logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

До Дня партизанської слави в КНТЕУ

Загальна інформація

  22 вересня в Україні, вшановуючи героїчний подвиг партизанів та підпільників у роки Великої Вітчизняної війни, вже восьмий раз відзначали День партизанської слави. 
   З цієї нагоди гостями університету минулого тижня були ветерани Великої Вітчизняної війни, безпосередні учасники партизанського руху. Студенти зустрілися з ними у приміщенні музею університету, де велика кількість експонатів присвячена героям війни. 
   Про розвиток партизанського руху в Україні студентам розповів заступник Голови Комісії у справах партизанів Великої Вітчизняної війни при Верховній Раді України, кандидат економічних наук, доктор філософії, капітан I рангу Римар Володимир Федорович. Він поділився спогадами про те, як, будучи в роки війни підлітком, рятував поранених партизанів, здобував розвіддані про ворожий гарнізон у Могилеві-Подільському, про запеклий бій з фашистами на околицях Чернівців. 
Зацікавлено студенти вислухали розповідь про складне воєнне дитинство члена Комісії у справах партизанів при Верховній Раді України, учасника партизанського руху на Київщині, заслуженого працівника культури України, полковника Александровича Георгія Васильовича. Він розповів, як на початку війни разом з друзями-підлітками збирали залишки зброї на місцях колишніх боїв та передавали її партизанам, потім стали зв'язковими партизанского загону.
Під час зустрічі з колишнім викладачем нашого університету, кандидатом економічних наук, доцентом Банько Віктором Григоровичем студенти дізналися як він, дев'ятирічний хлопчик, син батьків-підпільників був зв'язковим підпілля з партизанським загоном. Після розкриття підпільної організації та втрати батьків, яких розстріляли на його очах, став вихованцем партизанського загону.
   Студенти захоплено слухали ветеранів підпільно-партизанської боротьби. Життєва історія кожного з них дуже складна. Війна забрала в них безтурботне дитинство, але дала мужність та відвагу, яку вони пронесли через все життя.

05.10.2009
annzo
1752
остання редакція 05.10.2009
23