logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Конференція трудового колективу КНТЕУ

Загальна інформація

  29 травня 2008 року в університеті відбулася конференція трудового колективу, яка заслухала звітну доповідь ректора КНТЕУ, д.е.н., проф. Мазаракі А.А. "Про підсумки роботи в 2007/08 навчальному році та завдання колективу університету на 2008/09 навчальний рік". 
   Крім делегатів у роботі конференції взяли участь викладачі, співробітники, студенти головного університету та його навчальних закладів. 
   Ректор Мазаракі А.А. розповів про головні результати діяльності університету у 2007/08 навчальному році, відмітив, що рішення минулорічної конференції виконані у повному обсязі, забезпечено подальший прогрес на основних напрямках діяльності. За рейтингом успішних роботодавців щодо оцінки якості підготовки фахівців університет посів почесне 5 місце. 
Відчутні позитивні зрушення щодо виконання положень Болонської декларації за всіма складовими навчального процесу.
Здобутки університету відзначені золотою медаллю на Всеукраїнській освітній виставці "Освіта-2008". Високе місце посідає КНТЕУ серед економічних університетів за міжнародною рейтинговою оцінкою.
У модернізації та інтеграції освіти університет наблизився до рубежу, за яким починається перехід до європейського простору вищої освіти. З багатьох показників, а саме за масштабністю, широтою застосування сучасних технологій у навчальному процесі, обсягами інформаційних ресурсів університет відповідає європейським стандартам.
Ректор проаналізував реалізацію кадрової політики, яка спрямована на поліпшення якісного складу науково-педагогічного персоналу, опанування викладачами передових методів проведення навчального процесу, посилення виховної роботи з молодими викладачами. Поставлено завдання удосконалити підготовку наукових кадрів, для чого створені сприятливі умови. Наголос зроблено на забезпечені своєчасного захисту дисертацій аспірантами.
Ректорат приділяє особливу увагу формуванню студентського контингенту. Університет торік провів приймальну компанію із суворим дотриманням правил прийому, прозоро, не мав жодної скарги. План прийому виконано по всіх складових. Набуває подальшого розвитку ступенева освіта.
  Всі випускники університету працевлаштовані. Багато підприємств із задоволенням запрошують на роботу молодих фахівців, особливо тих, хто пройшов виробничу практику на цих підприємствах. 
Висока якість підготовки фахівців забезпечується системним підходом в організації процесу навчання. Запроваджено систему контролю знань, яка забезпечила покращання відвідування занять, спонукає студентів серйозно займатися самостійною підготовкою. Дедалі розвивається інформатизація навчального процесу за рахунок розширення бібліотечних ресурсів та використання глобальних мереж.
   Особлива увага приділяється організації та змісту підготовки магістрів. Сформовано склад наукових керівників магістерських програм. Актуалізовано тематику дипломних робіт. Запроваджено підготовку студентами наукових статей. Видано 15 наукових збірок, де надруковано 800 наукових студентських статей. 
Всі спеціальності та дисципліни мають достатній базовий набір методичних розробок. Понад 500 дисциплін забезпечені комплектами методичного забезпечення у електронному вигляді. Видано 19 електронних підручників.
Плідно працюють НМК з менеджменту і сфери обслуговування, підкомісія з товарознавства та торговельного підприємства, які функціонують на базі університету. Зусилля членів НМК на створені проектів стандартів повного покоління.
Мазаракі А.А. відзначив, що навчання в університеті - це зокрема, насичене студентське життя поза аудиторією, нові можливості розширити кругозір і соціальний досвід. Ректорат постійно тримає у полі зору питання виховної, культурно-масової роботи з акцентом на розвитку свідомості, патріотизму, духовних цінностей. Функціонує система цієї роботи, яка дає позитивні результати. Завершено перехід на заняття фізкультурою на секційних засадах. Охоплено всіх студентів. Понад 200 студентів-спортсменів постійно беруть участь у різних змаганнях, здобувають високі спортивні результати. Групу спортсменів включено кандидатами до збірної України для участі у ХХІХ Олімпійських іграх у Пекіні (Китай).
   Університет активно відгукнувся на виклик зростання в Україні необхідності перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників, особливо у таких сферах, як економіка, управління, фінансова та банківська системи. 
  Цього року в Інституті вищої кваліфікації навчається понад 2,5 тис. слухачів. Успішно реалізується Програма перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва "Українська ініціатива". Другу вищу освіту здобувають 650 осіб, буде випущено 236 фахівців. Підготовка фахівців здійснюється за 27 магістерськими програмами. На прохання Державної пробірної служби України вперше в країні відкрито магістерську програму "Експертиза та оцінка ювелірних виробів". 
  ІВК вийшов на міжнародний рівень з підготовки магістрів за програмами МВА та Європейський менеджмент - СеМВА. 
Вектор університетської науки відповідає критеріям сучасного європейського університету щодо поєднання наукових досліджень з професійною підготовкою. Тематика досліджень охоплює актуальні проблеми розвитку економіки. Частка тем фундаментального характеру складає 26,3%. Функціонують 11 наукових шкіл, в стадії формування ще декілька. Обсяг НДР досяг 2,3 млн грн., що більше ніж торік на 27%. Впроваджено 57 наукових розробок, одержано патентів та позитивних рішень на винаходи 34. Результати обговорені на 18 наукових конференціях, у т.ч. 4 міжнародних. Опубліковано 33 монографії, понад 2200 статей. На сторінках наукового журналу "Вісник КНТЕУ" якому виповнилось 10 років, висвітлюються і обговорюються результати досліджень викладачів університету, провідних вчених України, аспірантів.
Дедалі розвивається студентська наука. Проведено 3 всеукраїнські олімпіади і 1 інтернет-олімпіаду, 5 тематичних конференцій, цілу низку інших цікавих наукових заходів. У всеукраїнських наукових студентських конференціях, олімпіадах, конкурсах поза межами університету взяли участь 104 студенти. Результативність зросла вдвічі. Студенти зайняли 22 призових місця.
   Університет постійно розширює і зміцнює міжнародні зв'язки. Плідне співробітництво з 50 спорідненими навчальними закладами щодо обміну викладачами, студентами, а також спільної реалізації міжнародних програм і проектів. Торік укладено угоду з ЕSСР-ЕАР - Європейською школою менеджменту м. Берлін (Німеччина). Розпочато разом з університетом Лондон Метрополітен реалізацію проекту "Спеціалізовані програми з питань європейської інтеграції для підвищення кваліфікації державних службовців ІІІ-ІV категорій". 
  У рамках діючого договору про співробітництво з університетами Овернь-Клермон 1 підписано угоду про обопільну (подвійну) видачу дипломів магістрів, про спільне керівництво дисертаційними дослідженнями. 
Університет завершує виконання згідно з програмою "Темпус" міжнародного проекту "Управління університетом у контексті Європейського освітянського простору".
Дедалі розвивається Французько-Український інститут управління. Відкриті відділення в м. Вінниці, Харкові, Чернівцях. За 7 років існування 225 випускників одержали дипломи Франції різного освітньо-кваліфікаційного рівня.
В університеті навчаються іноземні студенти, а також іноземні громадяни у відділені довузівської підготовки з Китаю, Ірану, Іраку, Нігерії, Лівії, Афганістану, Кувейту.
   У листопаді 2007 року вчена рада присвоїла звання "Почесний доктор КНТЕУ" ректору Краківського економічного університету (Польща). 
   Велику роботу здійснено щодо подальшого зміцнення матеріально-технічної бази, відремонтовано навчальні приміщення, інженерні мережі, завершено облаштування огорожі, тротуарів, територій. Гуртожитки поступово набувають сучасного санітарно-технічного стану. Розроблено технічну документацію для будівництва нового гуртожитку на 550 місць. 
Більш широка програма капітального ремонту та технічного оснащення на 2008 рік.
В університеті забезпечено стале фінансування, бюджет наповнюється реальними надходженнями, що дозволяє, поряд з виконанням запланованих заходів щодо зміцнення матеріальної бази, направити кошти на стимулювання продуктивної праці. Заробітна плата виплачувалась стабільно, регулярно. Забезпечено гарантії та підвищення зарплати згідно з усіма відповідними рішеннями Уряду. Посадові оклади, обов'язкові надбавки та доплати підвищились в середньому на 34%. Збільшення заробітної плати здійснюється і в 2008 році.
Під постійною увагою перебувають питання підтримки ветеранів війни, праці, інших, хто потребує матеріальної допомоги.
Збільшено розміри стипендій. Надається матеріальна допомога мало захищеним категоріям студентів: сиротам, інвалідам і т.п. Створена система заохочення студентів-відмінників, активних учасників наукової та громадської роботи, а також за спортивні досягнення тих, що прояляють милосердя.
   В університеті постійно утверджується демократичний стиль відносин та вирішення виробничих питань. По проблемах, які періодично виникають у діяльності, ректорат намагається знаходити правильні рішення, діяти гнучко й енергійно. Перспективні питання виносяться на розгляд вченої, методичної рад, обговорюються на нарадах, семінарах. 
У минулому році університет пройшов зовнішній аудит управлінської діяльності відповідно до вимог ДТСТУ ІSО 9001-2001. Результати в цілому позитивні. Нещодавно була зустріч з експертами щодо проведення сертифікації якості на національному рівні. Домовились провести у цьому році весь комплекс робіт, щоб отримати відповідний документ.
Вживаються заходи щодо поліпшення комунікаційної системи. Видано перший випуск інформаційного журналу "Часопис 2007". Здійснено перший етап впровадження електронного документообігу. Останнім часом побільшало публікацій і передач про університет у засобах масової інформації. Сайт став необхідним для студентів і викладачів.
Покращилась взаємодія університету з профспілковою організацією. Підписано спільну угоду з поліклінікою про утримання медичного пункту для співробітників та розширення медичних послуг.
   Ректор наголосив, що серйозну увагу треба приділити підготовці до нового навчального року. Йдеться передусім про укомплектування кафедр; проведення кадрового конкурсу; завершення розподілу педнавантаження; доопрацювання навчально-методичних матеріалів, особливо по нових курсах дисциплін. Приймальній комісії треба як слід мобілізуватися і провести вступні випробування відповідно до встановлених правил прийому. Головне - це забезпечити план прийому. 
Науково-педагогічний склад, багатотисячний колектив університету у будь-які часи проявляв високу організованість, налаштований на успіх. Так буде і в наступному навчальному році.
Конференція трудового колективу затвердила звітну доповідь ректора КНТЕУ Мазаракі А.А., доручила ректорату, керівникам підрозділів розробити плани заходів щодо виконання завдань, викладених у звітній доповіді, сконцентрувати зусилля на впровадження інноваційних форм і методів роботи, забезпечення високої якості освіти.
Конференція прийняла рішення внести зміни і доповнення до Статуту КНТЕУ.

03.06.2008
annzo
2234
остання редакція 03.06.2008
23