращих стронгменів країни, які й змагалися за найпочесніший титул у силовому спорті. Фінал стронгменівського року відбувався на двох локаціях – перший день змагань пройшов у селищі Гора Бориспільського району під Києвом, а другий – у Чернігові. 

Олексій Новиков почав перемагати з першої ж вправи. Естафету, що складалася з перенесення «Супер-йока» вагою 400 кг на 20 м та перекидання 360-кілограмового колеса на 5 обертів, він пробіг на 8 секунд швидше за свого суперника, котрий посів у цій дисципліні друге місце. У другій та третій вправах -  зміцнив своє лідерство, досягши переваги у велетенських вісім очок у загальному заліку. Він - єдиний з усіх атлетів -  зумів по два рази підняти три колоди вагою 120, 140 та 150 кг. Перемога Олексія була беззаперечною.

Олексій з радістю бере участь в університетських змаганнях та спартакіадах: «Нещодавно команда нашого факультету (ФМТП) перемогла в університетських змаганнях з перетягування канату, я завжди залюбки беру участь у них. Якщо запрошують – іду!» - зауважив Олексій. Також наш стронгмен, у складі збірної команди КНТЕУ, брав участь і у Всеукраїнських змаганнях з перетягування канату, які, до речі, відбувались на базі нашого університету. 

Окремих компліментів заслуговує досягнення чемпіона: 21-річний стронгмен продовжує додавати в силі, ставлячи собі за мету бути конкурентним у найпрестижніших турнірах світового ґатунку. Незадовго до турніру «Найсильніша людина України» Олексій переміг на турнірі GIANT LIVE в Ірландії, здобувши право на участь у WORLD STRONGEST MAN – 2018. Саме це змагання є найпрестижнішим у світовому стронгмені і саме на ньому свого часу перемагав Василь Вірастюк. Однак вже тривалий час українцям не вдавалося вибороти право на участь у WORLD STRONGEST MAN, і ось Олексій повернув Україну до числа учасників мега-турніру.

Бажаємо Олексію нових злетів і досягнень, а особливо - перемоги на WORLD STRONGEST MAN – 2018!

01.10.2017
42265
4864
остання редакція 07.02.2018
456287