logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Делегація Посольства Франції в Україні

Загальна інформація

  11 грудня 2008 р. в КНТЕУ перебувала делегація Посольства Франції в Україні на чолі з радником Ан Дюрюфле (заступила до виконання своїх обов'язків у листопаді ц.р.), яка опікується питаннями культури, науки і освіти. До складу делегації входили також аташе Посольства і водночас директор Центру університетського та наукового співробітництва Гійом Колен та дипломати М.Максимович, Ф.Івер. 
   Зазначені посадовці безпосередньо опікуються питаннями щодо французької складової у діяльності КНТЕУ: функціонування Французько-Українського інституту управління (ФУІУ), організації практики в Україні для французьких студентів, співробітництва з Університетом Овернь-1 (м.Клермон-Ферран) та Вищою комерційною школою м. Париж - Європейською школою менеджменту (ESCP-EAP, Париж-Лондон-Берлін-Мадрид-Турин), а також іншими французько-українським проектами, які вже реалізуються або розробляються КНТЕУ спільно з французькими партнерами. 
   У змістовній розмові ректора А.А. Мазаракі з членами французької делегації обговорено широке коло питань щодо подальшого поглиблення співробітництва КНТЕУ з французькими навчальними закладами, вирішення проблем поліпшення вивчення французької мови, візової підтримки численних виїздів студентів ФУІУ, отримання студентами стипендій уряду Франції тощо. 
   Однак головною подією цього заходу стало вручення представниками Посольства Франції в Україні бібліотечки сучасних французьких підручників та монографій, видання не раніше 2005 р., з широкого кола дисциплін, що вивчаються в КНТЕУ. Отже, 184 примірники поповнили бібліотечний фонд КНТЕУ. 
   А.А. Мазаракі, дякуючи за цінний дарунок, відзначив, що студенти, особливо магістри, аспіранти та викладачі університету отримали унікальну можливість використовувати першоджерела під час підготовки курсових і магістерських робіт, дисертацій, розробки науково-дослідної тематики тощо. Співпраця КНТЕУ з представниками наукових кіл Франції є дієвим внеском у розвиток українсько-французьких освітянських та культурних зв'язків, сприяння в реалізації принципів Болонського процесу.

15.12.2008
annzo
1889
остання редакція 15.12.2008
23