logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Засідання вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

  29 травня 2008 року відбулося засідання вченої ради КНТЕУ. 
Вчена рада затвердила заходи щодо виконання рішення колегії МОН України від 21.03.2008 р. "Вища освіта України - європейський вимір: стан, проблеми, перспективи".
   З питання "Про впровадження у навчальний процес положень Болонського процесу в інститутах КНТЕУ" виступили з доповідями: директор ВТЕІ - д.е.н., проф. Сусіденко В.Т., директор ХТЕІ - к.е.н., доц. Гурова К.Д., директор ЧТЕІ - к.е.н., доц. Ореховська Т.М., директор Ужгородського навчального центру - к.е.н., доц. Гаврилко П.П. 
Відзначено, що в інститутах проводиться певна робота щодо впровадження у навчальний процес положень Болонської декларації, забезпечено системні зрушення щодо підвищення рівня підготовки фахівців. Удосконалюються навчальні плани і програми з урахуванням особливостей європейської кредитно-трансферної системи, змінюється структура навчального часу, збільшуються обсяги самостійної та індивідуально-консультативної роботи. Проведено агрегацію, уніфікацію навчальних дисциплін. Запроваджено сучасний моніторинг якості знань студентів, у викладанні широко використовуються оновлені навчально-дидактичні матеріали, комп'ютерні програми. Разом з тим, вчена рада відмітила, що не у повній мірі підготовлено навчально-методичне забезпечення магістерських програм та самостійної роботи студентів, строкаті показники успішності, вимагає покращання система контролю знань.
   Голова вченої ради, ректор університету Мазаракі А.А. підбив підсумки обговорення питання, висловив ряд зауважень і побажань щодо вдосконалення навчальної роботи в інститутах, розширення підготовки фахівців за індивідуальними навчальними планами, урізноманітнення варіативної складової освітньо-професійних програм підготовки кадрів різних рівнів. Поставлено завдання провести цілеспрямовану роботу щодо укомплектування посад завідувачів випускових кафедр докторами наук, як головної передумови забезпечення ліцензування і акредитації підготовки фахівців ОКР "Магістр". 
З цього питання вчена рада прийняла розгорнуте рішення.
   З метою поліпшення організації навчального процесу та у зв'язку з введенням в дію нового переліку напрямів підготовки фахівців вченою радою прийнято рішення внести зміни до організаційної структури Чернівецького торговельно-економічного інституту. 
   Рекомендовано до друку 3 навчальних посібників, 1 навчально-методичний посібник і 5 монографій.

03.06.2008
annzo
2267
остання редакція 03.06.2008
23