logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Cтуденти ФЕМП спеціалізації "Публічне управління та адміністрування" відвідали Кабінет Міністрів України

Загальна інформація

Cтуденти І курсу денної форми навчання факультету економіки, менеджменту та психології КНТЕУ спеціалізації "Публічне управління та адміністрування" відвідали Кабінет Міністрів України.

Нове покоління державних службовців, переглядаючи оригінали документів, пережили по-новому ту історію, яку щодня вибудовували своїми рішеннями і роздумами, помилками та здобутками керівники виконавчого органу держави. Ще з перших хвилин екскурсії студенти були вражені красою та масштабами величної будівлі, у якій за радянських часів розташовувався грізний Народний комісаріат внутрішніх справ (НКВС УРСР), для якого будівля і була зведена у 1938 році. Звідси і стиль, що нагадує про ті суворі часи.

Розпочалась екскурсія з Будинку Уряду. Студенти побували в обох залах засідань – новій сучасній та історичній залах. Кожен зміг відчути себе на засіданні Уряду в кріслі міністра. Продовжилась екскурсія Музеєм історії Урядів України, де студенти ознайомились з історією становлення Урядів української держави. Велика увага в музеї приділена Галереї портретів керівників урядів України від Володимира Винниченка до представників політичного життя сучасності. Студенти мали нагоду дізнатись про найбільш вагомі здобутки для розвитку української державності кожного з очільників виконавчого органу. 

Також студенти ознайомились із представленими оригінальними матеріалами, пов’язаними з діяльністю колишніх керівників урядів, зокрема: документи, нагороди, фотографії. Побували в робочому кабінеті Голови Ради Міністрів УРСР і мали там змогу ознайомитись із технічними засобами, якими користувалися співробітники урядового апарату. Найбільше майбутніх публічних управлінців вразила експозиція подарунків, отриманих керівниками і членами урядів України як подарунки державі. Серед них сувенірна металева тарілка подарована минулому Прем’єр-міністрові України А. П. Яценюку від керівництва Київського національного торговельно-економічного університету (2015 р.). Наостанок група залишила слова подяки за проведену екскурсію в книзі відгуків.

27.09.2018
42265
4627
остання редакція 28.05.2019
43220