Вийшов друком міжнародний науково-практичний журнал "ТОВАРИ І РИНКИ” № 2/2007.
Загальна інформація
У журналі опубліковано 23 статті 41
автора з актуальних проблем товарознавства продовольчих і
непродовольчих товарів, ринкових відносин, технології продуктів
харчування.
"Ринкові дослідження" - містить статті про
теоретичні погляди на конкурентне середовище ринку та вплив окремих
факторів на нього; визначення якості засобів електронної комерції;
шляхи підвищення ефективності митної логістики щодо просування
українських товарів на європейський ринок; перспективи насичення
ринку цукру в Україні та ін.
"Новітні технології оздоровчих продуктів" -
стосовно сучасних підходів до формування споживних властивостей
синбіотичних харчових продуктів, а також продуктів, адаптованих до
високих фізичних навантажень спортсменів; антиоксидантної
активності плодоовочевих культур і продуктів їхньої переробки за
новою технологією; напрямів використання харчових добавок із мідій
і морських водоростей.
"Методологічні аспекти оцінювання якості товарів"
містить статті про кваліметричну оцінку цукрозамінників-поліолів:
сорбіту, лактитолу й ізомальту та моделювання процесу різання
харчових продуктів на основі теоретичного аналізу і
експериментальних досліджень.
"Дослідження якості харчових продуктів" - містить
наукові результати щодо підвищення якості томатів, вирощених у
відкритому і закритому ґрунті, купажованих плодових соків,
заморожених плодів і овочів, нових видів цукрового печива.
"Удосконалення споживчих властивостей непродовольчих
товарів" - висвітлено дослідження процесів взаємодії
кремнійорганічного модифікатора з пентафталевими емалями, а також
оцінку якості ізопропілріпакового і метилріпакового біопалива.
"Проблеми безпечності товарів для життєдіяльності
людини" - подано результати досліджень щодо патогенної
мікофлори зерна озимої пшениці та інгібуючих властивостей фенольних
сполук насіння рапсу.
Наступний номер журналу "ТОВАРИ І РИНКИ" вийде друком у травні 2008
р.