logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Засідання Вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

  31 січня 2008 року відбулося чергове засідання Вченої ради КНТЕУ. 
Вчена рада рекомендувала ректору університету призначити, як обраних за конкурсом, на посади: директора Інституту вищої кваліфікації Шклярук К.С., директора бібліотеки Шестопалову Л.С., директора Вінницького торговельно-економічного коледжу Стефаненка С.П., професора кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів Пугачевського Г.Ф. Присвоєно вчене звання доцента: Криворучко О.В., Краснощоку В.М. - доцентам кафедри економічної кібернетики та інформаційних систем.
   Розглянуто питання "Про результати та перспективи наукової та інноваційної діяльності університету". Доповідала проректор з наукової та інноваційної діяльності д.е.н., проф. Пастухова В.В. Відзначено, що у 2007 році в результаті цілеспрямованої політики ректорату щодо інтеграції науки і освіти, проведеної відповідної роботи деканатів, кафедр, підрозділів університету за основними показниками науково-дослідної роботи досягнуто вагомих результатів, є певні позитивні зміни у напряму нарощування наукового потенціалу. Наукові дослідження здійснювалися відповідно до пріоритетних напрямків інноваційної діяльності в Україні на замовлення міністерств, відомств України, Київської міської державної адміністрації, бізнес-структур. Результативно функціонують 11 наукових шкіл. Обсяги фінансування наукових досліджень зросли на 27,6% порівняно з 2006 роком. Виконано 152 НДР, опубліковано понад 2 тис. наукових праць, з них 33 монографії, 123 підручники і навчальні посібники. Отримано 24 патенти та позитивних рішень на винаходи. Проведено 26 наукових конференцій і круглих столів, в тому числі 7 міжнародних науково-практичних конференцій. 
   З метою реалізації стратегічних завдань щодо інтеграції науки і освіти створена спільна науково-дослідна лабораторія з економічних проблем з Інститутом економіки та прогнозування НАН України для виконання комплексних фундаментальних досліджень із залученням обдарованих студентів. Подальшого поширення знайшло наукове співробітництво університету з іншими ВНЗ України, зарубіжними країнами, бізнес-структурами. 
   Проводилась більш результативно наукова робота студентів. Проведено Всеукраїнську студентську конференцію, 2 Всеукраїнські олімпіади, 6 тематичних студентських наукових конференцій. Взяли активну участь у наукових заходах, які проводилася іншими ВНЗ, 227 студентів університету. Отримано 26 дипломів та 29 грамот. Проведено за ініціативою Наукового товариства студентів та молодих вчених та кафедри міжнародної економіки дебати з проблем мобільності молоді в освітньому та науковому просторі, 2 інтелектуальні комп'ютерні он-лайн гри з фінансів і страхування (організатори кафедра філософських та соціальних наук, фінансів). Протягом року функціонували 29 студентських дискусійних клубів за участю понад 500 студентів. Студенти активно публікуються на сторінках наукового журналу "Вісник КНТЕУ". 
   При обговорені питання члени Вченої ради внесли ряд пропозицій щодо подальшого поліпшення організації наукової діяльності в університеті, щодо розширення співробітництва з науковими установами, підвищення рівня наукових досліджень та вимог щодо якості їх виконання. Затверджено план науково-дослідної роботи на 2008 рік. 
   Вчена рада затвердила звіти про діяльність в 2007 році спеціалізованих вчених рад Д 26.055.01 і Д 26.055.02, звіти докторантів Белінської С.О., Брадули О.М., Мельникович О.М., Мельниченко С.В. про виконання індивідуальних планів підготовки дисертацій, а також затверджені навчальні плани прийому 2008 року. 
   Прийнято рішення про призначення студентам академічних і персональних стипендій. Рекомендовано до видання наукові і навчально-методичні праці.

05.02.2008
annzo
2129
остання редакція 05.02.2008
23