Перший кулінарний фестиваль "Гарбуз Фест - 2017"
Загальна інформація
Сьогодні в Київському національному торговельно-економічному університеті з ініціативи факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу вперше було проведено "Гарбуз Фест - 2017".
Наразі гарбуз є найхітовішим у домівках українців, як тільки його не використовують: і страви готують, і інтер’єр прикрашають. У КНТЕУ гарбуз теж використали сповна - святкували з розмахом. На фестивалі були представлені: кулінарний конкурс, конкурс тематичного декорування столів, майстер-клас із карвінгу та благодійний ярмарок.
На свято завітали почесні гості: перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Н.В., проректор з науково-педагогічної роботи Шаповал С.Л., проректор з наукової роботи Мельниченко С.В., проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М.
У кулінарному конкурсі взяли участь представники кулінарного клубу у складі 8 команд. Кожна команда мала приготувати 2 страви: основну та десерт. Оцінювало якість страв почесне журі, до складу якого увійшли:
- генеральний директор сім’ї ресторанів "Козирна Карта" Косар Олександр Васильович;
- суддя міжнародного рівня, головний технолог ТОВ "Фішка" Чуницька Любов Петрівна;
- суддя міжнародних кулінарних конкурсів та директор НВО КНТЕУ Забігайло Тетяна Сергіївна;
- студенти 4 курсу Сокур Дмитро, Совяк Володимир, члени кулінарного клубу.
Перемогла дружба - усі команди отримали перемогу й посіли призові місця в різних номінаціях:
- перше місце - "Гарбузовий бум" та "garbozon.com";
- друге місце розділили "Чорна ніч", "Pumрkins" та "COOKies";
- третє місце - "Тріо Мix", "Тріо Гарбуз" та "Кулінарний Корпус".
У конкурсі тематичного декорування столів "Ліхтарик Джека" змагалося сім команд, але всі вони вразили неперевершеним декором. Місця розподілили таким чином:
- перше місце - "Funky Pumpky" та "Pumpkins witches";
- друге місце - "Примари Салему" та "Мавки";
- третє місце - "Лісова пісня", "Гарбузябрики", "Кельтські посиденьки".
А на благодійному ярмарку можна було спробувати численну кількість страв з гарбуза, і, що дуже важливо, допомогти діткам з дитячого будинку, адже всі зібрані кошти передаються дитячому будинку "Надія".
Також гостей свята зацікавив майстер-клас із карвінгу, який провів студент 1 курсу Ладарєв Дмитро. Учасники майстер-класу на власні очі переконались, як гарбуз може стати справжнім шедевром.
Свято вдалося! Переконані, воно стане традиційним у стінах КНТЕУ.