logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Вручення диплому "Почесний доктор КНТЕУ”

Загальна інформація

  6 лютого 2008 року відбулося розширене засідання Вченої ради університету з нагоди урочистого вручення диплома "Почесний доктор КНТЕУ" ректору Краківського економічного університету, доктору економічних наук, професору Ришарду Боровецькому (Польща). 
   Вчена рада КНТЕУ на своєму засіданні 29 листопада 2007 року присвоїла ректору Краківського економічного університету Рашарду Боровецькому звання "Почесний доктор КНТЕУ", відзначаючи його особистий внесок у реформування та вдосконалення вищої освіти, сприяння розвитку Київського національного торговельно-економічного університету та його інтеграції до Європейської освітянської спільноти. 
Р.Боровецький понад 40 років працює у сфері освіти і науки Польської республіки, з 2002 року обіймає посаду ректора Краківського економічного університету. Визначний вчений в області економічної науки, автор і співавтор 70 наукових книг, понад 200 статей, 25 підручників, багатьох проектів загальнонаціонального рівня. Член керівних органів ряду наукових інституцій і товариств Польщі, заступник голови Комітету наук організації і управління Польської Академії наук. Обраний членом-кореспондентом Європейської Академії наук, Мистецтва і Літератури Парижу.
Вагомий особистий внесок Р.Боровецького у розвиток співробітництва з Київським національним торговельно-економічним університетом в рамках укладеного договору між КНТЕУ і КЕУ. Інтенсифіковано обмін науковцями, студентами, досвідом реформування освіти, підготовки висококваліфікованих фахівців для ринкової економіки. Видано спільну колективну фундаментальну наукову працю "Трансформаційні процеси в Польщі та Україні". За ініціативи та безпосередньої участі Р.Боровецького в 2002 році започатковано співпрацю у трикутнику КНТЕУ (Україна) - КЕУ (Польща) - Університет Мессіни (Італія). За цей період проведено 5 Міжнародних симпозіумів і видано 4 наукових збірники.
За особистий внесок у справу реформування і трансформацію освіти, Р.Боровецького нагороджено знаком МОН України "Петро Могила". Він обраний в 2007 році членом Академії економічних наук України зі спеціальності "Менеджмент".
На засіданні Вченої ради д.е.н., проф., Р.Боровецький виступив з науковою доповіддю "Трансформація підприємств в умовах нової економіки".
   Ректор КНТЕУ, д.е.н., проф., дійсний член АПН України А.А.Мазаракі вручив Р.Боровецькому диплом "Почесного доктора КНТЕУ", висловив слова вдячності за багаторічну, плідну співпрацю задля розвитку економіки України і Польщі, виводу вищої освіти на більш високий європейський рівень. Р.Боровецький подякував А.Мазаракі, членам Вченої ради за високу оцінку його наукової і педагогічної діяльності, за присвоєння йому почесного звання КНТЕУ, за вагомі результати, які дає плідна співпраця між навчальними закладами. 
   Члени Вченої ради КНТЕУ та члени делегації КЕУ сфотографувалися на згадку.

07.02.2008
annzo
2576
остання редакція 07.02.2008
23