logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Співробітництво задля якісної підготовки фахівців з комерційного права

Загальна інформація

  24 січня 2008 року між Київським національним торговельно-економічним університетом та Вищим господарським судом України підписано Угоду про співробітництво щодо забезпечення підготовки фахівців з права, здійснення науково-дослідної роботи, підвищення кваліфікації працівників, а також створення філії кафедри комерційного права при Вищому господарському суді України. 
   З 1993 року у КНТЕУ здійснюється підготовка правознавців зі спеціалізації "Комерційне право". У 2001 році за ініціативи КНТЕУ було відкрито підготовку за спеціалізаціями "Фінансове право" та "Конкурентне право". Велику допомогу у підготовці висококваліфікованих фахівців з комерційного права надає Вищий господарський суд України. 
У церемонії підписання Угоди взяли участь Голова Вищого господарського суду України Сергій Демченко, ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі, декан факультету економіки, менеджменту і права Наталія Гуляєва, завідувач кафедри комерційного права Людмила Ніколаєва, викладачі правових кафедр.
У своїх промовах А.Мазаракі та С.Демченко відзначили важливість поєднання зусиль науковців та практиків задля вивчення та розробки виважених підходів до вирішення проблем сучасної правової системи України. У своєму виступі Голова ВГСУ підкреслив спорідненість спеціалізації фахової підготовки студентів-правників у КНТЕУ зі спеціалізацією судочинства у господарських судах, що створює підґрунтя для успішного співробітництва.
   КНТЕУ та ВГСУ мають певний досвід співпраці. Так, кожного року під час проходження ознайомчої практики "Вступ до фаху" студенти першого курсу спеціальності "Правознавство" відвідують Вищий господарський суд України, де мають змогу ознайомитись із завданнями та основами господарського судочинства, поспілкуватись із суддями та працівниками суду, сформувати власні враження щодо особливостей обраного ними фаху. Практика у господарських судах також є основою практичної підготовки правознавців освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр". 
   Викладачі правових дисциплін КНТЕУ також мають змогу вивчати практику вирішення господарських спорів, вже є досвід здійснення узагальнення судової практики вирішення спорів із залученням викладачів кафедри. 
   Підписання Угоди про співпрацю відкриває нові можливості для підвищення якості фахівців з комерційного права.

06.02.2008
annzo
2109
остання редакція 06.02.2008
23