logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Конференція трудового колективу КНТЕУ

Загальна інформація

  Із звітною доповіддю "Про підсумки роботи в 2008/09 навчальному році та завдання колективу університету на 2009/10 навчальний рік" виступив ректор, д.е.н., проф. Мазаракі А.А. Він відзначив, що конференція відбувається напередодні 15-ої річниці з дня створення університету на базі Київського торговельно-економічного інституту. Навчальний заклад за цей період докорінно став якісно іншим, з іншими масштабами і якісними параметрами. Зайняв лідируюче місце у вітчизняному освітньому середовищі. Контингент студентів перевищує 39 тис. осіб. Функціонує 13 навчальних закладів, у т.ч. 4 інститути, 9 коледжів і вищих комерційних училищ. Реалізація комплексної програми розвитку університету забезпечила закріплення його високого суспільного визнання, міжнародного авторитету. 
   Ректор підбив підсумки роботи в 2008/09 навчальному році. Продовжуючи здійснювати модернізацію, спрямовану на досягнення міжнародних стандартів освіти, університет головну увагу приділяє впровадженню інноваційної моделі, розрахованої на використання новітніх навчальних технологій, інформатизацію, а також високу самоорганізацію учасників навчального процесу. Більш змістовною стала робота щодо виконання триєдиного завдання з підготовки сучасного фахівця: опанування знань, практичних навичок та набуття загальнолюдських якостей. Процес навчання орієнтовано на розвиток особистості, здатність самостійно приймати рішення і нести відповідальність за них. 
Велику роботу здійснено щодо підвищення якості освіти, що забезпечило високу абсолютну і якісну успішність. Адаптовано навчальні плани до сучасних вимог з урахуванням компетенцій, уніфікації і агрегації дисципліни з розширенням професійно-орієнтованої підготовки. Набуто змістовного досвіду щодо реалізації положень Болонської декларації, проводиться робота щодо поліпшення сумісності та зіставленості організації та змісту освіти з системами освіти у провідних європейських університетах.
  Суттєвий крок зроблено для підвищення якості підготовки студентів магістерського рівня, у т.ч. за рахунок наукової складової навчання. Цього року, крім студентів стаціонару, наукові статті підготували студенти заочної форми навчання, слухачі Інституту вищої кваліфікації. Видано 31 збірник, де надруковано 1668 студентських наукових статей. Студенти всіх спеціальностей забезпечені оновленими методичними розробками, підручниками і навчальними посібниками, опорними конспектами лекцій. Для цього видано в поточному навчальному році власному видавничому центрі 646 назв навчально-методичної літератури. Збільшується випуск електронних підручників, які добре сприймаються студентами і слухачами ІВК. Під повсякденною увагою є поповнення бібліотеки новою літературою, фонд якої перевищує 1300 тис. примірників. Передплачується 450 назв періодичних видань. Всі процеси обслуговування та доступу до інформаційних ресурсів, у т.ч. міжнародних, комп'ютеризовані. 
  Ректорат прагне постійно вдосконалювати практичну підготовку студентів, наблизити до реалій, які чекають випускників при майбутній професійній діяльності. 
   Університет минулого року забезпечив виконання плану прийому студентів по всіх показниках, виконав також свої зобов'язання щодо працевлаштування випускників, чому сприяла плідна робота Центру розвитку кар'єри. Збільшилась частка випускників, які запрошені на роботи по замовленнях роботодавців та результатах проходження виробничої практики. 
   Здобутки, які має університет в справі підготовки фахівців, підвищенні якості освіти - це результат копіткої роботи щодо поліпшення якісного складу науково-педагогічних працівників, зокрема, за рахунок підготовки докторів і кандидатів наук, діючої системи підвищення педагогічної майстерності, перебудови відносин між викладачами і студентами на принципах партнерства і спільної відповідальності за результати навчання. 
В організаційно-виховній роботі визначені пріоритети, спрямовані на формування громадянської позиції, підвищення загальної культури, прищеплення духовних цінностей, здорового способу життя. У цій роботі, як і забезпеченні високої якості навчання, ректорат, деканати, кафедри спираються на студентське самоврядування, яке представлено у всіх органах управління університету.
   Продовжено роботу щодо вдосконалення діяльності Інституту вищої кваліфікації, який займається перепідготовкою та підвищенням кваліфікації управлінських кадрів. Інститут має високий авторитет в середовищі бізнес-освіти, вийшов на міжнародний рівень, бере участь у реалізації проектів, в т.ч. у проекті "Європейський менеджмент СеМВА". 
Ректор відзначив подальший розвиток науково-дослідної роботи. Збільшились її обсяги, у т.ч. за рахунок власних коштів університету, а також замовлень від міністерств і відомств. Видано 37 монографій, отримано 25 патентів, проведено 17 міжнародних і всеукраїнських конференцій, 7 круглих столів. Науковці університету беруть активну участь у розробці та реалізації заходів на національному рівні з вирішення проблем безпеки і якості продукції, виступають експертами якості на телебаченні, по радіо. Діє система залучення студентів до наукової роботи, багато з них є призерами всеукраїнських олімпіад і конкурсів, а також міжнародних конференцій.
   Змістовною і більш продуктивною стала міжнародна співпраця, у т.ч. в рамках міжнародних проектів та міжуніверситетських угод. Діючий понад 10 років Французько-Український інститут управління здійснив черговий випуск - вручено 58 французьких дипломів послом Франції в Україні паном Шак Фором. Зростає мобільність студентів на міжнародному рівні. 
На розвиток матеріально-технічної бази університету спрямовано коштів більше як на третину. Виконано велику програму ремонтних робіт, що сприяло подальшому поліпшенню умов навчання і праці студентів, співробітників. За рахунок реконструкції навчального корпусу "Д" одержано 1750 студентських місць, їдальня, 2 актові зали, ряд інших функціональних приміщень.
   Фінансовий план виконано по всіх показниках, збільшено власні надходження. В повному обсязі забезпечено соціальні виплати, здійснено підвищення заробітної плати, стипендій відповідно до рішень Уряду, наявних фінансових можливостей. Витрати на заохочення та матеріальну підтримку членів колективу, ветеранів війни зросли у порівнянні з попереднім роком. Своєчасно і стабільно виплачувались зарплата і стипендії. Ректорат знаходить кошти, щоб заохотити і підтримати студентів за відмінне навчання, активну участь у науковій, громадській, спортивній роботі, акціях милосердя і благодійності. 
Відповідно до підсумкової колегії МОН України від 2 квітня 2009 року на 2009 рік перед університетом поставлено більш масштабні і складні завдання щодо підвищення якості освіти, реалізації Болонського процесу, ефективності наукової діяльності, збільшення надходжень, посилення режиму економії.
   Конкретизовані завдання щодо завершення підготовки до нового навчального року, організованого проведення приймальної кампанію до вступу до університету, укомплектування кафедр, поліпшення якості викладацького складу, завершення друку необхідного навчально-методичного забезпечення. 
  Ректор А.А.Мазаракі подякував колективу за плідну працю і побажав кожному міцного здоров'я, нових успіхів. 
Конференція трудового колективу прийняла постанову із звітної доповіді ректора А.А.Мазаракі, а також внесла зміни і доповнення до Колективного договору, Правил внутрішнього розпорядку, обрала комісію з трудових спорів.

03.06.2009
annzo
2322
остання редакція 03.06.2009
23