logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Дебют першокурсника - 2008

Загальна інформація

  У студентському житті визначною подією є Дебют першокурсника. Це - загально університетський культурно-масовий та виховний захід, і хоча цього року він мав форму "малих дебютів" на кожному факультеті, його мета і суть залишились незмінними - це огляд талантів нового поповнення студентів. 
   Дійство відбувалося в чотирьох номінаціях. У номінації інструментальна музика під час виконання композиції студентами факультету фінансів та банківської справи вражало вміле поєднання гри на сучасних і народних музичних інструментах - лунали звуки не тільки гітари і барабанів, але й домри. А студенти обліково-економічного факультету використали флейту і баян, поєднали музику з вокальною піснею і створили чудовий вокально-інструментальний ансамбль. 
Треба зазначити, що у вокальному конкурсі чудово виступили всі факультети, але найбільше сподобалась композиція "Весілля Фігаро" студентів товарознавчого факультету. Запам'ятались глядачам хлопці й дівчата з факультету економіки, менеджменту і права, які дуже своєрідно, з емоційним піднесенням виконали попурі українських, російських і зарубіжних пісень. Взагалі, емоційне піднесення, яке відчувалось на факультеті, слід відмітити. Цьому сприяла створена студентами група підтримки, а ще, мабуть, те, що найдотепнішими у номінації "Студентського театру мініатюр" були жарти саме факультету економіки, менеджменту і права.
   Кажуть, що танці - явище незвичайне і це ще раз підтвердили наші першокурсники. Студенти факультету фінансів та банківської справи поєднали в танцювальній композиції елементи українського і спортивно-естрадного танцю. А дебютанти інших факультетів виконали дуже складні тематичні феєричні хореографічні композиції. 
Окремо треба відзначити дебют першокурсників факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу. За деякими особливостями його не можна назвати малим. По-перше, за обсягом часу він тривав пів дня і крім традиційних номінацій були представлені й інші (презентація спеціалізації та групи, спортивні змагання). По-друге, в кожній номінації було представлено не менше п'яти учасників. По-третє, з представників деканату та підрозділів факультету було створено журі для оцінки цих номінацій і визначення переможців. Особливого пафосу і емоційності дебюту на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу надало виконання гімну факультету і урочиста клятва першокурсників за участю наставників. Незалежне журі з представників кураторів-старшокурсників визначали найбільш активних, веселих, дружніх студентів у підготовці та проведенні цього конкурсу. І хоча кожне журі окремо підбило підсумки і визначило кращих, зробити це було досить складно, адже кожен номер програми мав право на визнання і високу оцінку.
   Цього року дебют засвідчив позитивні тенденції розвитку художньої самодіяльності, активізацію роботи культурно-мистецького центру, підвищення ролі в організації культурно-масових заходів ради студентського самоврядування. До його організації і проведення доклали великих зусиль деканати, наставники, студенти-старшокурсники, працівники інших підрозділів університету. І тому ця подія свято не лише для першокурсників, які тільки вступили в студентське життя, а й для всього університету.

03.11.2008
annzo
2256
остання редакція 03.11.2008
23